<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Lakossági hitelek
Személyes pénzügyek Felújítást tervez? Így spórolhat a hiteltörlesztőn!
Gergely Péter | 2023. május 21. 19:29
Az energiaárak növekedésével többen elhalasztják a lakásvásárlást, és döntenek a jelenlegi otthonuk felújítása mellett. A felújítás gondolata a költözni nem akarókban is felmerülhet, hiszen egy korszerű lakással komoly összeget lehet megfogni a rezsiköltségen. A jelenlegi kamatszintek mellett viszont a felújítók sincsenek könnyű helyzetben, ha a munkákat hitelből végeztetnék el.
Makro / Külgazdaság Szigorítottak Matolcsy Györgyék a hitelezésen
Privátbankár.hu | 2023. május 12. 08:28
Megemelte azt a jövedelemhatárt az MNB elnöke, amely alatt kisebb maximális törlesztőrészletet engedhetnek meg a bankok az ügyfeleknek a személyi kölcsönök és lakáshitelek esetén. A kisösszegű hiteleknél viszont már 450 ezer forintig nem kell alkalmazni a júliustól a jövedelemarányos törlesztési mutató előírásait - derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.
Makro / Külgazdaság Beszakadt a hitelpiac januárban
Privátbankár.hu | 2023. március 23. 08:33
Idén januárban napi 1000 lakossági hitelszerződést tudtak kötni a bankok: a Babaváró hitelek száma megtizedelődött, lakáshitelt közel egy évtizede nem igényelt ilyen kevés család. A BiztosDöntés.hu szakértői szerint ezekben a hónapokban kivételes alkalom nyílik mindenkinek, hogy egyedi hitelmegállapodást kössön bankjával, ha lakáskölcsönre van szüksége.
Személyes pénzügyek Korán jött a Mikulás: jó hír jött a hitelekről!
Privátbankár.hu | 2022. december 2. 07:43
Korán jött a Mikulás a banki ügyfeleknek, akik olyat láthatnak a hitelfeltételek hó eleji változtatásakor, amire utoljára tavaly volt példa. Elmaradt a megszokottá vált kamatemelési hullám, két nagybank pedig már csökkentette is a kölcsönei kamatát - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
Makro / Külgazdaság Becsengettek a bankok is: volt, aki csökkentett a hitelek kamatán
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 2. 08:13
Négy nagybank is változtatott a hitelei kamatain szeptember elsejétől. Kettő azonban a jegybanki emelés ellenére is csökkentette azokat, ami azt mutatja, hogy ilyen drágán egyre nehezebb eladni a kölcsönöket az ügyfeleknek - derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.
Makro / Külgazdaság Szabadságra ment a kamatemelés a bankoknál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 26. 10:39
Augusztus második felében a bankok kamatmeghatározó testületei is kivették szabadságukat – fél éve nem volt példa arra, hogy két hét kamatemelés bejelentés nélkül teljen a lakáshitel piacon. Bár ősszel újraindulhat a kamatok emelkedése, a money.hu szakértői arra figyelmeztetnek, hogy egyre közelebb az a kamatszint, amikor komoly mértékben csökkenhet a kereslet a lakáshitelek iránt – ez visszafogja az árazási testületek ceruzáit.
Makro / Külgazdaság Mi lesz a hiteleinkkel az alapkamat drasztikus emelése után?
Tiszóczi Roland | 2022. július 3. 05:56
A Magyar Nemzeti Bank várakozásokat jócskán felülmúló kamatemelése azonnal megjelenik a hitelek nagy részének kamataiban is, ami a lakosságot magasabb törlesztőrészlet fizetésére kényszeríti. Bár a kamatstop miatt az év végéig még sokan a biztonság illúziójával élhetnek, ennek komoly hátulütői vannak.
Személyes pénzügyek Közel félmillió hiteladós várhatja izgatottan a postást
Csabai Károly | 2022. január 12. 06:07
Felszállt a füst ugyanis a kamatstoppal kapcsolatos ügyféltájékoztatás mikéntjéről. Így a bankok január második felében elkezdhetik kiküldeni a változó kamatozású lakossági jelzáloghitellel rendelkezőknek az értesítést arról, mennyivel enyhül a törlesztési terhük átmenetileg, 2022. június 30-áig. Ez az információ annak köszönhetően válhat ismertté, hogy a kormánynak, ha második nekifutásra is, de sikerült tisztáznia, a kamatstop – nomen est omen – a kamatokra vonatkozik, s nem a hitelfelvétel valamennyi költségét tartalmazó teljeshiteldíj-mutatóra (thm).
Személyes pénzügyek Orbán Viktor kihirdette: befagyasztják a lakossági jelzáloghitelek kamatait
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 14:44
Orbán Viktor az egyperces videóban elmondta, hogy szerdán ismét kormányülést tartottak, amelyen fontos döntéseket hoztak meg.
Személyes pénzügyek Betett a koronavírus a lakossági hitelpiacnak
Privátbankár.hu | 2020. június 11. 15:33
Több mint négy éve nem vettek fel ilyen kevés személyi kölcsönt a magyarok, mint idén áprilisban. Az új lakáshitel-kihelyezés is tavaly augusztusban látott mélységekben.
Makro / Külgazdaság Szép-szép a lakossági hitelmoratórium, de vannak kérdések
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 13:42
A Bank360.hu szakértői szerint a jegybank által kért intézkedések nagy része valós segítséget jelenthet azon hiteleseknek, akiknek kiszaladt a lába alól a talaj az utóbbi napokban. Azonban felmerülnek fontos kérdések.
Makro / Külgazdaság Az MNB a lakosságnak is hiteltörlesztési moratóriumot javasol
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 10:01
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felszólítja a bankokat, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a vállalatok mellett a lakossági ügyfelekkel szemben is alkalmazzanak törlesztési moratóriumot. Amennyiben a hazai bankok nem gondoskodnak a moratóriumról, az MNB felkéri a kormányt, hogy maga hozzon ilyen rendelkezést. 
Makro / Külgazdaság Tisztul a lakossági portfólió
Privátbankár.hu | 2019. április 11. 08:36
Tíz százalék alá csökkent tavaly a nem teljesítő hitelek aránya a pénzügyi szolgáltatók lakossági portfóliójában, nagyon sok ugyanakkor a három hónapnál régebb óta nem fizető ügyfél - ismerteti a csütörtöki Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.
Személyes pénzügyek Belassulás, növekedés - ez jöhet idén a lakossági hitelpiacon
Privátbankár.hu | 2019. január 2. 07:34
A bankok többsége két számjegyű bővülésre számít.
Személyes pénzügyek Mire kell ennyi pénz a magyaroknak? Óriási rekord készül
Privátbankár.hu | 2017. december 29. 09:02
A személyi hitelek teljes piaca az idén az előzetes becsléseknél nagyobb mértékben nőhet, és elérheti a 300 milliárd forintos határt. Ez több mint 40 százalékos bővülést jelentene.
Pénzügyi szektor Verseny az ügyfelekért: most indul be az igazi harc a bankok között?
Hosszú Zsuzsanna - MNB | 2017. június 9. 10:20
A Magyar Nemzeti Bank, mint pénzügyi szabályozó hatóság számára kiemelten fontos a hitelpiaci verseny mérése és figyelemmel követése. A verseny és a piaci erő mérésének egyik leggyakrabban alkalmazott eszköze a Lerner-index, amely azt mutatja, hogy az egyes bankok költségeiken felül mekkora felárat képesek érvényesíteni kamataikban. Eszerint a magyar háztartási hitelpiacot folyamatosan gyenge verseny jellemezte, míg a vállalati hitelpiacon intenzív, a válság kitörése után pedig túlzott versenyt folytattak a bankok. A vállalati hitelpiac a 2016-os évben már kezdte visszanyerni nyereségtermelő képességét, a háztartási hitelpiacon azonban a verseny fokozódására van szükség, amelyet a digitalizáció és a tudatosabb fogyasztói viselkedés segíthet elő.
Részvény / Deviza / Áru A fordulat éve után – ősszel jöhet az OTP új osztalékpolitikája
Eidenpenz József | 2017. május 30. 16:30
Az OTP jövedelmi és tőkehelyzete nagyon jó, idén az első negyedévben ütemesen nőtt a hitelezés, és a magyar lakossági hitelezésben még hatalmas tartalékok vannak. Az OTP Bank több bank eladásánál az ajánlattevők között van a régióban. A menedzsment az év második felében, várhatóan novemberben új tőkestratégiával és osztalékpolitika-elképzelésekkel készül előállni.
Személyes pénzügyek Még mindig rengeteg a bedőlt hitel – hogyan lehet segíteni 130 ezer adóson?
Privátbankár.hu | 2016. március 11. 14:38
Egy átlagos adósnak 9 millió forint tartozása van. Az MNB most egy ajánlást adott ki a bankoknak, hogyan segíthetnek.
Makro / Külgazdaság Mostantól ehhez tartják magukat a magyar bankok - legalábbis jó részük
Privátbankár.hu | 2015. január 27. 12:35
Hangsúlyozottan átmeneti jelleggel, év végéig tartó hatállyal aktualizálta a jegybank a banki Magatartási Kódexet.
