Hirdetés
Hirdetés

Esik a font, gyengül a török líra, kitört Amerika

Fellegi Tamás, 2018. augusztus 28., 11:03

A tőzsdéken szakadatlan az emelkedés, különösen Amerikában, ahol új csúcsokat érnek el az indexek. Európában szerényebb a mérték, a BÉT-en ma a Mol és a Richter van feljebb, a Konzum gyengélkedik, ereszt az Est Media lufi.

Néhány nap konszolidáció újra esik a török líra, de a két héttel ezelőtti mélyponttól még messze van, 7,20 az eurónkénti árfolyam. Önmagában a leértékelődés nagyságrendje már elég lenne, ha egyéb gazdaságpolitikai intézkedések is történnek a stabilizálás érdekében (költségvetés kiegyensúlyozása, a túlzott hitelezés visszafogása).

Angol font/euró
Angol font/euró, 3 év

Az angol font ugyancsak gyengül, elérte az 1,10 eurós szintet, amit csak kétszer múlt alul rövid időre az elmúlt két évben. A grafikont elnézve a gyengülő trend kitart a népszavazás óta, de ez teljesen érthető is, hisz egyelőre nem látszik, hogy lesz valamilyen megállapodás Nagy-Britannia és az Európai Unió között.

Hirdetés

A forint egyensúlyra talált 324 környékén az euróhoz képest, egyelőre semmi jele, hogy vissza akarna térni a korábban megszokott 305-315 közti sávba.

S&P 500
S&P 500

Miután új csúcsot értek el az amerikai indexek, újabb erős vétel zajlott bennük tegnap. A trend rendkívül erős, a januári csúcsok megdöntése utat nyitott felfelé. Az S&P 500 index közelíti a 2900 pontot, a Nasdaq egy ugrással 8000 pont fölé került.

Nasdaq Composite
Nasdaq Composite

Ázsiában is emelkedtek az indexek, Európában csak kis pluszok mutatkoznak, a BUX is csak 0,2 százalékkal emelkedik a tegnapi erős nap után. A Mol közel fél százalékkal van feljebb 2870 forinton, a többi blues chip alig mozdul. 2600 forintig gyengül a Konzum, 92 forinton kereskednek az Est Mediával, amely továbbra sem ér egy fillért sem, valószínűleg le is megy szép lassan nulláig, sokan elhitték azt a szamárságot, hogy egy üres cég csak azért milliárdokat érhet, mert a tőzsdén van. Ha valakinek tőzsdei cég kell, sokkal olcsóbban bevezethet oda egyet.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A nap befektetési sztorija: havi csúcson az olajár

A nap befektetési sztorija: havi csúcson az olajár

Ami mögött egyértelműen az Egyesült Államok és Irán közötti feszültség áll. Ezzel magyarázható, hogy észak-amerikai könnyűolaj (WTI) hordója több mint 3 százalékkal drágulva immár a 60 dolláros szintet közelíti, míg a Brent típusúé 2,6 százalékos szárnyalást követően a 67 dolláros szintet ostromolja. Ezek egy hónapja nem látott magasságok.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?