Hirdetés
Hirdetés

Zöld utat kapott a magyar sertés – már ide is szállíthatunk

2018. május 08., 17:10

Az Európai Unió is megadta az engedélyt, szállíthatunk az EU területére.

(Fotó: Wikimedia Commons)
(Fotó: Wikimedia Commons)

Ahogy arról már korábban írtunk, Hongkong és Grúzia is szabad utat engedett a magyar sertéshúsnak, most pedig újabb országból érkezett enyhülés. Az uniós állategészségügyi protokollnak megfelelően így már korlátozás nélkül szállítható az afrikai sertéspestissel nem érintett magyarországi területekről az élő sertés, sertéshús, sertéshúsból készült termékek is, áll a Nébih közleményében.

A magyar hatóság szakemberei április 21-én mutatták ki az ASP betegséget a Heves megyei Gyöngyös-Gyöngyöshalász Földtulajdonosi Vadásztársaság területén talált vaddisznótetemben. Ezekről a területekről csak a járási hivatal előzetes engedélye alapján, csak az előírt klinikai és vérvizsgálatok kedvező eredménye után szállíthatnak sertést más helyszínre az országon belül, vágásra vagy továbbtartásra. A házi vágásokat 48 órával korábban be kell jelenteni a járási hivatalnak és a járási főállatorvos dönt a húsvizsgálatról és a szükséges mintavételekről.

Hirdetés

A sertéspestisről korábban itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Az amerikai gyógyszeripar kilóra vette meg a politikai osztályt, nem számít évi több tízezer ember halála sem. A túladagolásos halálesetek száma 2006 és 2016 között 400 százalékkal nőtt abban az Ohióban és Pennsylvaniában, amely két szövetségi államnak kulcsszerepe volt Trump két évvel ezelőtti győzelmében Hillary Clinton felett.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Utánajártunk

  • BUX37485.01+0.23%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?