Kötvénypiac
Befektetési alapok Ezek most a legnépszerűbb befektetési alapok 
Eidenpenz József | 2023. június 21. 05:51
Milyen alapokat vesznek most a kisbefektetők, érdemes-e devizában takarékoskodni, keresik-e még az ESG-termékeket? Mitől maradt magas az ingatlanalapok hozama válság idején? Kiknek kedvez a magas kamat? Interjú Varga Zalánnal, az Erste Alapkezelő értékesítési igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Mibe fektetnék a pénzt most a profik? 
Eidenpenz József | 2023. június 13. 13:41
Az elmúlt tíz évben részvényeken és ingatlanokon jól lehetett keresni, kötvényeken pedig alig. A következő évtizedben ez megváltozhat, magasabb hozamok következhetnek, de a magasabb infláció miatt ez lehet, hogy nem teszi majd túl boldoggá a befektetőket. A magyar részvények és kötvények kilátásai viszont kedvezőek – mondja Kiss Péter, az Amundi befektetési igazgatója.
Részvény / Deviza / Áru Miért esik a magyar eszközök ára? Pesszimisták a befektetési bankok 
Eidenpenz József | 2023. február 21. 12:19
Rossz a hangulat a tőzsdéken, ami alól a BUX sem tudja kivonni magát. A forint is gyengül, pedig a nyersanyagárak a mi javunkra változtak, és a dollár is viszonylag csendes. Fontos adatok jönnek a héten, nagyon pesszimisták az amerikai befektetési bankok, jövő kedden jelent a Richter.
Részvény / Deviza / Áru TINA helyett TARA vezérel minket – ebbe fektettek a szemfüles befektetők tavaly 
Eidenpenz József | 2023. február 9. 18:03
Meg lehet-e verni az államkötvényeket? Érdemes-e már részvényeket vásárolni? Mibe fektettek a szemfüles befektetők a kamatok megugrása után? Melyek a legkedveltebb alapok? Lesz-e recesszió? – erről beszéltek az Eurizon menedzserei.
Részvény / Deviza / Áru Mit várnak 2023-tól a profik? Mibe érdemes fektetni? 
Privátbankár.hu | 2023. január 5. 05:47
Abba, ami 2022-ben nagyot esett, vagy mégsem? A Bloomberg és a Reuters körképe egyaránt olyan mély pesszimizmust mutat a gazdasággal és a részvényekkel kapcsolatban, hogy az már kontraindikátor lehet, könnyen az ellenkezője következhet. De mivel itt profi befektetőkről van szó, lehet, hogy nem így működik. A kötvényekkel és a feltörekvő piaci részvényekkel kapcsolatban optimistábbak.
Részvény / Deviza / Áru Kötvénypiaci vérengzés Magyarországon, felfelé lendül az OTP-inga 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 22. 12:41
A kamatemeléshez mellékelt tegnapi Fed-kommentár igencsak lelombozta a piacokat, az esés ma Európában folytatódik. A BUX azonban tartja magát, főleg az OTP-nek köszönhetően. A forint is javult kicsit, miközben a gázárak stagnálnak. A világon az egyik legnagyobb esést szenvedték el a magyar kötvények az idén, ami azonban egyben lehetőség is.
Személyes pénzügyek Lesz vigasz – ne pityeregj annyira a nyugdíjpénztárad, befektetési jegyeid miatt! 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 22. 05:19
Sok magyar bánata az utóbbi időben, hogy befektetési alapja vagy nyugdíjpénztára, biztosítása hozama rossz volt. Elmagyarázzuk ennek az okát, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy a következő egy-két évben sokkal jobb teljesítmények is elképzelhetők ebben a szektorban. Ami leesett, az olcsóbb lett.
Befektetési alapok Mit várhatunk a részvényektől és árupiaci eszközöktől a magas inflációs környezetben? 
