Hirdetés
Hirdetés

Befektetsz? Tegyél mindjárt az első tíz befutóra!

2014. március 06., 18:00

A világ tíz legfejlettebb országának tőkepiacán fektet be az OTP G10 Euró Alap. Kezelője hosszú távú félreárazásokat keres a magas hozam reményében, és a szokásosnál magasabb kockázatokat is hajlandó ezért felvállalni.

Az OTP G10 Euró Alap a világ legfejlettebb tőkepiacain fektet be abszolúthozam-stratégiával. Az alapot magas hozamra törekvő, kockázatvállaló ügyfelek számára ajánlják, legalább 3-5 éves befektetési időtávra – mondta Gáti László, az OTP Alapkezelő marketing- és értékesítési igazgatója.

Hirdetés

Az alap 2008-ban indult, nettó eszközértéke 2013-ban már átlépte a négymilliárd forintot, azóta tovább nőtt. Nevét onnét kapta, hogy a befektetési lehetőségeket a világ tíz gazdaságilag legfejlettebb országának piacain keresi. Kötvény- és devizabefektetéseket eszközöl, abszolút hozamú stratégia alkalmazása mellett.

Büki András, az OTP G10 (és az OTP EMDA) alapok portfólió-menedzsere hisz abban, hogy a piacokat a mohóság és a félelem vezérli. Próbálja megkeresni azokat a helyzeteket, amikor a befektetők túlságosan félnek valamitől, vagy éppen ellenkezőleg, nincsen bennük semmiféle félelemérzet.

„Lefordítva a pénzügyi eszközök piacára, a fundamentális elemzés alapján indokolatlanul alul- és felülértékelt eszközöket keresem” – mondja. A hosszú- illetve rövid (vételi és eladási) pozícióba való belépéshez pedig a technikai elemzést és a piaci pszichológiát hívja segítségül. „Hosszú távú félreárazásokat keresek a magas hozam reményében, a szokásosnál magasabb kockázatokat is hajlandó vagyok felvállalni. Így az átmeneti árfolyam-ingadozás az alap velejárója” – teszi hozzá.

Az alap befektetéseinek elsődleges terepe a deviza- és a kötvénypiac, ahol a portfólió-kezelő több mint tíz éves tapasztalattal rendelkezik, de kisebb mértékben az áru- és részvénypiacokon is aktív. (X)

Az alap fontosabb adatai
Az alap neve: OTP G10 Euró Származtatott Alap
Alapkezelő társaság: OTP Alapkezelő Zrt.
Alapkezelő honlapja: www.otpalap.hu
Portfólió-menedzser: Büki András
Indulás időpontja: 2008.01.09
Devizanem: "A" Sorozat: HUF; "B" Sorozat: EUR
Befektetési politika szerinti kategória: fejlett piaci abszolút hozamú alap
Földrajzi/devizális kitettség: globális fejlett
Fő forgalmazási hely: OTP Bank Nyrt.
További forgalmazási helyek: Commerzbank, UniCredit Bank, Erste Befektetési Zrt., Hungária Befektetési Zrt., SPB Befektetési Zrt., Raiffeisen Bank, Codex Tőzsdeügynökség, Equilor Befektetési Zrt., CIB Bank
Vételi jutalék a fő forgalmazási helyen: max. 3000 HUF
Visszaváltási jutalék a fő forgalmazási helyen: max. 3000 HUF
Kockázati szint: számottevő
Ajánlott időtáv: 3-5 év
Elszámolás napja (T+?): T+3
Jegyzési időszak (csak induló alapnál): -
Az alapkezelő pár mondatos bemutatása: A 2013. októberében 20-ik születésnapját ünneplő OTP Alapkezelő a legnagyobb hazai intézményi befektető, egyben a legtőkeerősebb, kizárólagosan vagyonkezeléssel foglalkozó szervezet a magyar piacon. Több mint 70 kezelt értékpapír alapjával, a hazai alapkezelési piac vezetője, 27%-ot meghaladó piaci részesedéssel.


Online értékesítés linkje: https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Belepes
Alapkezelő honlapja: www.otpalap.hu

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Akkor most jöhet a kerítés a keleti határra is?

Akkor most jöhet a kerítés a keleti határra is?

A kormány fokozódó migrációs nyomással fenyeget, a számok mintha ezt alá is támasztanák, a részletek azonban rávilágítanak: ez a bevándorlás nagyon nem az a bevándorlás, ami ellen látványos plakátokon és hangzatos kijelentésekkel kampányolnak. Ez a migráció ugyanis keletről fenyegeti Magyarországot.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Tipp

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?