<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A forint ma stabil, az egyik elemző szerint itt az ideje elkezdeni vásárolni, mert a kamatkülönbözet óriási. Az OTP süllyed, de a Mol drágul, miközben az olaj is felfelé indult el. A gázpiaci problémák csak rosszabbodhatnak télen, de egy-két év múlva minden megint szép lehet. Életjeleket mutat a kriptovaluta-piac egykori sztárja.

Ma óvatos optimizmus látható az európai tőzsdéken, a frankfurti index 0,7, a párizsi 0,4 százalékkal megy fel, a londoni stagnál. Az amerikai határidős indexek alig változnak. Tegnap este a Fed legutóbbi ülésének aktáit publikálták, ami valamicskét javította a részvénypiacok hangulatát, de így is jelentős mínuszban végeztek az indexek.

Vegyesen sikerültek viszont a nagyon várt amerikai kiskereskedelmi adatok és gyorsjelentések. A Target nagy csalódást okozott, ráadásul a brit infláció is magasabb lett az előzetes becsléseknél. A Bed, Bath & Beyond egy nagybefektető eladása miatt 12 százalékkal esik a tőzsdén kívül. Az Eurózóna fogyasztói árai a várakozásoknak megfelelően alakultak júliusban, 8,9 százalékkal mentek fel egy év alatt.

Száguld a Pannergy, stabilan gyenge a forint

A BUX index 0,2 százalékkal megy fel, az OTP 0,2 százalékos esése és a Mol 0,4 százalékos emelkedése mellett. A Richter stagnál, a Pannergy megint 4,6 százalékkal ugrik, az ANY Nyomda fél százalékkal esik. Az utóbbi tegnap este tette közzé gyorsjelentését.

Árfolyamok és grafikonok

A forint gyengécske, de nagyjából a tegnapi szinten maradt, az euró 405 körül jár. Szerdán 408-ig is felszaladt az árfolyam egy rövid időre. Az MNB ma sem változtatott az egyhetes betéti tender feltételein, a kamat – már negyedik hete – maradt 10,75 százalék.

Irán a kulcsa az olajpiacnak?

Az olaj ára ma 1,7 százalékkal emelkedik, de az utóbbi egy hétben tulajdonképpen sehová sem ment. Több hónapra visszatekintve pedig lassú lecsorgásból stagnálásba váltott, amint az ábrán is látszik.

A Brent típusú olaj. Forrás: Tradingview.comA Brent típusú olaj. Forrás: Tradingview.com

Pozitív az olajra nézve, hogy az amerikai olajkészletek a vártnál jobban csökkentek a múlt héten, negatív viszont a kínai gazdaság lassulása és a makacsul jelen levő Covid-problémájuk. Újra és újra felmerül, hogy az Iránnal folyó előrehaladott nyugati tárgyalások nemsokára az olajkínálat emelkedését hozhatják. Lásd:

Az oroszok dörzsölik a tenyerüket

Ma is magas az európai gázár. Az oroszok már dörzsölik a tenyerüket, s arról beszélnek, hogy télen jön majd csak az igazi feketeleves – írja az Erste Befektetési Zrt.

Szerintünk 60 százalékkal is emelkedhet még a földgáz ára. Ki kell bekkelni ezt az 1-2 évet, diverzifikálni a beszerzési forrásokat, ami amúgy is versenyt fog indukálni a beszállítók között, s ez is árleszorító hatású lesz vélik.

Mindeközben áttérünk más energiahordozókra, főleg alternatív, megújuló forrásokból.

Texasi olajkút. Fotó: Pixabay.comTexasi olajkút. Fotó: Pixabay.com

Durva átárazódás a brit infláció miatt

Az Egyesült Királyság piacai agresszíven átárazták az angol jegybank, a BoE kamatláb-kilátásait, miután júliusban 40 év óta először lett két számjegyű az infláció – írja az Erste Befektetési Zrt. A pénzpiacok most 175 bázispont értékű szigorítást áraznak februárra és 200 bázispontot jövő májusra, ami körülbelül 75 bázisponttal magasabb, mint az adat előtt.

Nem meglepő, hogy a kommentárok nagyon durvák voltak, egyes elemzők szerint a kamatemelési ciklus csúcsa négy százalék lehet az infláció letörésének érdekében.

Éledezik az elfelejtett Ethereum-rivális

A részvénypiaccal együtt a kriptodeviza-piacon is elromlott a hangulat, a bitcoin és az ether 3-4 százalékkal esik ma. Egy hét alatt pedig 2,4, illetve 0,7 százaléknál tartanak, mínuszban.

 

Kripto árfolyamok és grafikonok

 

Egy nap alatt 24 százalékkal ugrott meg viszont az EOS kriptodeviza, amely sokáig a piac 5-10 legértékesebb projektje közé tartozott, és az Ethereum komoly riválisának számított. Majd fokozoatosan háttérbe szorult és ma csak a 45. helyen áll. Az ugrás az “Antelope Rebrand”, a projekt mélyreható átalakítása és átnevezése, új márkapolitikája előtt történik. Egyben a projekt eltávolodik a korábbi fejlesztőtől, a Block.one cégtől, amely messze az ígéretektől elmaradva fejlesztette az utóbbi években.