FinLab A devizahitelesek jártak jobban vagy a forinthitelesek? Lássuk a számokat!
Privátbankár.hu | 2014. december 5. 20:00
Az elszámolás és a forintosítás pontot tehet a lakossági deviza-jelzáloghitelezés történetének végére. Van, aki szerint nem az ügyfeleket, hanem inkább a bankokat mentették meg - megvizsgáltuk, hogy hogyan teljesítettek ugyanolyan méretű forint és CHF-hitelek.
Pénzügyi szektor Tényleg kezdenek megint rákapni a magyarok a hitelekre?
Nagy László Nándor | 2014. július 7. 17:20
Bankonként eltérő, hogy mely szegmenesben érzik a lakossági hitelkereslet-élénkülést - ez alátámaszthatja azt a nézetet, hogy tényleg itt a trendforduló. Persze, van aki az alacsony bázisra figyelmeztet - joggal.
Pénzügyi szektor Az MNB ötlete miatt nehezebb lesz hitelt felvenni?
Privátbankár.hu | 2014. május 27. 17:37
A Magyar Nemzeti Bank által tervezett jövedelemarányos törlesztőrészlet (PTI) szabályozás várhatóan mintegy 30 százalékkal csökkentheti az új lakossági hitelek kihelyezését, emiatt késik majd a trendforduló a hitelnyújtásban.
Pénzügyi szektor A nap grafikonja: mit adtak nekünk a kamatcsökkentések?
Eidenpenz József | 2014. február 18. 06:09
A sorozatos kamatcsökkentések mennyire törtek utat a polgárok zsebeibe, a lakossági betétek és hitelek kamata felé? Jobban járnak-e a forinthitelesek, mint korábban? A jegybanki alapkamat csökkenése mellett mennyivel esett vissza a banki kamat? Ugyanannyival, vagy többel, kevesebbel?
Pénzügyi szektor Újabb 53 milliárd forint tűnt el a bankbetétekből
Privátbankár.hu | 2013. december 31. 11:30
Novemberben a háztartások tovább törlesztették devizahiteleiket, miközben újabb tízmilliárdokat vettek ki a bankbetétekből. A vállalatok forintban és devizában is nettó hiteltörlesztők voltak, betétállományuk nőtt. Hova megy a lakosság pénze?
Pénzügyi szektor 140 milliárd forint hitelt vettünk fel idén
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 12. 07:37
Az első félévben megállt az új hitelkihelyezések csökkenése a lakossági piacon, igaz óriási növekedésről még nem lehet beszélni - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikai adataiból, amelyeket a hétfői Világgazdaság ismertet.
Pénzügyi szektor Szép csendben meghíztak a TakarékPontok
Privátbankár.hu | 2013. június 2. 11:16
A TakarékPont hálózat mérlegfőösszege a 2008-as alapításkor 355 milliárd forint volt, amely a takarékszövetkezeti integráció teljes mérlegfőösszegének 26 százalékát tette ki, a tavalyi előzetes adatok szerint mára elérte az 576 milliárd forintot.
Pénzügyi szektor A bankszektor veszteséges, bezzeg a takarékok! Hogy csinálják?
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 09:01
A szövetkezeti hitelintézetek óvatos térnyeréséről, a vállalkozói hitelezés fenntartásáról, a lakossági kihelyezések növeléséről tanúskodnak a Takarékszövetkezeti Integráció 2012-es üzleti számai. Bankpiaci részesedése – az integrációba 2012 közepén belépett TakarékBankot is beleszámítva – csaknem 6 százalék. Az Integráció nyereséges maradt, az előzetes adatok szerint tavaly 10,8 milliárd forint összegű adózás előtti eredménnyel zárt.
Pénzügyi szektor Súlyos veszteség a magyar bankoknál - egyre nehezebben törlesztünk
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 13:44
2012 decemberében a vállalatok és a háztartások hitelállománya is gyorsabban csökkent, miközben a lakosság körében nőtt a késedelembe eső adósok száma. A bankszektor 2012-ben is súlyos veszteséget termelt, a szövetkezeti hitelintézetek azonban nyereségesek voltak - közölte a PSZÁF.
Pénzügyi szektor A bankok már most alig adnak hitelt a cégeknek
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 11:44
A bankok alig adnak hitelt a magyar cégeknek, akik leginkább rövid távra vennének fel kölcsönt. Visszaestek a beruházási hitelek - a bankok már a Matolcsy-csomag bejelentése előtt sem szórták a pénzt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG