Hirdetés
Hirdetés

Csomagot vársz? Egyre nagyobb a baj a postán

2017. augusztus 03., 12:40

Nem sokat javult karácsony óta a helyzet, alig van alkalmazott.

MTI Fotó: Balogh Zoltán
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Magyar Nemzet cikke szerint legalább 150 embert azonnal, helyben fel tudna venni a Magyar Posta. A munkaerőhiány gyakorlatilag már mindenhol érezhető, 2014 óta 30 ezer alá csökkent a postai dolgozók száma. Ez különösen kellemetlen a kisebb települések, falvak ellátásánál. A bérezés megegyezés szerint alakul, de az általános iskolai végzettséghez kötött állásoknál hozzávetőlegesen bruttó 210 ezer forinttól indul a havi jövedelem. Egyébként a bérmegállapodással kapcsolatban általános tévhit, hogy minden egyes postai dolgozó 14 százalékos bérfejlesztést kap, ez csak a komplett bértömeg százalékos emelkedését jelenti, amelynek felosztása külön megállapodásban dől el.

A kistelepüléseken egyébként gyakorlatilag elhanyagolható a tényleges postai munka, egy korábbi felmérés szerint napi átlag 5 óra kihasználatlan kapacitást mértek. Beszédes adat, hogy 121 postán naponta kevesebb, mint öt levelet adtak föl, 412 postán pedig heti egy csomagot kellett kezelni. A jelentős munkaerőhiány legutóbb karácsonykor ütközött ki látványosan, erről korábban mi is írtunk. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Őrült ötlettel állt elő a véres kezű diktátor

Őrült ötlettel állt elő a véres kezű diktátor

Duterte elnök kijelentése megrázta Dél-Kelet-Ázsiát, a fülöp-szigeteki közélet pedig szinte felrobbant. Duterte a tűzzel játszik, hiszen Harris admirális, az amerikai csendes-óceáni parancsnokság kőkemény vezetője múlt csütörtökön szólította fel az amerikai döntéshozókat, hogy készüljenek föl egy lehetséges háborúra Kínával. Duterte kormánya a jelenlegi magyar politikai kurzust példaképének tekinti.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38367.63-0.72%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?