Eidenpenz József | 2022. június 7. 05:49
Meddig eshetnek a részvénypiacok? Hogyan, mikor érdemes részvényt vásárolni? Milyen befektetések védenek az inflációtól? Ez már az árupiaci szuperciklus? – interjú Varga Zalánnal, az Erste Alapkezelő értékesítési igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Az inflációkövető kötvény, az értékalapú részvény és az OTP lehet idén a sláger 
Eidenpenz József | 2022. január 26. 15:25
Az idén az állampapírok között az inflációkövetőek lehetnek népszerűbbek, a MÁP Plusz kevésbé. A részvénypiacokon pedig a növekedési papírok felől az értékalapúak felé mozdulhat a kereslet az Equilor szerint. Itthon csökkenhet az áremelkedés üteme, de három évig nem lesz három százalék alatt. A forint enyhén gyengülő pályán mozoghat, így az év végén 365 forint körül alakulhat az euró ára.
Részvény / Deviza / Áru Hatossal is kezdődhet a magyar infláció, emelkedő hozamoknál nem jó kötvényekben ülni 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 30. 14:27
A koronavírus-válság után mit várhatunk a részvényektől, kötvényektől, köztük a magyar papíroktól? Mennyire lesz súlyos vagy tartós az infláció megugrása, és ennyi drágulás után érdemes-e még részvényekbe fektetni? Folyik-e a rotáció, azaz a különböző részvénykategóriák közötti átrendeződés?
Részvény / Deviza / Áru Rekordot rekordra halmoz a BUX, jókora ajándékot kaphat a Mol 
Eidenpenz József | 2021. június 3. 12:11
Az európai részvénypiaci hangulat szomorkás, ennek ellenére szépen emelkedik a BUX index, ráadásul három részvény is húzza. A forint tegnapi gyengülése is átmenetinek bizonyult, ma ismét 346 körül jár az euró. Újabb őrület van a Reddit-kisbefektetők körül, az AMC majdnem száz százalékkal emelkedett egyetlen napon. Szép adókedvezményt kaphat a Mol?
Befektetési alapok Aki MÁP Plusz helyett devizakötvényt tartott, az sem érzi úgy, hogy rossz döntést hozott 
Eidenpenz József | 2021. május 17. 15:10
A rövid futamidejű kockázatmentes befektetések szinte nem adnak hozamot, így a rövidkötvény-alapok jó alternatívát nyújtanak ma is. A kötvényhozamok tetőzhetnek, a dollár új erőre kaphat, a forint gyengülése pedig a jövőben is megmaradhat. Érdemes lehet ma is devizakötvényeket, részvényeket vásárolni. Interjú.
Részvény / Deviza / Áru Időzített bomba a kisbefektetői mánia, ötjegyű célár jött Richterre 
Eidenpenz József | 2021. március 25. 12:00
Kivárnak az európai tőzsdék, a rossz járványügyi hírek mellett az EU vezetői is tanácskozásra készülnek. A BUX és a forint stabil, a Mol ma is felülteljesítő. A tegnapi MNB-tender stabilizálhatta a forintot. Az AstraZeneca oltásával kapcsolatban két hír is érkezett. Tízezer fölé emelte a Richter célárát az egyik brókercég.
Részvény / Deviza / Áru Jelentettek a kínai elektromos trónkövetelők, piacot veszít a Tesla, jó hír a Moltól 
Eidenpenz József | 2021. március 2. 12:25
Leült kissé a hétfői optimizmus a tőzsdéken, de Európa indexei pluszban vannak. A BUX-ot ma is a Mol húzza, amelynek marzsai szépen emelkedtek.Gyenge a forint, az OPEC-re vár az olajpiac. Az elektromos autógyártók okoztak izgalmakat, jelentett a NIO, az Xpeng, a Li Auto. Itt a Zoom Video mérlege is.
Részvény / Deviza / Áru Már Bill Gates is adja az Apple-t, vegyes érzésekkel fogadták a Richter és a Telekom jelentését 
Eidenpenz József | 2021. február 26. 12:03
A magas kötvényhozamok, kötvényeladási hullám nyomán tart a rossz hangulat a részvénypiacokon is, bár Európában mérsékelt az esés. A BUX stangál, a két gyorsjelentést nem fogadták túl jól, de az OTP megmentette eddig a napot. Bill Gates is sok Apple-részvényt adott el, pedig ő tudhat valamit a tech-szektorról. Sok gond van a Boeingekkel.
Részvény / Deviza / Áru Sok évig mínuszos reálkamat várható, 2021 egyetlen nagy kérdőjel  
Eidenpenz József | 2021. január 12. 17:29
A tavalyi hektikus év után az idei is hasonló lehet, rengeteg az ismeretlen paraméter, előrejelzések helyett leginkább kérdéseket tesznek fel az elemzők – derült ki a Fidelity előadásán. A cég így óvatos, és inkább a kötvénybefektetéseket preferálja, bár az első félév vége fel megindulhat a gazdasági növekedés. A magyar és lengyel államkötvények nem látszanak vonzónak.
Részvény / Deviza / Áru Feltörekvő piacok a COVID-19 utáni világban - mi vár ránk 2021-ben? 
Privátbankár.hu | 2020. december 17. 19:04
Nehéz évet tudhatnak maguk mögött a feltörekvő piaci kötvények, és habár a pandémia továbbra is rejteget kihívásokat a jövőre nézve, még mindig számos indokunk van pozitívan állni 2021-hez - így látják a Fidelity szakértői.
Részvény / Deviza / Áru Pesszimista a Fidelity, komoly esélyt ad a második hullámnak 
Eidenpenz József | 2020. május 28. 06:07
Mintegy 60 százalékos valószínűséget ad a Fidelity International annak a forgatókönyvnek, hogy lesz második fertőzési hullám ősszel, amelyet még nem tudnak teljes mértékben kézben tartani az országok. A világ nagy mértékben függ majd Kínától, ahol pozitív növekedés várható a járvány ellenére is, 1,2 százalék a Fidelity alapszcenáriójában. Az EU gazdasága tíz százalékkal zsugorodhat idén, de rossz esetben ez húsz százalékra is lemehet.
Befektetési alapok Lehetetlen a magasabb kamatszint? Mi hozhat infláció feletti euróhozamot? 
Eidenpenz József | 2020. február 10. 17:10
A részvénypiacokon is, a kötvénypiacokon is kisebb lehet az elérhető hozam a következő öt évben, mint az előző öt évben volt. A nagy különbség, hogy részvényekkel legalább az inflációt várhatóan utol lehet majd érni. Az osztalékhozamok is bőven rávernek sok állampapír hozamára. De inkább diverzifikáljuk portfóliónkat – mondja a Fidelity.
Részvény / Deviza / Áru Aki nem lép be, azt kirúgják? Lájkolták a Twitter bóvlikötvényét 
Privátbankár.hu | 2019. december 7. 12:00
Sikeres volt a Twitter bóvlikötvény-kibocsátása, az első bálozó cégek körében a legnagyobb összeget gyűjtötte és alacsony volt a hozam is.
Részvény / Deviza / Áru Tényleg recesszió lesz? Akkor mibe fektessen, aki nyugdíjra takarékoskodik? 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 27. 18:57
Annak kiszámítása, hogy mikor kezdődik újra gazdasági visszaesés, mennyire lesz súlyos és meddig fog tartani, szinte lehetetlen. Ezért a szakemberek olyan megtakarítási tervet javasolnak, amely minden körülmények között megfelelő tartalékokat jelent. A befektetés kötvényekből és részvényekből állhat – nálunk is.
Befektetési alapok Mennyit nyerhettél, ha elkaptad a Lehman-válság alját? 
Eidenpenz József | 2019. március 13. 15:24
Azok az abszolút hozamú hazai alapok, amelyek tíz éve is működtek, többségükben infláció feletti hozamot értek el. A főbb részvényindexeket már kevesebbnek sikerült megközelíteni, de ez nem is volt céljuk, hiszen inkább vegyes jellegűek, többnyire kötvényeket is vesznek. A kötvényeken is szépen lehetett keresni ez idő alatt.
Részvény / Deviza / Áru Trump lódított? Német autóguruk a Fehér Házban 
Eidenpenz József | 2018. december 4. 18:40
Nem világos, hogy miről is állapodtak meg a felek hétvégén az amerikai-kínai kereskedelmi vitában, mert másképp tudósítanak róla Kínában és az USA-ban. A tőzsdék megijedtek az amerikai kötvénypiac intő jeleitől is, így megint nagy a szakadás.
Személyes pénzügyek Duplaannyit kéne takarékoskodni a nyugdíjra 
Privátbankár.hu | 2018. július 16. 18:30
A nyugdíjalapok menedzserei nagy tévedésben vannak, amikor azt feltételezik, hogy hét százalékos átlagos hozamra tehetnek majd szert. A társadalmak elöregedése ezt négy százalékra csökkentheti. Ez azzal járhat, hogy az embereknek több mint dupla annyit kéne félretenniük nyugdíjas éveikre, mint eddig. Tont a helyzeten, ha jön a következő recesszió.
Részvény / Deviza / Áru Megint vakon megy a szakadék felé a tőzsde, mint tíz éve? 
Privátbankár.hu | 2018. június 5. 16:30
A tőzsdék egészen jól mentek az utóbbi napokban, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, de valójában Olaszországban semmi sem oldódott meg. A problémahalmaz akkora, és olyan súlyos, hogy még nagyon sokáig rángathatja össze-vissza az árfolyamokat. Kiút egyelőre nem látszik, kérdés, mi lesz az ígéretekből.
Részvény / Deviza / Áru Akinek esésben nincs részvénye, az az emelkedésből is könnyen kimaradhat 
Eidenpenz József | 2018. február 13. 15:13
A jelenlegi korrekció inkább csak visszatérés a normális állapothoz, miután tavaly rendkívül alacsony volt a piacok volatilitása – mondják a Fidelity szakértői. Lehetnek még utóhatások, de nagyon valószínű, hogy a részvénypiaci emelkedésben még van tartalék. De akinek nincs részvénye eséskor, az az emelkedés java részéből is kimaradhat.
Részvény / Deviza / Áru Balul sült el a szupercsütörtök, visszatért a rettegés 
Eidenpenz József | 2018. február 8. 19:05
Az angol jegybank nyilatkozata miatt a piac előrehozta a következő kamatemelést, ami olajat öntött a tűzre. Az emelkedő kamatoktól amúgy is szenvedő részvénypiacok és kötvénypiacok újabb kanyart vettek lefelé, a BUX is két százalékkal esett. Lassan gyengül a forint, ma már jellemzően 311 felett volt az euró.
Részvény / Deviza / Áru Kösd fel a gatyád, ha ilyen befektetésed van! 
Privátbankár.hu | 2018. január 4. 12:48
Rázós évkezdést vár a kötvényeknél a Saxo Bank elemzője.
Makro / Külgazdaság A Nap Száma: tudod, hány milliót költöttek el 22 perc alatt Kínában a befektetők? 
Privátbankár.hu | 2017. július 3. 15:13
Hatalmasat mentek a kínai kötvények a külföldi befektetők körében, csak az első 22 percben bejött 320 milliót.
Részvény / Deviza / Áru A politika csak felesleges zaj? Háromféle stratégiát láthatsz majd a bankpiacon 
Eidenpenz József | 2017. június 13. 13:09
A következő 4-5 évben 5-6 százalékos stabil banki bevételnövekedés várható McKinsey & Company partnere szerint. A bankok tőkearányos tőzsdei árfolyama nagyon alacsonyan van. Háromféle, várhatóan sikeres főbb stratégiai modellt kialakulását látjuk a piacon. A részvények továbbra is vonzók, de a korrekció sincs kizárva, az alacsony hozamok ellenére kötvényeket is érdemes tartani – mondja a Fidelity International igazgatója.
Állampapír / Kötvény Még hogy kötvénypiaci vérengzés, az majd csak ezután jön 
Eidenpenz József | 2016. november 18. 14:52
Jelentősen emelkedett az utóbbi két hétben az államkötvények hozama a világban, az amerikai elnökválasztás után. Azt jelzi ez vajon, hogy végre vége a nulla kamatok és miniinfláció korszakának? Vagy csak olyan átmeneti megingás, ami az utóbbi egy évben is előfordult? Sok a kérdőjel.
Állampapír / Kötvény Beijedtek a befektetők - megugrottak az európai hozamok 
Privátbankár.hu | 2016. október 5. 17:43
Emelkedtek az euróövezeti kötvényhozamok szerdán, miután a befektetőket elbátortalanodtak.
Állampapír / Kötvény Mit keresnek most a befektetők? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 12. 17:15
Két hónapos csúcsok dőltek meg a világ állampapírpiacain; szakértők szerint ennek oka, hogy a befektetők elbizonytalanodtak.
Részvény / Deviza / Áru Újra vérszemet kaphatnak a befektetők - hol terem most a jó hozam? 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 16. 20:01
Sokkal jobb hozamot kínálnak manapság a feltörekvő piaci kötvények, így más lehetőségekkel szemben itt kétszámjegyű növekedést láthattak a befektetők. Az elkövetkezendő időszakban bőven áramolhat még ide forrás, azonban érdemes alaposan megválogatni, hogy mely kötvényeket választjuk.
Részvény / Deviza / Áru Így tudnak a kisbefektetők is jó hozamokat elérni 
Eidenpenz József | 2016. január 28. 10:46
Megfelelő stratégiával a kisbefektetők is el tudnak érni jó hozamokat, a négy fontosabb magyar részvény közül hármat vételre ajánlanak az Equilornál. Az idén is turbulens év várható, az olaj új egyensúlyi árra találhat, a forint kissé gyengülhet, a magyar kötvények szépen teljesíthetnek, az euró/dollár elérheti az 1,0-át.
Befektetési alapok Hú, mint húzós – ez nem az abszolút hozamú alapok éve volt 
Eidenpenz József | 2016. január 8. 12:19
Van néhány jó eredmény, de alapvetően rosszul viselték a hazai abszolút hozamú alapok a tavalyi, elégé viharos évet. Olyannyira, hogy az átlagos hozamuk enyhén negatív lett és csak kevesebb mint felük érte utol az egy éves lakossági állampapírt. Az eddigi három slágerbefektetésük már nem menő?
Állampapír / Kötvény Katasztrófa ellen katasztrófa-kötvényt – kisbefektetők is védekezhetnek a turbulenciák ellen 
Privátbankár.hu | 2015. február 19. 06:09
Válságok, turbulenciák a részvénypiacokon, a kötvénypiacokon, a devizapiacokon. Ki lehet ezeket védeni valahogy? Milyen alternatív befektetések vannak, amik kívül maradnak ezen a körön? – erről beszélt az Alapblognak egy erre specializálódott külföldi alapkezelő.
Állampapír / Kötvény Nem jutnak hitelhez az oroszok 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 20. 13:56
Az orosz kormány több mint egy hónapja kénytelen szüneteltetni kötvényárveréseit, részben azért, mert a befektetők túl magas hozamot várnak az ukrán válság miatt.
Állampapír / Kötvény Nyugodtan tervezgetik a befektetők a nyaralást - pedig aggódni kellene? 
Privátbankár.hu | 2014. július 25. 10:44
A csendes nyári kereskedésben stabilan kedvező képet mutatnak az amerikai részvény- és kötvénypiacok, nyugodtan mennek nyaralni a kereskedők. Pedig nem ártana óvatosnak lenni a kiemelkedően alacsony volatilitás közepette, mert a szélcsendet gyakran ördögi vihar követheti a piacon. Lufiveszély van?
Makro / Külgazdaság Megvan, mitől félnek most a legjobban Európában  
Privátbankár.hu | 2014. május 21. 16:25
Befektetők szerint már nem az euróövezeti szuverén adósságproblémák jelentik a legnagyobb gondot.
Részvény / Deviza / Áru Ma is Ukrajna miatt izgulnak a piacok  
Privátbankár.hu | 2014. április 25. 09:48
Gyengüléssel kezdték a a hét utolsó kereskedési napját a fontosabb nyugat-európai tőzsdék.
Befektetési alapok Befektetsz? Tegyél mindjárt az első tíz befutóra! 
Privátbankár.hu | 2014. március 6. 18:00
A világ tíz legfejlettebb országának tőkepiacán fektet be az OTP G10 Euró Alap. Kezelője hosszú távú félreárazásokat keres a magas hozam reményében, és a szokásosnál magasabb kockázatokat is hajlandó ezért felvállalni.
Befektetési alapok Hol fialtassuk a pénzt 2014-ben? Lehet még kétszámjegyű a hozam 
Privátbankár.hu | 2014. január 27. 13:26
A lassú, de stabil világgazdasági kilábalás 2014 során is segítheti a globálisan meghatározó vállalatok teljesítményét. Ráadásul az alacsony hozamkörnyezet és a több évre visszatekintő kedvező részvénypiaci hozamok a megtakarítások további átcsoportosítását vonhatják maguk után, a pozitív tőkebeáramlásból pedig profitálhatnak a kockázatos eszközosztályok, így a részvénypiacok is.
Befektetési alapok Évi 28 százalékos hozam? Így működik az OTP Supra 
Privátbankár.hu | 2013. december 9. 13:03
Az ország legnagyobb abszolút hozamú alapja, az OTP Supra eddigi fél évtizedes működése során bőven két számjegyű hozamokat ért el. Főleg kötvényekre és devizákra köt üzleteket, de igyekszik, hogy árfolyam-emelkedés és esés esetén egyaránt hozamot érjen el.
Befektetési alapok Miért menjünk külföldre? „Ott többen vannak, és sokkal több a pénzük” 
Eidenpenz József | 2013. november 7. 19:30
Külföldi terjeszkedésbe kezdett a Concorde Alapkezelő, mert a jó vagyonkezelési teljesítményt nem érdemes csak a nem épp gazdagságáról híres Magyarországon hasznosítani. Ha marad az alacsony kamat, a hazai kisbefektetők rátalálhatnak a részvényalapokra is. De csalódni fognak, akik a múltbeli hozamot figyelik.
Állampapír / Kötvény Kötvénykibocsátási programot indít a BNP Paribas 
Privátbankár.hu | 2013. október 3. 08:03
A magyarországi fióktelepén keresztül eljáró BNP Paribas 75 milliárd forint keretösszegű kötvénykibocsátási programot hozott létre.
Részvény / Deviza / Áru Köszike, OTP – jól megugrott a tőzsdei forgalom júliusban 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 1. 17:09
Júliusban 50,5 százalékkal nőtt a részvények forgalma a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az előző hónaphoz képest, a 271,7 milliárd forintos havi forgalom az idei év legmagasabb értéke - közölte a BÉT csütörtökön. Tavalyhoz képest már nem annyira rózsás a kép.
Részvény / Deviza / Áru Ez lehet az összefüggés a török tüntetések és a forint között 
Eidenpenz József | 2013. június 4. 14:23
A hétfői nagy zuhanásnak közel felét ledolgozta kedd délelőtt azt isztambuli tőzsdeindex, a török kötvények is magukhoz tértek, a török líra viszont alig. A tőzsdének azonban volt honnét esnie, még így is 40-50 százalékkal van az egy évvel korábbi szintek felett. Ha összemossák a befektetők a régió országait, az a forintra nézve is komoly következményekkel járhat.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG