árutőzsde
Vásárló Végleg vége a jó világnak: a 60 százalékos drágulás lassan megérkezhet a boltokba 
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 15:06
A csokoládé olyan szenvedélye az embereknek, hogy az elmúlt hónapokban képes volt rácáfolni a legalapvetőbb közgazdasági törvényre, a kereslet és kínálat önszabályozó mechanizmusának működésére.
Agrár Kezdhetünk aggódni: az egekbe szállhat a csoki és a kakaó ára 
Privátbankár.hu | 2024. február 9. 12:05
Egy év alatt megduplázódott a kakaóbab ára, és nem úgy tűnik, hogy itt a vége az áremelkedésnek.
Részvény / Deviza / Áru Emiatt a fém miatt szívjuk majd a fogunkat? 
Eidenpenz József | 2023. december 18. 18:59
A világ rézkészletei hirtelen szűkösnek tűnnek, miután egy bányát bezárnak, mások termelése csökken. Az új beruházások pedig még el sem indultak, miközben a keresleti oldalon egyre több rézre lesz szükség. A korábbi olajárrobbanást is megszégyenítő rézárrobbanás következik?
Részvény / Deviza / Áru Egekben a cukor, az édesség ára, de nem a háború miatt 
Privátbankár.hu | 2023. július 20. 09:51
Európa-szerte probléma a cukor és az édességek kiugró drágulása, de csak kisebb részben írható a háború számlájára. Az időjárás szélsőségei, a környezetvédelem, a boltok költsége is nagy szerepet játszik ebben, és így még évekig luxus maradhat az édes élet.
Részvény / Deviza / Áru A nyár legkeményebb hete jön, megint drágul a búza 
Eidenpenz József | 2022. július 25. 12:19
A búza ára pénteken esett, majd a szombati rakétatámadás után megint emelkedik a világpiacon. A forint erősödött, de a magyar részvények igencsak alulteljesítők ma. A nyár legforróbb hetének ígérkezik ez, óriási mennyiségű gyorsjelentéssel, makroadattal és fontos kamatdöntésekkel.
Részvény / Deviza / Áru Téged is idegesítenek már az ötforintosok? Ezt (ne) tedd velük 
Eidenpenz József | 2021. november 15. 05:13
Az infláció felerősödött, a forint egyre kevesebbet ér, az apróbb érmék sokaknak csak nyűgöt jelentenek. A fémek világpiaci ára viszont sokat emelkedett az utóbbi másfél-két évben, mint például a rézé. Így ma már legkisebb érméink fémtartalma jóval többet ér a névértéküknél.
Részvény / Deviza / Áru Nyugat-európai gázárak az egekben – hozzánk is begyűrűzik? 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 17. 05:41
Még csak közeleg a tél, a nyugat-európai gázárak mégis soha nem látott magasságokban vannak. Az USA-ban is sok éves rekordok dőlnek. Mi ennek az oka, mi változott? Megalapozott-e, vagy csak valamilyen spekulációs buborék? Hol vannak most az árak az egykori rezsicsökkentés szintjéhez képest?
Részvény / Deviza / Áru Válság előtti szinten az Ausztriában dolgozó magyarok száma, drágulnak az építkezések 
Privátbankár.hu | 2021. június 30. 14:53
Az Ausztriában dolgozó magyarok száma erősen megközelítette már májusban a koronavírus-válság előtti szinteket, lehet, hogy még a nyáron új rekord születik. Az amerikai faanyag tőzsdei árának elszállása után Európában és Magyarországon is megdrágult a fűrészáru, de az építkezők más alapanyagok és a bérek emelkedése miatt is panaszkodnak. Hallgassa meg a hangfelvételt!
Részvény / Deviza / Áru Egybillió dollár felett a bitcoin kapitalizációja, új riválisokat kaphat a Tesla 
Eidenpenz József | 2021. február 22. 12:17
Mínuszban vannak a tőzsdék, amit az ismét romló európai járványstatisztikák, az emelkedő amerikai körvényhozamok, az inflációs várakozások okozhatnak. Lesz még egy izgalmas hét a gyorsjelentéseknél, számos érdekes hír érkezett az autóiparból. A réz ütemes emelkedése kezd önbeteljesítő jóslattá válni, ami tovább tolhatja fel az inflációt. Új csúcsokat döntött a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru A ma kezdődő hét sokáig meghatározhatja majd életünket 
Eidenpenz József | 2020. december 7. 11:25
Nagyon eseménydús, életünket komolyan befolyásoló döntéseket hozó hét előtt állunk, Brexit, segélycsomagok, jegybanki döntések és az oltások megkezdődése csak a legfontosabbak a listán. A tőzsdék egyelőre rosszkedvűek vagy kivárnak, mínuszokat látunk majdnem mindenütt. Az euró ismét 360 forint fölé ért. Az urán vagy a fa lesz az év befektetése?
Részvény / Deviza / Áru Begyűrűzik? Másképp drágul a cukor, a kávé, mint gondolnád 
Eidenpenz József | 2019. április 9. 18:55
Ha azt halljuk, hogy a nemzetközi árutőzsdén, Amerikában vagy Londonban elszállt a cukor vagy a kávé ára, kell-e vajon aggódnunk a pénztárcánk miatt? Hozzánk is begyűrűzik? Mennyire követjük a világpiaci ármozgásokat? Úgy tűnik, csak korlátozottan, késleltetve és nem is mindig egyértelmű az összefüggés.
Részvény / Deviza / Áru Valami nagyon furcsa történik az aranypiacon 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 20. 09:22
Hiába a sorozatos botrányok és a pánikok, egyre kevesebben fektetnek a fémbe.
Részvény / Deviza / Áru Abszurd árak disznófronton – amit a hússpekulációról tudni kell 
Eidenpenz József | 2017. július 13. 14:42
Az amerikai árutőzsdén látszólag nagyon ki vannak magukból fordulva a sertésárak, decemberig 32 százalékos csökkenést áraznak. Ez jó spekulációs lehetőségnek látszik, de megvan az oka az árviszonyoknak. Így lehet, hogy a fordítottját kéne cselekedni, mint amit az első benyomás diktál.
Vásárló Milyet vegyek? Miért ilyen drága? Itt van minden, amit a kakaóról tudni akartál 
Privátbankár.hu | 2016. március 12. 11:15
Nem is gondolnánk, hány tényező befolyásolja a húsvéti süteményekhez is használt kakaópor árát. Összefoglalni leginkább úgy lehet, hogy a kakaó világpiaci árát a hektikusság, az instabilitás, és a szerencse is jellemzi egyszerre. Mivel tőzsdei cikkről van szó, és mint tudjuk, ha valami a tőzsdén adható-vehető, akkor ott az ár nem csak a kereslet-kínálat törvényei szerint alakul.
Agrár Valami megmozdult: mi van a kukoricával és a búzával? 
Privátbankár.hu | 2016. február 15. 16:07
A kukorica ára esett - a búza a fizikai piacon drágult, de a tőzsdén esett a 6. héten.
Részvény / Deviza / Áru Pihenőre megy a pesti börze  
Privátbankár.hu | 2015. november 20. 16:03
Jönnek az ünnepek, ezért több mint két hétre zár be az árutőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Nagy bajban van a gazdaság? Itt már csak a Jóisten segíthet! 
Privátbankár.hu | 2015. október 19. 15:07
A fő exportcikk árának zuhanása miatt szakadt be a zambiai kwacha árfolyama, az elnök szerint csak egy kiút van a válságból - nemzeti imanapot tartottak.
Deviza / Áru A tőzsdére terelnék a gazdákat is 
Privátbankár.hu | 2014. május 9. 10:33
Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteken a magyar agrárgazdaság és a magyar árupiac fejlesztésének elősegítése érdekében.
Agrár Vihar előtti csend: még csak a kukorica drágul 
Privátbankár.hu | 2014. április 14. 11:45
Vihar előtti csend: egyelőre csak a kukorica ára araszol felfelé, de ha kitör a háború, ugorhatnak az árak az árupiacon.
Agrár A spekulációnak vége, de az időjárás bekavarhat az árakba - interjú 
Czinege László | 2014. január 31. 06:04
Alapvetően továbbra is a tőzsdéken dől el, hogy mennyit kap a magyar gazda a búzáért és a kukoricáért. Igaz, már kevesebb a spekuláns. Mire számíthatnak a gazdák? Hozott-e változást az alacsony sertésáfa? Németh István a Magro.hu ügyvezetője, gabonapiaci szakértő mondja el a részleteket.
KKV Ön tudta? Chicagóban dől el, drágább lesz-e a kenyerünk 
Czinege László | 2013. július 23. 10:32
Hol van már a kézfogás...? A válság a gabonapiacon is átírta a szokásokat. A hagyományos szabályok ugyanis eltűntek, miután beütött a krach: más szemmel kezdték nézni a gabonát. A gazdák meg csak néztek, hogy miért is annyi, amennyi.
Részvény / Deviza / Áru Búzát vennél a tőzsdén? Hosszú lesz a téli szünet 
Privátbankár.hu | 2012. november 12. 16:38
A BÉT vezérigazgatója úgy határozott: a tőzsde áruszekciójában a 2012. év utolsó tőzsdei kereskedési napja: 2012. december 21. péntek lesz.
Vásárló Édes élet: csökkenhet a cukor ára 
Privátbankár.hu | 2012. február 5. 14:00
A világ cukortermelése az idén is meghaladhatja a keresletet, ami szakértők szerint a cukor árának csökkenését eredményezheti. Tavaly 27 százalékkal esett a cukor ára a New York-i árutőzsdén - a legnagyobb mértékben az elmúlt dekádban.
Deviza / Áru Ezek voltak 2011 legjobb és legrosszabb árupiaci befektetései 
Privátbankár.hu | 2011. december 30. 14:34
Bár a válság miatt sok szakember esküdött rájuk, az árupiaci termékek legfeljebb részben váltották be a hozzájuk fűzött reményeket az idén. Nagy átlagban tíz százalék körüli veszteséget lehetett elérni az árupiacon dollárban, ezt viszont a dollár erősödése kompenzálta.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG