Ingatlanfejlesztés
Ingatlan Nem várunk a kormányra, kijelöltük a legfontosabb rozsdazónákat - 1. rész
Mester Nándor | 2021. május 23. 05:51
Az ingatlanfejlesztők legalább másfél éve várnak arra, hogy a kormány végre kijelölje a rozsdaövezeti helyszíneket, ahol kedvezményekkel is támogatja a beruházásokat. Mi nem várunk, inkább segítünk a kormánynak. Sorozatunkban megnéztük, mik lehetnek a valószínűleg 15-20 évig is eltartó programban az első egy-két évben fókuszba tehető területek. Budapestre összpontosítunk, de kitekintünk vidékre is. Elsőként a Rákosrendezőt hozzuk közelebb.
Ingatlan Csodafegyver-e Matolcsy újabb ötlete? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 18. 19:26
Tíz évre felvehető nulla százalékos hitellel gondolja feléleszteni a látványosan gyengélkedő lakáspiacot Matolcsy György. Lehet néhány kedvező hatása az MNB elnöke által javasolt csomagnak, de a pénzügyi és az ingatlanos szakma is sok kérdést vet fel.
Ingatlan A frászt hozta a magyar ingatlanos cégekre a bíróság
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 18. 12:56
2009-ben a Legfelsőbb Bíróság egyértelműen kimondta, hogy az ingatlanfejlesztésekhez kapcsolódó közcélú beruházások áfája levonható, ha ezek nélkül a fejlesztés nem lenne megvalósítható. A közelmúltban azonban nem várt izgalmakat okozott az Európai Unió Bírósága főtanácsnokának egy hasonló, bolgár ügyben adott előzetes véleménye, amely megtiltotta volna az adólevonási jogot - ez számos ingatlanprojektet rendkívül nehéz helyzetbe hozhatott volna. Bár a Bíróság múlt hét közepén közzétett ítéletében végül nem követte a főtanácsnoki véleményt, azonban komoly feltételekhez szabta az adólevonási jog érvényesítését.
Ingatlan Ölik egymást a vevők a lakásokért, de hiába
Privátbankár.hu | 2016. december 22. 06:05
Idén a fővárosi átlagos négyzetméterárak 2015 elejéhez képest harmadával nőttek, de egyes kerületekben 50-60 százalékos drágulás következett be, így a budapesti átlagár már eléri a 600 000 forintot. A vevők már a tervezőasztalon lecsapnak az új ingatlanokra, miközben több kisebb és közepes ingatlanfejlesztés már most csúszásban van.
Ingatlan Egy cég megvette az egész Kopaszi-gátat
Privátbankár.hu | 2016. január 3. 08:55
Közel egyéves tárgyalássorozatot követően megvásárolta a Kopaszi Gát Kft.-t a Market Csoporthoz tartozó Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft.
Ingatlan Alig érezhető az ingatlanfejlesztés Budapesten
Privátbankár.hu | 2013. november 20. 17:23
A jó adottságok ellenére minimális a fővárosi ingatlanfejlesztés.
KKV Ne maradjon le! 60 milliós pályázat ingatlanfejlesztésre
Privátbankár.hu | 2013. október 11. 14:17
Telephelyfejlesztésre és ipartelep létesítésére írt ki pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Budapest és Pest megye kivételével 60 millió forintig lehet pályázni a cégeknek.
Ingatlan Modern irodaház nélkül maradhat Budapest
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 10:45
Továbbra sincs hajlandóság az ingatlanfejlesztés finanszírozására. Varsó elhúzott Budapest mellett, talán Prága még utolérhető.
Ingatlan Olcsó a magyar munkaerőköltség, hát még az irodapiac
Privátbankár.hu | 2013. május 10. 14:10
Az alacsony munkaerő- és irodabérleti költségek miatt is vonzó befektetési és bérlési célpont Magyarország irodapiaca a hazai és nemzetközi cégek számára - állapította meg az Ingatlanfejlesztési Kerekasztal Egyesület a DTZ ingatlan-tanácsadó közreműködésével.
Ingatlan Rossz amerikai építőipari kilátások
Privátbankár.hu | 2013. április 15. 16:51
Csökkent az amerikai lakásépítők bizalmát jelző mutató áprilisban, immár a harmadik egymást követő hónapban esett a mutató, miután a megelőző kilenc hónapban folyamatosan javult.
Ingatlan Tavaly háromnegyedével kevesebb új irodát adtak át Budapesten
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 14:18
Tavaly összesen három új irodaingatlant adtak át Budapesten, így az új kínálat éves volumene 22.951 négyzetméter volt. Ez 74 százalékkal volt alacsonyabb a 2011-ben átadott irodaterületeknél.
Ingatlan Adómódosítást szeretnének az ingatlanfejlesztők
Privátbankár.hu | 2012. december 6. 13:07
Az ingatlanfejlesztéshez kapcsolódó közcélt szolgáló berendezés áfa-mentességének kezelése és az iparűzési adóból az alvállalkozók költségének levonhatósága az a terület, ahol módosítást javasolnak az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület tagjai.
Ingatlan 50-70 ezer forintos megtakarítás a fűtési szezonban? Nem lehetetlen
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 12:06
Az elavult, régi, alacsony hatásfokkal működő fűtési rendszerek lecserélésével, korszerűsítésével akár 20-30 százalékkal is csökkenthető az ingatlanok energiafelhasználása, ami egy fűtési szezonban akár 50-75 ezer forintos megtakarítást is eredményezhet – derül ki az OTP Lakástakarék frissen végzett modellszámításaiból. Az ilyen beruházások megtérülése 4-10 év között mozoghat, és már most érdemes elkezdeniük az előkészítő munkákat azoknak, akik tavasszal belevágnának a korszerűsítésbe.
Ingatlan Kínában épít új városrészt a TriGránit 300 millió dollárért
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 17:46
Szándéknyilatkozatot írt alá a TriGranit és a Kína délkeleti partjainál fekvő Fucsien tartomány egyik városának vezetése egy új városközpont és szabadidő-komplexum fejlesztésére és kivitelezésére.
Ingatlan Dubaji és spanyol befektetők szórják a pénzt a horvát tengerparton
Privátbankár.hu | 2012. május 28. 11:14
Dubaji befektetők a Hvar-szigeti Stari Gradban szállodát és luxusvillát építenek, Dubrovnikban spanyol cégcsoport alakít át kis szállodákká 23 történelmi villát, a világhírű adriai városban ezzel párhuzamosan horvát-kanadai beruházással újabb luxushotel is nyílik.
Ingatlan Dugába dőlt tervek: egy árva szit sem alakult Magyarországon
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 10:15
Ahhoz képest, hogy a magyar építőipar egyik lehetséges megmentőjeként tekintettek a szabályozott ingatlanbefejtetési társaságokra, nemhogy regionális pénzügyi központ nem lettünk, de egyetlen társaság sem alakult meg, és a hírek szerint nem is tervezi senki a piacralépést. Az ingatlanfejlesztőknek lenne ötletük, hogyan lehetne feltámasztani a programot.
Ingatlan Egyszer volt Budán kutyavásár: befektetési ingatlanpiac 2011
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 16:54
Rekord értékben fektettek be, elsősorban külföldi cégek a hazai ingatlanpiacon, tavaly. A sikerhez egy nagy tétel járult hozzá főleg, ez a TriGránit irodaházainak eladása volt. Befektetők szerint csak azért nem lehet megismételni idén a 2011-es sikerszériát, mert elfogytak a nagy telkek és ingatlanok Budapesten. Az ipari ingatlanok fejlesztése közben szinte teljesen leállt.
Friss
hírlevél
depositphotos