Felhő alapú szolgáltatás
Állampapír / Kötvény Izgalmak az állampapírpiacon, meglepően jól teljesítő kriptodevizák 
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 16:15
Sok fontos hír érkezett januárban az állampapírpiaci befektetők számára, új inflációs adat, új államkötvénykamatok, lényeges hozamszintváltozások. A kriptodeviza-piac is izgalmas volt, tíz éve nem volt ilyen jó hónapja a bitcoinnak, de néhány kriptóágazat sokkal jobb eredményt ért el.
Részvény / Deviza / Áru Három kriptodeviza-szektor, amelyek meglepően jól teljesítettek 2023-ban 
Eidenpenz József | 2023. január 26. 05:47
A bitcoin és az ether idei emelkedését egyes kriptodevizák alaposan túlszárnyalták az idén, olyan szektorokban, amelyekben komoly gyakorlati szerepe lehet a jövőben a blokkláncnak. Ezt néhány új bejelentés és fejlesztés is támogatta. Az egy-másfél évvel korábbi csúcsok azonban még szinte mindenütt messze vannak.
Makro / Külgazdaság Meddig oltakozunk papíralapon? 
Varga G. Gábor | 2021. március 9. 15:51
Orbán Viktor hiába harangozta be hétvégére a tömeges oltást, és beszélt az adatalapú oltási rendszerről, komoly problémák adódtak. Pedig a szakértők szerint - a járványra fordított összegekhez képest - aprópénzből meg lehetne valósítani egy jól működő rendszert.
Piac&Profit Villámgyorsan költöztek a cégek a felhőbe 
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. február 27. 18:34
A COVID-19 járvány hirtelen és drámai módon felforgatta a munka világát, váratlan üzleti és vezetői kihívások elé állította a vállalatok menedzsmentjét.
Részvény / Deviza / Áru Augusztusban megint beomlott az európai autóipar, retikülökkel folyik az adok-kapok 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 17. 11:47
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed egyesek szerint csalódást okozott a piacoknak, mások szerint kellemes meglepetést. A tegnap esti amerikai esés mindenesetre folytatódik Ázsiában és Európában egyaránt. Kontinensünkön szenvednek a bankok és az autóipar. A BUX hozza az európai átlagot, főleg az OTP húzza le. Az új jelszó a “Hópehely” a technológiai részvények piacán, folytatódik a luxusóriások harca.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus egyik lehetséges nyertese: innováció és digitalizáció egy 24 milliárd dolláros piacon 
MFC Equity | 2020. július 1. 12:46
Indul Stock Picking rovatunk - az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. Kéthetente tesszük közzé elemzéseiket - az első ígéretes vállalat a Nasdaq-on bevezetett Five9 Inc., amely egy 24 milliárd dolláros piacon kínál újfajta, felhő alapú megoldást.
Vállalat Microsoft-vezér: két év helyett két hónap jutott a digitális átállásra 
Csabai Károly | 2020. június 22. 06:07
Sokkal kevesebb üzleti útra kerül majd sor, mint a koronavírus-járvány előtt, egy konferencia, tárgyalás előtt több cégvezető kétszer is meggondolja majd, hogy tényleg szükséges-e a személyes megjelenés – véli Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. Aki rámutatott arra, hogy a COVID-19 hatására sok magyar cég is kénytelen volt pár hét alatt meghozni olyan intézkedéseket, amelyekre addig éveket hagytak. Attól pedig szerinte nem kell tartani, hogy a robotok elveszik sokak munkáját, hiába tűnnek el ugyanis a rutinszerű, adminisztratív jellegű tevékenységek, azok helyett számtalan új feladatkör jelenik majd meg a jövőben.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi csúcsra jártak az SAP-részvények 
Csabai Károly | 2019. április 24. 18:53
Bár a Mol és a Richter részvényei jóvoltából a BUX 43 563,38 ponton történelmi csúcson zárt, egy nappal követve az amerikai S&P 500-ast és a Nasdaqot, a nap tőzsdei sztorijának mi az SAP ma közzétett gyorsjelentését követő befektetői reakciót tartjuk.
Vállalat Gyökeresen megváltozik a vendéglátás: készül a jövő étterme 
Privátbankár.hu | 2018. október 14. 14:10
Számos cikkünkben részleteztük már, milyen területeket tud gyökeresen megváltoztatni a digitalizáció. A cégek, az intelligens hálózatok, a magánszektor és az egyéni felhasználók által világszerte és napi szinten előállított óriási adatmennyisége rengeteg hasznos információt hordozhat a vállalatok számára az ügyfelek érdeklődési köreiről és szokásairól.
Vállalat Nagy dobásra készül a Google 
Privátbankár.hu | 2018. január 16. 17:34
Az Alphabet a következő években komoly terjeszkedésbe kezd a felhőszolgáltatások piacán.
Vállalat Gondolnád? Húsz éve elképzelhetetlen az életünk enélkül a vállalat nélkül 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 16. 10:05
Lassan a világ minden államában nagykorúvá válik az amerikai óriáscég, a Google-t ugyanis húsz éve jegyezték be az Egyesült Államokban. Mára gyakorlatilag elképzelni sem tudjuk az életünket a kereső és a számos egyéb kapcsolt szolgáltatása nélkül, a használata pedig ma már önálló szóvá vált. Lássuk, hova jutott el a cég az elmúlt 20 évben!
Vállalat Sikeres vállalkozást szeretnél? Erről a két dologról ne feledkezz meg! 
Balkó Rita | 2017. szeptember 11. 14:10
Felhő-alkalmazás és digitalizáció – ezeket tekinthetjük a jövő kulcsszavainak, ha vállalatfejlesztésről van szó. A komplex informatikai megoldások nem csak abban segítenek, hogy sokkal hatékonyabbá tegyük a cég munkáját, de rengeteg adminisztrációs tehertől is megszabadítják a céget. Hol tart ma Magyarországon a digitalizáció, és mely terület az, ahol a legnagyobb szükség lenne egy átállásra? Az SAP 20. éves jubileumi konferenciáján jártunk.
Vállalat Hatalmasat bakiztak a republikánusok - rengeteg ember adatai szivárogtak ki 
Privátbankár.hu | 2017. június 20. 08:50
Összesen 200 millió amerikai személyes adatai szivárogtak ki az interneten.
Részvény / Deviza / Áru Tart még a Mészáros-láz, az Amazon uralja a felhőt 
Fellegi Tamás | 2017. április 28. 11:00
Még mindig Konzum és az Opimus a kedvencek a hazai börzén. A nagyok közül emelkedik az OTP, esik a Richter. Tegnap este több amerikai óriáscég is nyilvánosságra hozta első negyedéves eredményét, tarol az Amazon és a Google, lesz ma izgalom az amerikai kereskedésben. Végre erősödik a forint.
Vállalat Már készülnek Trumpra - óriási felvásárlás jött a techpiacon 
Privátbankár.hu | 2017. január 25. 13:18
Egyre biztosabb a szemléletváltás iránya, a Cisco 3,7 milliárd dollárért vásárolta meg az AppDynamics szoftverfejlesztőt.
Vásárló Mindenkit lenyomunk – Magyarország lehet a világ egyik felhőközpontja? 
Privátbankár.hu | 2017. január 4. 13:49
A Cisco szerint három éven belül a teljes adatközponti forgalom 92 százalékát a felhőben bonyolítjuk majd.
Vállalat Készülj! Kína hamarosan a te adataidat is megszerzi 
Privátbankár.hu | 2016. november 21. 11:10
Négy új adatközponttal bővít világszerte az Alibaba, jön a globális felhő-elérhetőség.
Vásárló Minden titkunkat tudhatja a Facebook - jó helyen vannak az adataink? 
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 11. 16:18
A számítógépeken, telefonokon egyre több adatot gyűjtenek be rólunk, nagy részét magunk szolgáltatjuk, csak épp nem tudjuk, hogy mit tárolnak el belőle, és az hová kerül. Nézzük, mi is az a bizonyos felhő, és adataink a ködbe vésznek-e, vagy nagyon is előszedhetőek, esetleg illetéktelenek által is?
Vállalat Ilyen is rég történt – bukdácsol a Microsoft? 
Privátbankár.hu | 2016. július 20. 08:30
A kutyának sem kellett új operációs rendszer, a várakozásokat azonban még így is sikerült felülmúlni.
KKV El se hinnéd, hogy miről marad le a céged, ha nem bízol a felhőben 
Privátbankár.hu | 2015. június 9. 14:20
Az európai cégekkel ellentétben a magyar nagyvállalatok mindössze 8 százaléka használ felhőmegoldásokat, előnyeit pedig alig ismerik a cégvezetők.
KKV Kínai adatóriás tárgyalt Borsodban: valami készül 
Privátbankár.hu | 2013. március 27. 08:48
Egy, a felhő-technológián alapuló adatközpont és egy kutatási és fejlesztési bázis Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tervezett létrehozásáról tárgyalt a legnagyobb kínai szoftvergyártónak és a saját márkás hardver termékgyártók között másodiknak számító Inspur Csoport alelnöke Mengyi Rolanddal (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnökével.
KKV Ha többet tudnánk róla, felhősebb lenne az ég 
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 11:37
Sajnos a hazai kkv-k csak kis része él a felhő alapú szolgáltatásokkal, annak ellenére, hogy költséghatékony, helyfüggetlen és folyamatosan támogatott informatikai megoldásokat kínál.
KKV Adatvédelmi szempontból a felhő nagyon gázos! Interjú 
Siklós András | 2012. november 17. 08:05
A felhő alapú szolgáltatás eddig nem ismert adatvédelmi buktatóira hívja fel a figyelmet Péterfalvi Attila.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG