Hirdetés
Hirdetés

Gyenge a forint, még mindig drágul az olaj

Fellegi Tamás, 2018. május 10., 10:30

Az iráni szerződés amerikai felmondása utáni olajár-emelkedés folytatódik, de érdekes módon a tőzsdék is felfelé indultak. A forint továbbra is igen gyenge, a 10 éves állampapírhozam megemelkedett.

Érdekes módon reagáltak a piacok arra, hogy Trump amerikai elnök kilép az Iránnal kötött atomalkuból: az teljesen logikus, hogy az olajár megemelkedett, de az már furcsább, hogy az amerikai részvények is felfelé vették az útjukat, sőt, az S&P 500 index át is lépte az 50 napos mozgóátlagot, így felfelé elmozdult az eddigi szűkülő alakzatból.

S&P 500
S&P 500

Az index egy százalékkal került feljebb 2698 pontig, az egyedi részvények közül a Facebook emelhető ki: két százalékkal emelkedett, így lényegében teljesen ledolgozta az adatkiszivárgási botrány veszteségét.

Hirdetés

Ázsiában mérsékelt emelkedés zajlott, Európa is keresi még az irányt. A BÉT-en a Mol próbálja meg ledolgozni tegnapi méretes vesztesége egy részét: 1,2 százalékot emelkedik 2734 forintig. Az OTP 0,6 százalékkal van feljebb 10 630 forinton, de még stabilan a 11 ezer forintos kulcsszint alatt, a további mozgás szempontjából a holnap megjelenő első negyedéves eredmény lehet döntő.

Az olaj ára tovább emelkedett: a WTI 71,71 dollár, a Brent 77,75. Az Iránnal szerződő hatalmak most mindent megtesznek, hogy Amerika nélkül is fennmaradjon a megállapodás, így jó esély van rá, hogy az iráni olajexport nem esik vissza lényegesen, de ez egyelőre nem nyugtatja meg a piacot.

A devizapiacok nagyjából lecsendesedtek, a dollár korrigált egy kicsit a tegnapi nagy rali után az euróval szemben 1,187-ig, a régiós devizák azonban gyengék, a forint különösen rossz állapotban van, árfolyama 315,60 az euróhoz képest. Egyúttal a hazai 10 éves államkötvény hozama is megemelkedett, 2,8 százalékig.

10 éves magyar állampapír hozama
10 éves magyar állampapír hozama
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?