<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Lufthansa
Turizmus Előre szólunk: szerdán törölhetik az Ön Lufthansa-járatát
Privátbankár.hu | 2022. július 25. 13:25
Figyelmeztető sztrájkot tart a Lufthansa földi kiszolgáló személyzete a szakszervezet felhívására szerdán, a légitársaság utasainak fokozott járattörlésekre és késésekre kell felkészülniük.
Közérdekű Újabb járatait törli a Lufthansa
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 09:44
Létszámhiány miatt, az utasokat az ígéretek szerint "haladéktalanul" értesítik.
Személyes pénzügyek Menj inkább vonattal, óriási káosz lesz nyáron a repülőtereken
Privátbankár.hu | 2022. június 12. 05:13
Repülési káosz várható a nyári vakációk idején Európában, mivel a légitársaságoknál és a repülőtéri szolgáltatóknál óriási a munkaerőhiány, az utasellenőrzéstől kezdve a repülőgépek karbantartásán át a légiutas-kísérő személyzetig. Sokan ugyanis a világjárvány idején új munkahelyet kerestek. Aki nyáron szeretne repülni, annak sok türelemre lesz szüksége.
Részvény / Deviza / Áru Szilveszteri forintkamat-emelés jött, kétséges az európai gázellátás
Eidenpenz József | 2021. december 30. 12:27
A tőzsdék pozitív hangulatban várják a következő évet, az európai gázár pedig végre napok óta esik. Mégis bizonytalan a helyzet, fordulat jöhet az energiahordozóknál. A forint az újabb kamatemelés ellenére is csak átmenetileg erősödött. Elon Musk ismét a kriptók mellé állt.
Részvény / Deviza / Áru Senki sem akar kockáztatni, zuhannak a részvények
Eidenpenz József | 2021. szeptember 20. 11:59
Csúnyán néznek ki a tőzsdék, szinte minden esik, néhány dolog pedig zuhan. Csúszik lefelé a forint és a legtöbb árupiaci termék is. Kína még úgy is sakkban tartja a piacokat, hogy a tőzsdéi éppen zárva vannak. Sok jegybank ülésezik a héten, köztük az amerikai és a magyar is.
Részvény / Deviza / Áru A légitársaságok már a negyedik hullámra készülnek – a forint viszont tovább szárnyal
Csabai Károly | 2021. augusztus 5. 11:33
Aki repülőgéppel szeretne eljutni a kiválasztott üdülőhelyére, annak ezt érdemes még augusztusban megtennie, az ismét fokozódó járványhelyzetre tekintettel ugyanis több légitársaság is szeptemberre csökkentette a kapacitásait – derül ki részben a tőzsdén szereplők gyorsjelentéséből. Az is az e havi indulás mellett szól, hogy a külföldi pénzeket most olcsóbban tudjuk megvásárolni. A környező országokba – különösen az adriai tengerpartra – autóval utazók pedig jól járhatnak, ha tele tankkal lépik át a határt, hiszen a világpiaci olajárak csökkenése miatt a hazai üzemanyagárak még a péntektől érvényes szint alá is benézhetnek.
Vállalat Leállította miskolci beruházását a Lufthansa
Privátbankár.hu | 2020. október 31. 09:41
A miskolci reptér melletti területen épült volna meg a Lufthansa Technik új üzeme, mivel a vállalat a koronavírus-járvány miatt óriási veszteséget szenvedett el, így leállították a beruházást, számolt be az ATV.
Részvény / Deviza / Áru Meddig bírják még a légitársaságok? Eladó a Lamborghini és a Bugatti?
Eidenpenz József | 2020. október 20. 19:07
Az amerikai gazdaságsegítő csomagra várnak a tőzsdék, a Wall Street egyelőre optimista. Európában elromlott a hangulat, főleg a német tőzsde zárt jelentős mínuszban, néhány index tartani tudta magát. Pesten szerény pluszban zárt az index, az OTP emelkedését a Mol esése semlegesítette. A forint megnyugodott  az MNB kamatdöntése után. A Volkswagen állítólag átgondolja luxusmárkáinak sorsát, ami az eladás is lehet.
Részvény / Deviza / Áru Pilótának ne akard küldeni a gyereked, újra lejtőn az olaj is
Eidenpenz József | 2020. szeptember 29. 19:02
A tegnapi nagy emelkedést ma részben korrigálják a tőzsdék, szomorkás a hangulat Európában és az USA-ban egyaránt. Mindenki az amerikai elnökjelöltek a kampányban első, késő esti tévévitáját várja. A Lufthansa szélnek ereszt 700 pilótakadétot, a MN gyorsítja az elbocsátásokat. Egy lengyel internetes áruház viszont hatalmas tőkebevonásra készül.
Részvény / Deviza / Áru Újra bajban a Lufthansa, tömeges munkanélküliség fenyeget a német autóiparban
Eidenpenz József | 2020. szeptember 8. 11:30
A tegnapi szép emelkedés után ma Európában határozottan esnek a tőzsdeindexek, de a BUX index kivétel tudott lenni. Mind a négy vezető részvényünk emelkedik, miközben a forint kissé gyengül, a 360-as szinttel küzd az euró. Vegyes hírek érkeznek a német autóiparból, míg a termelés felfuthat, a foglalkoztatás ezt nem biztos, hogy követni fogja. Miért gyengült a forint?
Részvény / Deviza / Áru Trump kapja a pofonokat, gyengülésre áll a forint
Eidenpenz József | 2020. június 22. 12:25
Rossz hangulatban kezdték a hetet az európai részvényindexek, de azután sikerült enyhe pluszba kapaszkodniuk. Amerikában egyelőre jobbak a kilátások, annak ellenére, hogy a vírusfrontról nem érkeztek jó hírek ezen a hétvégén sem. Trump kampánya rosszul indul. A BUX esik, az OTP-vel az élen, és kis mértékben a forint is gyengül. Öt fontos hír a mai tőzsdéhez.
Vállalat Megszületett az alku: komoly támogatást kap a bajba jutott légitársaság
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 25. 21:57
Megállapodott a német kormány és a Lufthansa egy 9 milliárd euró értékű mentőcsomagról, amely segít megbirkózni a legnagyobb német légitársaságnak a koronavírus-járvány által okozott súlyos veszteséggel.
Vállalat Őszig tarthat a Lufthansa kényszerpihenője
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 5. 13:23
Csak ősszel indulhat újra a Lufthansa Group, a német légitársasági csoport 100 géppel csökkenti flottáját és 10 ezer ember elbocsátásra készül - mondta Carsten Spohr vezérigazgató a Lufthansa Group éves közgyűlésén.
Vállalat Lufthansa: jelentősen csökkentik az aktív flottát
Privátbankár.hu / MTI | 2020. április 7. 21:55
Több mint negyven repülőgépét végleg kivonja az aktív flottából a Lufthansa, amely az üzemméret csökkenése ellenére igyekszik minden dolgozójának más munkát találni a cégen belül.
Vállalat Nagy bejelentés a Lufthansától: jóval kevesebb járatot indítanak a vírus miatt
Privátbankár.hu | 2020. március 12. 08:45
Törölte 23 ezer áprilisi járatát a Lufthansa csoport a koronavírus-járvány miatt.
Makro / Külgazdaság A Lufthansa és a Ryanair is visszavesz a járataiból a koronavírus miatt
Privátbankár.hu | 2020. március 2. 18:59
Súlyos döntéseket hoztak meg a légitársaságok, melyek a magyar utasokat is érinthetik.
Részvény / Deviza / Áru Ismét Trump mozgatja a pénz- és tőkepiacokat
Csabai Károly | 2019. december 3. 11:35
A változatosság kedvéért most a brazilokat, az argentinokat és franciákat fenyegette pótvámokkal az amerikai elnök, ami lehűtötte a kínaiakkal dúló kereskedelmi háború lezárásával kapcsolatos várakozásokat. Ez rántotta a mélybe a tőzsdeindexeket, legalábbis tegnap, ma ugyanis Európában már korrekcióra került sor.
Részvény / Deviza / Áru Négyéves csúcson az európai részvények
Csabai Károly | 2019. november 27. 18:00
Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások kimenetelével kapcsolatban most éppen optimista befektetői hangulat és a Franciaországból érkező ígéretes fogyasztói bizalmi adatok hatására döntött rekordot ma az öreg kontinens papírjainak mozgását tükröző index.
Vállalatok Megegyeznek? Még akadhatnak fennakadások a Lufthansánál
Privátbankár.hu | 2019. november 9. 11:10
Bár péntek éjfélkor véget ért a Lufthansa légiutas-kísérőinek 48 órás sztrájkja, szombaton is több járattörlésre és késésre kell számítani. A légitársaság és az utaskísérők holnap ülnek le tárgyalni. A jogi problémák miatt nem borítékolható a megegyezés.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi csúcson a BUX index és az OTP, egekben a Lufthansa
Eidenpenz József | 2019. november 7. 19:06
A tőzsdék új történelmi rekordokat állítanak be, a BUX index is felzárkózott ehhez. Főleg az OTP, kisebb részben a Mol segítette ehhez hozzá. Eközben a forint gyengécske, megint 333 az euró. A nap sztorija Németországban a Lufthansa volt, amelynek árfolyama elszállt. Kérdés, meddig mehet tovább.
Vállalat Komoly veszteséget hozott össze a Lufthansa
Privátbankár.hu | 2019. július 30. 11:36
100 millió euró a veszteség fél év alatt.
Részvény / Deviza / Áru Facebook-kriptovaluta, EKB-fórum, 4iG-vételi ajánlat – fogások a keddi befektetői menüről
Csabai Károly | 2019. június 18. 11:19
Meg persze azért az állandó kínálat, a kereskedelmi háború sem maradhat el, de azért a mai napon alapvetően a vállalati hírek mozgathatják meg a befektetők fantáziáját. Szükség is van ezekre, mivel ez a hét meglehetősen álmosan kezdődött, igazi uborkaszezon-jellegű volt a hétfői nap. Bezzeg a mai!
Részvény / Deviza / Áru Beköszöntött a nyár a tőzsdéken is – erre az 5 dologra érdemes figyelni szerdán
Csabai Károly | 2019. június 5. 11:44
Merthogy annyi gyötrelmes nap után végre emelkednek az indexek, méghozzá nem is kis mértékben. Persze ettől még nem múlt el a kereskedelmi háború okozta fenyegetettség. De azért a mai napnak optimistább hangulatban vágtak neki a pénz- és tőkepiacok. Lássuk, hogy ez milyen lehetőségeket tartogat a befektetők számára.
Részvény / Deviza / Áru Újabb történelmi OTP-rekord, mélyrepülésben a Lufthansa is
Eidenpenz József | 2019. március 14. 19:08
Nem kell megijedni, a Lufthansa azért esik, mert a gyorsjelentése és a jövőbeli várakozások elbizonytalanították a befektetőket. Az amerikai részvénypiac nem tudja, merre induljon, aminek főleg az amerikai-kínai vámvita lehet az oka. A BUX szépen emelkedett ma, a Mol ment jobban, de az OTP történelmi rekordot döntött. Megvan a Mol-igazgatóság osztalékjavaslata.
Vállalat Új gyárat épít Miskolcon a Lufthansa
Privátbankár.hu | 2019. február 21. 12:45
Repülőgép motoralkatrész javító- és felújító bázist létesít Miskolcon a Lufthansa Technik AG.
Vásárló Valami bűzlik: már a második repülő fordult vissza
Privátbankár.hu | 2018. november 19. 13:36
Már másodjára fordul elő, hogy különös szag terjeng a Lufthansa repülőin.
Vállalat Komoly repülővásárlásba fogott a Lufthansa
Privátbankár.hu | 2018. május 8. 08:59
A német Lufthansa 16 Boeing és Airbus repülőgépet rendel, amelyek együttes listaára mintegy 2,1 milliárd euró.
Karrier Több ezer embert keres az egyik legnagyobb német multi
Privátbankár.hu | 2018. január 9. 15:08
Rengeteg utaskísérő hiányzik a Lufthansa kötelékéből.
Vállalat Velük repültél volna? 200 ezer utas jegye megy ma este a kukába
Privátbankár.hu | 2017. október 27. 13:23
Utolsó útjára indulnak az Air Berlin gépei, ma végleg leáll a társaság.
Vállalat Több ezer embert kirúgna, de vinné a becsődölt légitársaságot a Lufthansa
Privátbankár.hu | 2017. október 16. 16:45
A német légitársaság komoly összeget fizetne az Alitaliáért, de lenne is pár feltétele.
Vállalat Szilánkokra hasogatják a csődbe ment fapadost
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 22. 12:30
Feldarabolják az Air Berlin-t.
Vállalat Megmenekülhet a bajba került fapados
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 5. 07:15
Az EB jóváhagyja az Air Berlin megmentéséhez nyújtott támogatást.
Vállalat Ma 50 éve landolt az első gép Ferihegyen – kitalálod, hogy melyik?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 26. 16:41
1967. augusztus 26-án szállt le a Lufthansa első közvetlen járata Frankfurtból Budapestre: a Kiel névre keresztelt Boeing 727-30-as München érintésével érkezett a magyar fővárosba, majd innen folytatta útját Belgrádba. Mi történt az elmúlt 50 évben a Lufthansával? Mennyit fejlődött és változott a légi közlekedés?
Vállalat Mindenki velük repül? Rekordok születtek a fapadosnál
Privátbankár.hu | 2017. július 12. 15:14
Az utasszámban és a kapacitáskihasználtságban is csúcsra járt a Lufthansa.
Vállalat Nem lesz több sztrájk? Beadta a derekát a Lufthansa
Privátbankár.hu | 2017. február 16. 08:41
Sikerült olyan bérmegállapodást kötni a pilótákkal, ami mindenkinek megfelel.
Vállalat Összeborult két régi haragos - mire készülnek a légipari óriások?
Privátbankár.hu | 2017. február 1. 12:22
Kereskedelmi együttműködést jelentett be a német Lufthansa-csoport, valamint az Etihad, Abu Dhabi nemzeti légitársasága.
Karrier Rengeteg embert vesz fel a nagy légitársaság
Privátbankár.hu | 2017. január 4. 17:40
Főleg légiutas-kísérőket és mérnöket keres a Lufthansa.
Vállalat Régi ügyet zárnak le - bevásárolt a Lufthansa
Privátbankár.hu | 2016. december 15. 13:08
Jóváhagyták a német légitársaság és a Brussels Airlines összeolvadását, az akvizíció két év múlva zárul le.
Vállalat Egyelőre vége a balhénak - helyreáll a Lufthansa menetrendje
Privátbankár.hu | 2016. november 30. 14:51
A Lufthansa német légitársaság a pilóták szakszervezetének sztrájkja után, csütörtökön visszatér eredeti menetrendjéhez.
Vállalat Megint rengeteg járatot töröltek - Budapestet is érinti
Privátbankár.hu | 2016. november 28. 19:34
Javában zajlik a Lufthansa pilóták sztrájkja, folyamatosan törlik a járatokat is.
Vállalat Csak idő kérdése, hogy újra megbénuljon az egyik legnagyobb légitársaság
Privátbankár.hu | 2016. november 26. 10:03
Új ajánlatot kaptak a Lufthansa dolgozói, nem fogadták el, de a sztrájkot egyelőre szüneteltetik.
Karrier Reagált a Lufthansa – ezért nem fizetnek többet
Privátbankár.hu | 2016. november 25. 10:14
Figyelembe kell venniük a többi dolgozó érdekeit is.
Vállalat Nem adják fel a pilóták – szombaton sem repülhetünk
Privátbankár.hu | 2016. november 25. 07:33
Már negyedik napja tart a sztrájk a Lufthansánál, újabb budapesti járatoknak mondhatunk búcsút.
Vállalat Foglald át a jegyed – még több járatot törölnek Budapesten
Privátbankár.hu | 2016. november 24. 07:32
Képtelenek megegyezni a Lufthansa pilótái a munkáltatóval, péntekig meghosszabbították a sztrájkot.
Vállalat Velük sem utazunk egy darabig - budapesti járatokat töröltek
Privátbankár.hu | 2016. november 23. 14:31
Kétnaposra bővítették a sztrájkot a Lufthansánál, még több járatot töröltek.
Részvény / Deviza / Áru Sztrájk: budapesti járatot is töröltek, feje tetejére állt a légiközlekedés
Privátbankár.hu | 2016. november 23. 07:44
Ma kezdődika Lufthansa dolgozóinak sztrájkja, közel ezer járatot kellett törölni.
Vásárló Most már biztos: leáll az egyik legnagyobb légitársaság - frissítve
Privátbankár.hu | 2016. november 22. 16:39
Zajlanak az egyeztetések, de úgy tűnik, biztosan sztrájkba lépnek a Lufthansa pilótái.
Vásárló Repülsz valahová mostanában? Csúnyán pórul fogsz járni
Privátbankár.hu | 2016. november 21. 19:09
Hacsak nem történik valami hirtelen csoda szerdáig, sztrájk lesz az egyik legnagyobb légitársaságnál.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG