Hirdetés
Hirdetés

Gyenge a forint, még mindig drágul az olaj

Fellegi Tamás, 2018. május 10., 10:30

Az iráni szerződés amerikai felmondása utáni olajár-emelkedés folytatódik, de érdekes módon a tőzsdék is felfelé indultak. A forint továbbra is igen gyenge, a 10 éves állampapírhozam megemelkedett.

Érdekes módon reagáltak a piacok arra, hogy Trump amerikai elnök kilép az Iránnal kötött atomalkuból: az teljesen logikus, hogy az olajár megemelkedett, de az már furcsább, hogy az amerikai részvények is felfelé vették az útjukat, sőt, az S&P 500 index át is lépte az 50 napos mozgóátlagot, így felfelé elmozdult az eddigi szűkülő alakzatból.

S&P 500
S&P 500

Az index egy százalékkal került feljebb 2698 pontig, az egyedi részvények közül a Facebook emelhető ki: két százalékkal emelkedett, így lényegében teljesen ledolgozta az adatkiszivárgási botrány veszteségét.

Hirdetés

Ázsiában mérsékelt emelkedés zajlott, Európa is keresi még az irányt. A BÉT-en a Mol próbálja meg ledolgozni tegnapi méretes vesztesége egy részét: 1,2 százalékot emelkedik 2734 forintig. Az OTP 0,6 százalékkal van feljebb 10 630 forinton, de még stabilan a 11 ezer forintos kulcsszint alatt, a további mozgás szempontjából a holnap megjelenő első negyedéves eredmény lehet döntő.

Az olaj ára tovább emelkedett: a WTI 71,71 dollár, a Brent 77,75. Az Iránnal szerződő hatalmak most mindent megtesznek, hogy Amerika nélkül is fennmaradjon a megállapodás, így jó esély van rá, hogy az iráni olajexport nem esik vissza lényegesen, de ez egyelőre nem nyugtatja meg a piacot.

A devizapiacok nagyjából lecsendesedtek, a dollár korrigált egy kicsit a tegnapi nagy rali után az euróval szemben 1,187-ig, a régiós devizák azonban gyengék, a forint különösen rossz állapotban van, árfolyama 315,60 az euróhoz képest. Egyúttal a hazai 10 éves államkötvény hozama is megemelkedett, 2,8 százalékig.

10 éves magyar állampapír hozama
10 éves magyar állampapír hozama
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Megkezdődött kedden a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen, utóbbi távollétében a Zágráb megyei bíróságon. A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség azt állítja, hogy tárgyi és személyi bizonyítékok vannak Sanader és Hernádi ellen.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?