<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
árszínvonal
Makro / Külgazdaság Inflációs meglepetés: a nagybevásárlás már nem drágul, de a lakásra rámegy a gatyánk is
Gáspár András | 2019. szeptember 10. 09:39
A vártnál ismét nagyobbat lassult az áremelkedés üteme: augusztusban 3,1 százalékos éves inflációt mért a KSH. Az élelmiszerek még mindig az éves adat húzótényezői között vannak, de majdnem fél százalékkal olcsóbbak lettek, mint egy hónapja. A lakhatással kapcsolatos költségeknél kétszámjegyű a drágulás. A jegybanknak nem lesz semmi dolga, a forint gyengül, ismét 330 fölött az euró.
Makro / Külgazdaság Magyarország látszólag olcsó - miért érzünk mégis sok mindent drágának?
Kollár Dóri | 2019. július 12. 06:05
Évek óta nem nőtt olyan gyorsan az infláció Magyarországon, mint tavaly, ugyanakkor árszínvonalat tekintve még mindig az Európai Unió egyik legolcsóbb tagállamának számít hazánk. Mit hoztak az áfacsökkentések? Melyik a legdrágább, és melyik a legjobban megfizethető V4-es ország? Megnéztük a számokat.
Makro / Külgazdaság Szegény magyarok - csak első ránézésre olcsóak a hazai boltok
Kollár Dóri | 2019. június 24. 06:05
Magyarország az Eurostat élelmiszerárakról szóló statisztikáját elnézve viszonylag olcsó országnak tűnik, ám az átlagfizetéseket jobban megnézve már nem ennyire egyértelmű a kép. Kik keresnek nálunk jobban és fizetnek közel ugyanannyit az élelmiszerekért? Milyen termék árát tekintve van Magyarország a legolcsóbbak között?
Személyes pénzügyek Hova menjünk vakációzni? Magyarország meglepően olcsó
Privátbankár.hu | 2019. január 11. 20:20
A német statisztikai hivatal összehasonlította az európai országok szállodai és éttermi szolgáltatásainak árszínvonalát. Ennek alapján csak Törökország és Bulgária olcsóbb Magyarországnál. Lengyelországnál északabbra ne nagyon menjünk, méregdrága, Nyugaton viszont a Brexit és a gyenge angol font jelenthet kedvező lehetőséget.
Vásárló Jól jár, aki a cigit és az alkoholt Magyarországon veszi
Privátbankár.hu | 2018. június 20. 15:01
Megmérték az árszínvonalat az Európai Unióban.
Személyes pénzügyek Duplán érdemes külföldön dolgozni – olyan lehet a nyugdíjas élet, mint egy örök nyaralás
Eidenpenz József | 2018. január 25. 06:06
Németország gazdag, de a nyugdíjak relatíve alacsonyak. Egész iparág szakosodott már arra, hogy az ottani nyugdíjasokat tanáccsal lássa el, hová költözzenek el. Sokan olcsó napsugaras országokról álmodnak, de ott sokszor nem fenékig tejfel az élet, sok szempontból jobb Európában maradni. A listán Magyarország is előkelő helyen van.
Személyes pénzügyek Annyit kérnek Európában a gázért, amennyit nem szégyellnek?
Eidenpenz József | 2017. március 27. 16:35
Az utóbbi években majdnem minden országban meredeken esett a lakossági földgáz ára, sok helyen még jobban is, mint nálunk, még a dobogóra sem fértünk fel. Elvileg nálunk ezzel azért így az alacsonyabbak közé tartozna a gáz ára, de mindjárt más a helyzet, ha az általános árszínvonalhoz képest vizsgáljuk. Akkor a magyar gázár már alig tér el az átlagtól.
Személyes pénzügyek 10 dolog, amelynek leesett az ára az utóbbi években
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 8. 15:50
Főleg a rezsicsökkentés által érintett termékek ára esett az utóbbi években, de van néhány kivétel is, műszaki cikk, primőr zöldség, sertéstermékek. Érdekes módon nem azok, amelyeknek csökkentették az áfáját.
Makro / Külgazdaság Mindenkit meglepett a magyar árszínvonal: mi lesz ebből?
Privátbankár.hu | 2016. április 8. 10:28
A szakértők egyöntetűen meglepetésnek nevezik az infláció alakulását, és további kamatvágásról beszélnek.
Személyes pénzügyek Egy térképen minden: melyik a legdrágább és legolcsóbb ország Európában?
Eidenpenz József | 2015. július 2. 13:16
A statisztikák szerint Svájc a legdrágább Európában, amiben a frank drágulása is szerepet játszhatott. Magyarország viszont annyira olcsó, hogy már csak Bulgária és Macedónia múl alul bennünket. Ebben lehet szerepe a forint gyengülésének és a rezsicsökkentésnek is. Vigyázz, a turista más árakat kap.
Vásárló A nap legrosszabb grafikonja: hol lehet a legolcsóbb a sör?
