Munkaadó
Vállalat Ezt teheti, ha nagy kárt okozott a munkavállalója 
Privátbankár.hu | 2019. november 26. 14:59
Az egyre erősödő munkaerőhiány sok szempontból szorult helyzetbe hozza a munkaadókat. Nehezen és a keresleti piac miatt egyre drágábban találnak megfelelő szakembert egy-egy állásra. Emiatt is egyre fontosabb a dolgozó szava, jóléte, kívánságainak teljesítése. Ennek ellenére lehetnek olyan esetek, amikor a dolgozó annyira visszaél a helyzetével, hogy a munkáltató már nem tűr tovább, felmondja a munkaszerződést vagy kártérítést követel a dolgozó által okozott szándékos kárért.
Makro / Külgazdaság Megvan a megállapodás: mennyi lesz a 2019-es minimálbér? 
Privátbankár.hu | 2018. december 30. 12:00
Megszületett a megállapodás a jövő évi minimálbérről.
Vállalat A magyarok többsége már be se menne a munkahelyére 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 19. 11:33
Egyre népszerűbb a távmunka, sokak szerint azonban otthonuk nem igazán alkalmas erre.
Vállalat Elmos minket a hőhullám – mutatjuk, hogyan éld túl a kánikulát a munkahelyeden! 
Privátbankár.hu | 2017. június 22. 08:30
Megérkezett az idei év első hőhulláma, a hirtelen jött nagy melegben így különösen fontos odafigyelni a szervezetünkre. Az extrém időjárás ugyanis óriási megterhelést jelent, és ha már nem bújhatunk el az otthonunkban a meleg elől – lévén valakinek dolgozni is kell – így nem árt betartani néhány alapszabályt, hogy ne a mentő hátsó ülésén végezzük. Adunk pár tippet, hogy hogyan éld túl a hőségriadót!
Karrier Összeakadtál a főnököddel? Itt segítenek, ráadásul ingyen  
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 14. 16:10
Az ingyenes jogi segítségnyújtás az ország hat régiójában indult el.
Karrier A jók külföldre mennek - már vadászni kell a munkaerőt 
Privátbankár.hu | 2015. április 27. 20:25
A kereslet élénkülésével a jó szakemberek hiánya egyre komolyabb kihívások elé állítja a HR szakembereket, részben azért, mert tartósan külföldön vállalt munkát az a jelölti kör, amiből korábban lehetett meríteni. 2015-ben ez a tendencia várhatóan folytatódik, és a 2017-ig tartó időszakra vonatkozó előrejelzések is hasonló képet festenek. Minden eddiginél jobban felértékelődik, hogy a cégek hogyan tudják a lehetséges munkavállalókat megtalálni és megnyerni maguknak, mindebben pedig a közösségi média megkerülhetetlenné válik.
Karrier A te főnököd is Big Brother? Jogszerűen figyel meg? 
Privátbankár.hu | 2014. július 28. 18:04
A munkáltatók különféle módon ellenőrizhetik munkavállalóikat, azonban nem mindegy hogyan építik ki az ellenőrzés rendszerét, illetve milyen módon jutnak információhoz velük kapcsolatban. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy a dolgozó magánéletére nem terjedhet ki az ellenőrzés, tilos korlátlan ideig tárolni a felvételeket, illetve milyen esetekben kell az elektronikus megfigyelőrendszer működtetését bejelenteni az adatvédelmi nyilvántartásba.
Karrier Mit érdemel az a bűnös, aki nem fizet alkalmazottainak? 
Privátbankár.hu | 2014. július 16. 10:44
Szégyenlista készült a béreket nem fizető horvát vállalatokról.
Karrier Négyszáz magyart vesz fel egy multi 
Privátbankár.hu | 2014. május 30. 11:56
Az EPAM szoftverfejlesztő cég bővíti magyarországi létszámát, év végéig 1200-an fognak ott dolgozni.
Karrier A magyar munkahelyek több mint felénél nem stimmel valami 
Privátbankár.hu | 2014. május 28. 12:59
Az idei első negyedévben a munkaügyi hatóság 5918 munkáltatót ellenőrzött, és a vizsgálatok során a foglalkoztatók 58 százalékánál talált munkaügyi jogsértéseket, míg 2013 azonos időszakában a munkáltatók felénél tárt fel szabálytalanságokat - olvasható a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának honlapján közzétett tájékoztatóban.
Karrier Sztahanovisták országa: miért nem pihen a magyar? 
Privátbankár.hu | 2014. május 22. 18:03
Bár a hazai munkavállalók negyven százaléka kevésnek találja az adott évben kivehető szabadnapok számát, így is minden második dolgozóval előfordult már, hogy csak papíron ment szabadságra, 2 százalék pedig egyáltalán nem vett ki szabadságot – derül ki a Profession.hu legfrissebb felméréséből.
Adó Így tervezik a főnökök: idén többet kapunk a boríték mellé 
Privátbankár.hu | 2014. május 21. 18:12
A tavalyi mélypont után ismét javult a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya, idén a kkv-k közel fele tervez valamilyen béren kívüli juttatást nyújtani alkalmazottainak. Az Erzsébet utalvány a legnépszerűbb, de sokan fizetnek a SZÉP kártyákra is.
Karrier Megnézték a karrier oldalakat: mitől jók és mitől rosszak? 
Privátbankár.hu | 2014. április 26. 15:53
Tegezni vagy magázni is lehet az állást keresőket, mindez attól függ, hogy mi illeszkedik jobban a vállalat stratégiájába - ez az egyik fontos megállapítása annak a felmérésnek, amely a magyar karrier aloldalakat vizsgálta, és arra kereste a választ, mitől jó egy ilyen oldal.
Pénzügyi szektor Kész a rendelet: kiderültek a részletek a lakáshitel támogatásról! 
Privátbankár.hu | 2014. április 4. 14:35
A lakáshitel-törlesztési támogatás kapcsán ma megjelent rendelet pontosan tisztázza, hogyan és milyen feltételekkel támogathatja a munkáltató dolgozója hiteltörlesztését az 5 millió forintos értékhatárig. Tudjon meg mindent az új, leghasznosabb cafeteria elemről!
Karrier Hihetetlen, mire rá nem jönnek a munkaadók a Facebookodból 
Privátbankár.hu | 2014. április 3. 18:20
Meglepően hosszú, akár három hónap is lehet a kiválasztási folyamat új munkatárs felvételénél, derül ki a Profession.hu kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok körében végzett kutatásából. Pozitívum viszont, hogy a 300 megkérdezett cég közül 126 új pozíció miatt ad fel álláshirdetést, 141 megüresedésből adódóan keres munkatársat és csak 24 esetben volt átszervezés az indok.
Makro / Külgazdaság Meglett a német sztrájk eredménye 
Privátbankár.hu | 2014. április 2. 15:08
Két részletben összesen 5,4 százalékkal emelik Németországban a közszférában dolgozók bérét.
Karrier Megjöttek a számok: ki mennyi pénzt visz haza? 
Privátbankár.hu | 2014. március 21. 09:00
idén januárban a bruttó és a nettó átlagkeresetek egyaránt 0,9 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. Egy átlag magyar – családi kedvezmény nélkül – 148 500 forintot visz haza. A legjobban továbbra is a pénzügyi és informatikai területen keresnek.
Karrier Keres-kínál: most ezekért a munkákért állnak sorba 
Privátbankár.hu | 2014. január 22. 18:30
Értékesítőként, szerelőként és pénzügyi tanácsadóként a legkönnyebb elhelyezkedni Magyarországon, de keresettek a szakácsok is – derül ki a Jófogás.hu statisztikáiból. A portálon főleg „kékgalléros”, középfokú végzettséget igénylő munkákat keresnek és kínálnak. Ami a régiókat illeti: Budapesten a legkönnyebb állást keresni, Csongrádban a legnehezebb.
Karrier Lehet, hogy túl magasak a munkát terhelő adók? 
Privátbankár.hu | 2014. január 18. 09:53
Sok munkahelyet tudtak megóvni az NGM számai szerint úgy, hogy adókedvezményt nyújtottak, 105 milliárdról mondott így le az állam. Nem csoda, hogy az adókedvezmények ilyen hatékonyak olyan adókörnyezetben, ahol abból amit a munkaadó egy dolgozó után fizet, a munkavállaló csupán a felét viheti haza.
Biztosítás Nincs pénze ügyvédre? Van megoldás 
Privátbankár.hu | 2014. január 16. 19:00
A hazai felnőtt lakosság 14 százaléka tart attól, hogy olyan munkahelyi problémája adódik, melyet jogi úton lehet csak megoldani – derült ki a Generali 1000 fős, az internetezőkre reprezentatív kutatásából. Azonban, ha ilyen helyzetbe kerülnének, a megkérdezettek több mint fele fogadna ügyvédet saját védelmében, és 47 százaléka indítana pert.
Adó Szeretjük, de nem értjük: így használd a cafeteriát - II. rész 
Füstös Móni | 2014. január 2. 06:10
Minden lehet cafeteria, amit előre meg tudnak nevezni, így érdemes kikalkulálni, hogy mire tudjuk az adókedvezményes, vagy adómentes juttatásokat felhasználni és azokat kérni bér helyett. Havonta tízezreket lehet így spórolni. Ha lakáshitele van, nem is kell sokat számolni, biztosan az arra kért munkáltatói támogatás a legkedvezőbb.
Adó Szeretjük, de nem értjük: így használd a cafeteriát! - I. rész 
Füstös Móni | 2013. december 20. 16:30
A cafeteria valójában nem béren kívüli juttatás, hanem annak szerves része. Azzal, hogy a cégek optimalizálni tudják az adójukat, többet pénzt tudnak megtartani - vagy kifizetni a dolgozóknak, ezzel növelve az elégedettségüket. Minden lehet cafeteria, csak jól kell ismerni szabályokat. Hogy érdemes csinálni? Utánajártunk.
Karrier Ma megtudjuk, hogy mennyit kapunk munkánkért 
Privátbankár.hu | 2013. november 20. 07:30
A keresetek első kilenc havi alakulását teszi ma közzé a Központi Statisztikai Hivatal.
Karrier Ezek Magyarország legjobb munkahelyei 
Privátbankár.hu | 2013. november 6. 10:16
A jó munkahelyet emberközpontú és üzletileg sikeres vezetés, vonzó és hiteles vállalati kép, valamint transzparens és teljesítményarányos elismerés jellemzi. Idén a Szerencsejáték Zrt. lett a legjobb magyar munkahely a nagyvállalatok között.
Karrier Már a kormány is százezer feletti minimálbérrel számol 
Privátbankár.hu | 2013. november 5. 13:15
A kormány megkezdte az érintettekkel az egyeztetéseket a minimálbérről.
Karrier Főnök, fizetés, feladat: mindent szeretünk, csak dolgozni nem? 
Privátbankár.hu | 2013. október 9. 19:35
A magyar dolgozók kevésbé elégedettek a munkájukkal, ennek ellenére jobban kijönnek a főnökükkel, kifejezetten baráti a viszonyuk a kollégákkal és jobbnak tartják a munkakörnyezetüket is az uniós átlaghoz képest – derül ki a Profession.hu Munkahelyi Környezet című elégedettséget felmérő kutatásából. A közel 2500 válaszadó közül 38 százalék ráadásul elégedett a fizetésével is.
Karrier Remek kilátások: így gondolkodnak a cégvezetők a minimálbér emeléséről 
Privátbankár.hu | 2013. október 9. 12:37
A költségvetés benyújtását követően lassan elkezdődnek a jövő évi minimálbér tárgyalások, illetve majd az országos bérajánlásra vonatkozó háromoldalú egyeztetések. A cégvezetők abszolút többsége szerint növekedni fog a minimálbér összege, sőt 60% úgy gondolja, hogy a 100 ezer forintot is meg fogja haladni ennek mértéke.
KKV A rettegés foka? A LinkedIn még hagyján, na de a Facebook! 
Privátbankár.hu | 2013. október 7. 19:30
Akár a vállalat hírneve és biztonsága is elbukhat egyetlen munkavállaló online viselkedésén, az adatszivárgás pedig súlyos gazdasági károkat okozhat. A cégek ilyen értelemben sérülékenyebbek, mint valaha. A kockázatok csökkentése érdekében több hazai vállalat is ajánlásokat fogalmaz meg dolgozói számára az online jelenlétet illetően, de egyes pozíciókban nem ritka a netes átvilágítás, vagy akár a folyamatos nyomonkövetés sem – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola Kutatóközpontjának vizsgálatából.
Karrier A fizetéssel és a munkaidővel is trükköznek a munkaadók 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 20:02
A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) 10 589 munkáltatót ellenőrzött az idei első félévben és a felügyelők a munkaadók 61 százalékánál találtak valamilyen munkaügyi szabálytalanságot; ezek csaknem 40 ezer munkavállalót érintettek. A szabálytalanságok közül a legtöbb munkavállalót a munkabérrel kapcsolatos jogsértések érintették, de gyakori volt a munkaidő szabályainak megsértése is.
Karrier Belgák perelnék az ír Ryanairt, a francia munkajogra hivatkozva 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 3. 11:59
A belga munkaügyi bíróság elé viszi hat volt alkalmazottja a Ryanairt, amiért az szerintük megsértette munkavállalói jogaikat - írta keddi számában a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap
Karrier Elleptük Ausztriát: duplájára nőtt a kint dolgozók száma 2 év alatt 
Privátbankár.hu | 2013. április 30. 12:52
Ausztriában 110 százalékkal nőtt a külföldi dolgozók aránya a turizmusban, a helyek jelentős részét magyarok töltik be.
Karrier Módosítják a szabadságolásra vonatkozó szabályokat 
Privátbankár.hu | 2013. április 6. 13:38
Módosítják a távolléti díj számításával összefüggő törvényt, mert azon akár tízezreket is bukhatott, aki rövid hónapban ment szabadságra, míg egy hosszú hónapban kivett szabadsággal sokkal jobban jártak a dolgozók. A módosítással a munkaadók és a munkavállalók képviselői is egyetértenek.
Karrier Trükköznek a munkaadók, sok a szabálytalanság 
Privátbankár.hu | 2013. március 18. 11:02
Tavaly a munkaügyi felügyelőségek a több mint 19 ezer ellenőrzött munkáltató csaknem 70 százalékánál találtak munkaügyi jogsértéseket, továbbra is kiemelkedő a feketefoglalkoztatás - közölte Gedeon András, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) munkavédelmi és munkaügyi sajtóreferense hétfőn.
Karrier Ezek a legmenőbb munkahelyek és munkakörök 
Privátbankár.hu | 2013. március 7. 11:27
Az Aon Hewitt és az AIESEC közös kutatásból kiderült, hogy az országban melyek a legvonzóbb cégek munkavállalói szempontból, a felmérés a szakmánkénti fizetési elvárásokat is vizsgálta, emellett arra is rámutat, hogy a fiatalok a valósnál általában magasabb fizetést várnak el.
Karrier Sztrájk készül a kormány barátjánál 
Privátbankár.hu | 2013. február 21. 13:55
Sztrájkbizottság alakult a Hankook gumigyárban, mert a munkaadó érdemi válaszra sem méltatja a szakszervezet béremelési javaslatát.
Karrier Munkaadók, figyelem! Hamarosan kérhető a minimálbér-támogatás 
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 08:22
A költségvetési törvény módosítása után márciustól nyílik lehetőség a minimálbér-támogatások kérelmezésére, az összeget júniusban kaphatják meg az érintett ágazatok munkaadói – tudta meg a Világgazdaság.
Karrier Akár 20 millióra is büntetheti a hatóság a szabálytalan munkaadót 
Privátbankár.hu | 2013. január 14. 16:43
A munka- és a pihenőidő betartását, valamint a munkavállalók jogviszonyának rendezettségét is ellenőrzi az idén a hatóság - derült ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának 2013-as ellenőrzési tervéből. A munkaügyi bírság összege 30 ezer forinttól 20 millió forintig terjedhet.
Karrier Munkahelyi kilátások: nálunk már csak a görögök pesszimistábbak 
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 11:24
A görögök után a magyarok látják legsötétebben a jövőt: hazánkban a munkavállalók 78 százaléka számít a gazdasági helyzet további súlyosbodására. A Randstad Workmonitor adatai szerint a többség úgy gondolja, nem fog fizetésemelést kapni 2013-ban.
Karrier Beragadunk a startvonalon, ha nem változik a beruházási hitelezés 
Privátbankár.hu | 2012. december 29. 13:52
A magyar gazdaság teljesítménye nem támasztja alá a minimálbér 5,4 százalékos, illetve a szakképzettek garantált bérminimumának 5,6 százalékos emelését 2013-ban, de a szociális indokok miatt a munkaadók mégis vállalták ezt a kompromisszumot - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.
Karrier Így változik januártól a munka törvénye  
Privátbankár.hu | 2012. december 28. 09:52
Január elsejétől teljes egészében hatályba lép az új Munka törvénykönyve. A legtöbb rendelkezés már nyár óta életbe lépett.
Karrier A GYES nem olyan, mint a filmeken 
Füstös Móni | 2012. november 1. 08:00
Munkakörök, pozíciók, felvételi rendszerek, karriermenedzsment folyamatok, munkavégzési formák, munkaidő-modellek, képzések kialakítása, és számtalan más eszköz létezik, amivel a kisgyerekes szülők munkaerő-piaci reintegrációját szolgálja.
Karrier 105 ezres minimálbér kéne a létminimum háromnegyedének eléréséhez 
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 12:50
A Szövetség közleménye szerint 2013 elején - a mind jobban gyorsuló áremelkedések miatt - a létminimum összege egy munkavállaló esetében 91500 forint lesz. A jelenleg érvényes 93 ezer forintos minimálbér elkölthető értéke ennek az összegnek csak a kétharmadát éri el.
Karrier Kizsákmányolják a kelet-európai munkásokat 
Privátbankár.hu | 2012. október 8. 09:43
Kizsákmányolják Belgiumban a kelet-európai munkavállalókat, egy belga újság szerint. A Kelet-Európából érkező munkások közül sokan az építő- és a húsiparban dolgoznak, illetve takarítanak vagy fuvaroznak, sok kelet-európait vonzanak a belgiumi szinthez mérten alacsony, de a hazaihoz viszonyítva magas fizetések.
KKV Új fórumon egyeztet a kormány a versenyszférával 
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 14:58
Létrejön a versenyszféra és a kormány új állandó konzultációs fóruma, amely arra lesz hivatott, hogy a versenyszektorban a munkaadók, a munkavállalók és a kormány álláspontját egyeztessék - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen egyeztetett három munkaadói és három munkavállalói érdekképviselet vezetőjével.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG