Hirdetés
Hirdetés

Kitört a világbéke, csak mi gyengélkedünk

Fellegi Tamás, 2018. június 13., 10:48

Talán a Donald Trump és Kim Dzsongun között lezajlott, a vártnál békésebb találkozó hatására olyan mértékben megnyugodtak a világ befektetői, hogy el is hagyták a piacokat. Csak a kriptodevizák esnek szakadatlanul, nálunk pedig a Mol gyengül, meg egy kicsit a Telekom, a forint pedig a mélyben maradt.

Ritka békés nap virradt a világ tőkepiacaira: az árfolyamok alig mozdulnak, legalábbis a hagyományos piacokon. Az amerikai tőzsdeindexek maradtak több hónapos csúcson, Európában az olasz rézvények emelkednek még egy kicsit, ott is teljes a megnyugvás.

A hazai börze kissé gyengélkedik, talán mert tavaly olyan nagyot emelkedett, hogy most eljött a méretes profit begyűjtésének ideje. A Mol közel egy százalékkal van lejjebb 2686 forinton, a Telekom fél százalékot gyengül 421 forintig, az OTP és a Richter érdemben nem mozdulnak.

Hirdetés

A forint 320 körül van az euróhoz képest, tartós gyengélkedésre rendezkedett be. Az olajár is egyensúlyba került, a WTI 65-66 dollár között, a Brent 75 körül.

Euró/forint
Euró/forint. Friss árfolyamok >>>

Egyetlen eszközosztály van, amiben érdemi események zajlanak: a kriptodevizák. Ezek árfolyama esik, és most úgy tűnik, közülük a legnagyobb, a bitcoin kritikus támasz szintre ért, kérdés, hogy ez megtartja-e, vagy jön a letörés. Az ár 6500 dollár, ezt a szintet harmadszor teszteli azóta, hogy a tavalyi őrületben 20 ezer dollárig szaladt fel az ár, majd onnan visszaesett.

Bitcoin. Komoly támasz szinthez érkezett
Bitcoin. Komoly támasz szinthez érkezett. Forrás: coinmarketcap.com

Immár több mint 1600 kriptodevizát jegyeznek, az újdonság ereje pedig múlik: aki akart, már bevásárolt. Szemben a részvényekkel, kötvényekkel, árukkal, vagy akár a hivatalos fizetőeszközökkel, a kriptodevizák mögött semmilyen fundamentális érték nincs, kizárólag a befektetői lelkesedés tartja fenn árukat, fundamentum nélkül pedig hosszú távon semminek nem volt magas értéke.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

10 millió dollárt fizetett lobbizásra Horvátország, hogy kedvezőbb döntés szülessen a perekben. Az Interpol csak úgy körözte volna tovább Hernádit, ha a horvátok előre fizetik a perköltségeket arra az esetre, ha a Mol-elnök perel.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?