Privátbankár.hu | 2015. július 1. 19:30
Sajnálatosan hiányosnak bizonyult a németek tudása a nemzetközi sörárakat illetően, egy összehasonlításban Sevillát hozták ki legolcsóbbnak. Pedig Budapesten is létezik olcsóbb sör, sok feltörekvő országban pedig minden bizonnyal Európánál kevesebbe kerül a nedű.
Makro / Külgazdaság Beszállunk a vitába: mennyivel lehetnének magasabbak a magyar bérek?
Fellegi Tamás | 2015. március 4. 19:30
Az utóbbi időben a Portfolio.hu hasábjain több elemzés látott napvilágot, hogy miért is töredéke a hazai nettó átlagbér az osztráknak. Most mi is megvizsgáljuk a kérdést, de azt is megnézzük, miért jóval alacsonyabbak béreink a portugálnál és a görögnél, sőt, a csehnél és a szlováknál?
Vásárló Sziget: Mit érdemel az a bűnös, aki ötvenszeresére emeli az árat…?
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 1. 06:50
Az elmúlt 21 évben ötvenszeresére emelkedett a napijegyek, 33-38-szorosára a hetijegyek ára a Sziget Fesztiválon. A programok és a szolgáltatások is nyilván óriásit változtak azóta, de az utóbbi tíz év alatt mindenképpen az inflációt sokszorosan túlszárnyalva mentek fel az árak.
Vásárló Amelyik kormány emeli a sör árát, annak mennie kell?
Eidenpenz József | 2014. július 12. 14:00
Nyár, kánikula, futball, sör. Bár a korábbi években inkább nőtt a sör átlagos fogyasztói ára, eléggé gyakori az ingadozás. Az utóbbi egy évben szerényen mérséklődött az ár, ezt azonban tavaly év elején komoly emelkedés előzte meg. A mindenkori kormányok sajnos előszeretettel oldják meg anyagi gondjaikat adóemelésekkel.
Vásárló Toronymagasan nálunk drágult leginkább a cigaretta Európában
Eidenpenz József | 2014. május 9. 17:45
A tavalyi erős áremelkedések közepette azt gondolnánk, hogy Magyarországon biztosan átlagon felül drágult a dohányáru az elmúlt években. Így is van, a statisztikák szerint bőven vezetjük a listát, mert bár nagyon igyekezett több más ország is, a mi 66 százalékos emelésünket megközelíteni sem tudták.
Vásárló Erre jó a trafikbotrány: ideje átgondolni, mennyire vagy züllött
Eidenpenz József | 2013. május 19. 12:00
Mekkora pluszkiadást fog okozni a dohányosoknak, ha az új trafikrendszerben emelkednek majd a cigarettaárak? Megspórolhatjuk? Jó lenne, ha lenne 20, vagy 50 millió forintod a bankban, és csak neked kamatozna? Lehet, hogy lényegében van is, csak nem vetted még észre...
Karrier Svájc nem igazán kér a magyar munkavállalókból
Privátbankár.hu | 2013. április 25. 11:57
Kormánydöntés alapján az alpesi ország fenntartja a munkavállalási korlátozásokat a kelet-európai munkavállalókkal szemben a következő egy évre is, 2180 fő lesz a kvóta. A jobboldal követelésére most először korlátozásokat vezetnek be a korábbi EU-tagok munkavállalóira is, ők viszont 53 700-an jöhetnek.
Vásárló "Nem lesz gázáremelés" - mennyire drága valójában a magyaroknak a gáz?
Eidenpenz József | 2012. november 30. 14:27
Úgy tűnik, nem lesz gázáremelés a közeljövőben, ami jó hír a lakosságnak. Az itteni árak a statisztikák szerint nagyjából megfelelnek az európai átlagnak, vannak nálunk jóval alacsonyabbak és magasabbak is - más a helyzet azonban a bérekhez viszonyítva. Akkor egyből az élvonalba, a drágább országok közé kerülünk - van, ahol csak a fizetésnek csak negyedakkora részét kell gázra vagy áramra fordítani, mint nálunk.
Vásárló Rosszabbul élünk, mint négy éve? Nagyon rezeg a léc
Eidenpenz József | 2012. november 20. 07:08
Euróban számolva négy év alatt a hazai bérek kissé tudtak növekedni, forintban is pár százalékponttal meghaladták az inflációt. A nyugdíjak viszont már csak tizedszázalékpontokkal. Négy év alatt kivétel nélkül mindegyik kelet-európai EU-s országban jobban nőttek a bérek, mint nálunk, és kilenc év alatt is csak Lengyelország maradt le tőlünk egy kicsit.
Vásárló Húsvétkor a gyenge forint miatt drágulhatnak az élelmiszerek
Privátbankár.hu | 2012. március 8. 09:59
Egész évre nem, húsvétra azonban a tavalyinál erősebb lesz a drágulás az élelmiszer-kereskedelemben. Mivel a szezon kezdetén még kicsi lesz a magyar árualap, importtal kell fedezni a keresletet, a jelenlegi euróárfolyam pedig 5-8 százalékkal magasabb, mint a tavalyi.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG