Hirdetés
Hirdetés

Kerítést húzna az egyik ország – Orbánék ígértek 25 kilométer drótot

2018. május 20., 12:14

Montenegró kerítést állítana a határra. A magyar kormány drótot adna.

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég Bojko Boriszov bolgár kormányfővel sétált a kerítés mellett. Most továbbépítik. Fotó: EPA/Vassil Donev
Orbán Viktor miniszterelnök és Bojko Boriszov bolgár kormányfő. Most máshol építik Fotó: EPA/Vassil Donev

A megnövekedett migrációs nyomás miatt kerítés felállítását fontolgatja Albániával közös határán Montenegró - tudta meg a podgoricai közszolgálati televízió.

Lehetetlen visszaküldeni őket

Mivel a határőrök egyre több illegális bevándorlót fognak el, Albániába történő visszaküldésük pedig nehézségekbe ütközik, a hatóságok úgy döntöttek, hogy ha nem csökken az országba érkező migránsok száma, végső megoldásként akár szögesdrótból készült kerítést is felállíthatnak.

Hirdetés


Tucatnyi menekült miatt van ez az egész

Vojislav Dragovic, a belügyminisztérium határrendészeti osztályának vezetője szerint lehetséges, hogy ilyen, várhatóan népszerűtlen intézkedést kell majd foganatosítania Podgoricának az illegális bevándorlás megfékezése érdekében. Mint mondta, az utóbbi 10 hónapban megnőtt az országba érkező illegális bevándorlók száma, korábban ugyanis alig egy-két migránst regisztráltak, az utóbbi időszakban viszont több tucatot.

Magyar ajándék

Emlékeztetett arra is, hogy a magyar kormány korábban ígéretet tett Montenegrónak, hogy ha a migránsválság elérné az Adria-parti országot, akkor 25 kilométer határvédelmi drótot ajándékozna nekik. (A montenegrói-albán határszakasz 172 kilométer hosszú.)

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Miből vásárolgatnak ennyit a magyarok? Honnan az óriási hiány?

Miből vásárolgatnak ennyit a magyarok? Honnan az óriási hiány?

A jövő hét makronaptárának legfontosabb eseménye a jegybank idei utolsó kamatmeghatározó ülése lesz - a jegybank most nincs nehéz helyzetben, papírforma-döntés várható. Emellett kiskereskedelmi, kereseti statisztikák jelennek meg. Azt is megtudjuk, mi áll a rekordközelbe emelkedett államháztartási hiány hátterében.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?