Tessék elkezdeni vásárolni a forintot

Eddig kevés forintot tartott? Kezdi magát ettől rosszul érezni? Tessék talán elkezdeni a forintsúly növelését – írja a Concorde Értékpapír igazgatója, Kovács Krisztián hosszú véleménycikkének “Forint” című fejezetében.

Az EUR/HUF viszonylatban a kamatkülönbözet egészen brutálissá vált, és igaz ugyan, hogy egy megnyugvó piaci környezetben, de sikerült a masszív kamatemelésekkel megállítani a forint gyengülését.

A rövid oldalon, 3-4 éves lejáratú állampapírokat még két számjegyű hozamok mellett is lehetett mostanában vásárolni. A forinttal kapcsolatos kockázatok száma csökken, a mindenki által ismert kockázatok pedig egyelőre nem vetítenek elő közeli, súlyos problémákat.

Sosem az alján veszünk, sosem a tetején adunk el. Aki nagyon az alján szeretne csak venni, az leginkább nem vesz teszi hozzá.

Mindenki erről a kereskedési platformról beszél

A kriptopiac egyik kedvenc témája lett a Sudoswap nevű új NFT-kereskedési platform, amelyet az “NFT-k Uniswap-jának” is neveznek. (Az Uniswap a legelterjedtebb decentralizált kriptovaluta-váltó platform.) Az Uniswaphoz hasonlóan a Sudoswap is automatizált árjegyzői modellt (AMM) alkalmaz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját likviditási poolokat (“tőketartályokat”) hozzanak létre.

Ez bizonyos előnyökkel jár más kereskedési helyszínekkel, például az OpenSea-val szemben, mivel az eladók azonnal eladhatják NFT-jeiket a megjelölt áron, ahelyett, hogy hosszasan várnának egy vevőre. Egy hátrány, hogy itt nem fizetnek jogdíjakat az NFT-k alkotóinak.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

 

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 8122 8052 8246 -1,96% 0 0 4 872 673 272 Ft 2022-09-28 17:09:44
MOL 2366 2344 2426 -2,07% 0 0 1 775 043 174 Ft 2022-09-28 17:05:15
MTELEKOM 292 291 300 -1,68% 0 0 114 179 590 Ft 2022-09-28 17:05:05
RICHTER 7200 7060 7420 -2,77% 0 0 3 085 325 905 Ft 2022-09-28 17:14:15
OPUS 129 125 131 -0,62% 0 0 15 360 923 Ft 2022-09-28 17:05:11
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Visszatért a magyar unortodoxia? Már 432 forint is volt a dollár
Eidenpenz József | 2022. szeptember 28. 12:01
Mire megírtuk volna, hogy 430 lett a dollár, addigra a 431, majd a 432 is megvolt, az euró 412. Az európai és magyar részvények szakadnak, a dollár és a gáz drágul, az állampapír-hozamok emelkednek. Az MNB tervezett lépéseit megint unortodoxnak tartják. A guru szerint csak enyhén túlértékeltek az amerikai részvények.
Részvény / Deviza / Áru Szabadesésben a forint, 431 felett is járt a dollár
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 11:15
Újabb történelmi mélypont, soha nem került még ennyi forintba egy dollár.
Részvény / Deviza / Áru Berobbant a gázár - ez lehetett a szabotázs célja?
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 10:08
Jókorát ugrott a gázár a hírek hatására.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi mélyponton járt a forint ma reggel
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 07:56
Most épp a dollárral szemben, de az euróval szemben sem ébredt acélosan.
Részvény / Deviza / Áru Pénzügyi követeléssel állt elő az orosz értéktár
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 27. 18:38
Kiakadtak az uniós szankciókon.
Részvény / Deviza / Áru Mit hoz nekünk a dühös medve éve? Tartósan 400 forint feletti eurót
Eidenpenz József | 2022. szeptember 27. 18:25
Öveket becsatolni. Turbulens hónapok következhetnek a tőkepiacokon és a magyar gazdaságban az Equilor Befektetési Zrt. szerint, amit inkább csak enyhíthet az uniós forrásokról való esetleges megegyezés. Az euró/forint jövőre sem túl valószínű, hogy tartósan 400 alá süllyedne, az infláció pedig jövőre átlagosan még magasabb lehet, mint az idén.
Részvény / Deviza / Áru Lefelé csordogált sok blue chip a BÉT-en
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 27. 17:55
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 20,17 pontos, 0,05 százalékos emelkedéssel, 38 549,03 ponton zárt kedden.
Részvény / Deviza / Áru Megint elájult a forint, hiába emeltek nagyot Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 27. 15:15
Erősödött a forint a vártnál nagyobb magyar jegybanki kamatdöntés után; az eurót a bejelentést követően 405,26 forinton jegyezték. De nem sokkal később újból gyengülésnek indult.
Részvény / Deviza / Áru Kezdi összeszedni magát a forint?
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 27. 07:12
Erősödött kissé kedd reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan a gáz ára, de gyengül a forint is
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 26. 18:47
A magyar tőzsde gyengült, ahogy a forint árfolyama is. Örülhetünk viszont annak, hogy a gáz tőzsdei árfolyama nagyot esett, de lefele tartott az olaj árfolyama is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG