<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
éghajlatváltozás
Makro / Külgazdaság Klímaváltozás: fontos magyar tudományos testület alakult
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 10:28
Az éghajlatváltozással kapcsolatos tudományos eredmények sokszor ellentmondásosnak tűnnek, az ENSZ testületének mintájára most megalakult Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület segíti a kormányzatot és más szereplőket az eligazodásban.
Makro / Külgazdaság Nem tanultunk a Száhel tragédiájából – interjú az amazóniai tűzvészről
Wéber Balázs | 2019. augusztus 29. 06:10
Az erdőtüzek megelőzésének leghatékonyabb módja, ha az állam teszi a dolgát, és fellép az erdőirtásokkal szemben, mondta a Privátbankár.hu-nak Gustavo Szilagyi brazil geográfus és vidékfejlesztési szakértő. Szerinte a mostani tűzvész új erőt adhat a környezetvédelmi mozgalomnak. Egyúttal arra figyelmeztetett, hogy nem tanultunk eleget a Száhel-övezet tragédiájából. Most az interjú második részét közöljük.
Makro / Külgazdaság Az ökológiai válság átírja a globális biztonságpolitikát – interjú a CEU tanszékvezetőjével
Káncz Csaba | 2019. augusztus 8. 09:20
„Átütő hatáshoz szerintem egyrészt generációváltás szükséges mind vezetői, mind társadalmi szinten, másrészt pedig olyan események, amelyek egyértelműen ráébresztik a társadalmat, hogy a status quo nem fenntartható” - mondja Pintér László, a CEU Környezettudományi és környezetpolitikai Tanszékének vezetője. Interjúnk második része.
Agrár Egészségünk bánja az olcsó élelmiszereket
Privátbankár.hu | 2019. július 16. 13:25
Radikális fordulatra van szükség tíz éven belül a brit a mezőgazdaságban ahhoz, hogy fenntartható alapokra lehessen helyezni az ágazatot.
Makro / Külgazdaság Ötven fok és vízhiány – megkezdődött évszázadunk nagy küzdelme
Káncz Csaba | 2019. június 13. 08:31
A rohamosan leolvadó Himalájából eredő folyók táplálják az emberiség egynegyedét. Nyugat-Afrika édesvízszűkössége már most jelentős migrációs ösztönző a Földközi-tenger térségében - ez az elszabadult klímaváltozás korszaka. Káncz Csaba jegyzete.
Agrár Betett a globális felmelegedés: eltűnhet ez a növény Magyarországról
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 16. 07:33
Ha nincsenek átmeneti évszakok, az átmeneti termények sem bírják sokáig.
Makro / Külgazdaság Trump betiltott egy szót
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 8. 13:20
Ha nem beszélnek róla, akkor biztos nem is létezik, igaz?
Makro / Külgazdaság Eltévedt a tél: a sarkvidéket hőhullám érte, míg mi vacogtunk januárban
Fellegi Tamás | 2017. március 23. 15:04
Gyakran előfordult, hogy egy-egy területen időnként felborul az időjárás, de ami idén történt, az szinte egyedülálló. Januárban nálunk volt 30 éve nem látott hideg, múlt héten pedig Amerika keleti felét borította el a márciusi hó. Eközben az Északi-sarkon fagypont fölötti hőmérséklet is előfordult, a téli jég kiterjedése pedig a valaha mért legkisebb lett.
Vásárló Nyakunkon a melegrekord, és még csak most durvul be az El Nino
Fellegi Tamás | 2015. november 20. 06:08
Az idei év eddig a legmelegebb volt az ismert időjárás történetében, amit részben a globális felmelegedés, de egyre nagyobb mértékben a minden eddiginél durvább El Nino jelenség okoz. Ez utóbbi ráadásul még csak most gyűjti erejét a Csendes-óceánon.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi döntés született: ezzel zárjuk a szénkorszakot?
Fellegi Tamás | 2015. november 18. 14:29
Az OECD határozatot fogadott el, hogy a szénerőművek építéséhez nem lehet a továbbiakban állami támogatást nyújtani. A cél a szénerőművek visszaszorítása, mivel a környezetszennyezés és a klímaváltozás szempontjából a messze a szén égetése a legkártékonyabb.
Biztosítás Biztosítások éghajlatváltozás esetére
Privátbankár.hu | 2011. december 7. 16:55
A német kormány 2 millió euróval támogatja a Munich Re törekvéseit, a viszontbiztosító olyan biztosítási megoldások kidolgozásán fáradozik, amely az éghajlatváltozásnak kitett feltörekvő országok számára nyújtana megoldást.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG