Osztalékhozam
Részvény / Deviza / Áru Tényleg megvéd az osztalék az inflációtól? 
Eidenpenz József | 2024. július 5. 05:39
Az utóbbi években az infláció elleni védekezés kulcskérdéssé vált sok befektető számára. A szakértők az egyik módszernek a részvények vásárlását tekintik. A részvénytársaságok ugyanis tudnak árat emelni, valamint növekedni, bevételt, piacot szerezni is, így osztalékuk az inflációt is meghaladó mértékben emelkedhet. Hogyan működik ez az infláció elleni védelem?
Részvény / Deviza / Áru Jó üzlet a halál? 
Eidenpenz József | 2023. november 1. 05:53
A temetkezési cégek részvényei nagyot ugrottak a Covid alatt, de visszaestek az utóbbi bő másfél évben. Valóban olyan nagy üzlet ez, amilyennek tartják? Az amerikai nyilvános temetkezési részvénytársaságok a tőzsdén mintha nem lennének igazán olcsóak, osztalékuk messze elmarad az állampapírokétól.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson az arany, szép osztalék várható a Moltól 
Eidenpenz József | 2023. április 5. 12:41
Emelkedésből esésbe váltottak ma a tőzsdék, de a BUX-index ma is felülteljesítő és a forint is újra erősödik. Közzétették a Mol osztalékjavaslatát, a részvény vonzó osztalékbefektetésnek tűnik. Nyolc hónapos csúcson az ether, éves csúcsára ért a DAX-index és az arany.
Részvény / Deviza / Áru Állampapír vagy osztalék? Melyik lesz a nyerő? 
Eidenpenz József | 2020. január 27. 16:03
Tavaly alaposan felforgatták az állampapírok a magyar befektetési piacot, de az infláció megugrása és a forint gyengülése sokakat elgondolkodtatott. Hosszú távon azért nem biztos, hogy ez lesz a legjobb hozamú befektetés, kérdés, érdemes-e másutt a magasabb a kockázatot vállalni. Az egyik választás az osztalékrészvény, a Mol vagy az OTP története tanulságos.
Részvény / Deviza / Áru Meglepő, hogy melyik szektorba tolják a befektetők a pénzüket 
Privátbankár.hu | 2019. október 3. 20:10
Érdekes adat látott napvilágot, amelyből kiderült, hogy az utóbbi hónapokban melyik szektor volt a legnépszerűbb a befektetők körében. Az adatok olyan folyamatra mutatnak rá, ami a korábbi évekhez képest akár trendfordulót is jelenthet.
Részvény / Deviza / Áru Zsíros harminc százalékkal ér többet a magyar ingatlanbefektető társaság? 
Eidenpenz József | 2019. június 3. 06:06
Legalábbis a korábbi becslésnél. Durván megemelte a BIF részvényekre vonatkozó célárát a menedzsmenttel való elbeszélgetés után az elemző, de még így sem annyira, hogy érdemes lenne venni a papírt. A CIG Pannónia túlértékelt lehet, viszont nagyon szép osztalékkal kecsegtet a jövőben is.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP sokkal jobb, mint egy fejőstehén 
Fellegi Tamás | 2019. március 20. 15:21
Az OTP közgyűlési előterjesztéséből kiderült, hogy a társaság a tavalyival megegyező osztalékot fizetne részvényeseinek. Az osztalék szerepe most másodlagos, hisz a papír árfolyamának emelkedése jelenti az elsődleges profitot, és erre nem lehet panasz, miután örökös csúcsán a papír. Mindazonáltal intézményi befektetőknek vonzó az osztalékhozam is, hisz ők nem részesülnek a lakossági állampapírok magas kamatából.
Részvény / Deviza / Áru Valójában ma 15 ezer forintot érne az OTP részvénye 
Eidenpenz József | 2018. október 26. 17:09
Mekkora szerepe van a magyar részvények életében az osztaléknak? Mennyit érne ma az OTP, ha a felvett osztalékokat mindig újra OTP-be fektettük volna? Az eredmény eléggé meglepő, a részvény értéke mintegy másfélszerese lenne. Segít a sok éves kamatos kamat.
Részvény / Deviza / Áru Válságálló befektetés: te is lehetsz temetőtulajdonos 
Eidenpenz József | 2018. augusztus 15. 17:06
Elvileg nagyon válságálló üzletág a temetkezés, hiszen recesszióban is halnak az emberek, de a rokonok pénztárcája nem mindig ugyanolyan vastag. Szezonális ingadozás is van, télen többen távoznak közülünk. A tőzsdén levő temetkezési részvények teljesítménye, osztalékhozama különböző, de az emelkedés a fő trend.
Részvény / Deviza / Áru Megint az ázsiai részvények lesznek a nagy befektetési sztori? 
Eidenpenz József | 2016. szeptember 23. 13:18
Az ázsiai gazdaságok növekedési kilátásai továbbra is nagyon jók, és jó lehetőségeket rejtenek a részvénypiacaik. Kínában sem olyan rossz a helyzet, mint korábban gondolták, de igazán vonzó India lehet. Kedvezőek az osztalékhozamok, alacsonyak a P/E-ráták. Lehet, hogy megint Ázsiában várható részvénypiaci fellendülés?
Részvény / Deviza / Áru A jegybankok a feje tetejére állították a meggazdagodás receptjét 
Fellegi Tamás | 2016. július 14. 12:00
A kötvények és a részvények szerepe a befektetések között időtlen idők óta azonos: kötvényt veszünk a kamatért (pontosabban hozamért), részvényt a növekedésért. Nos, az egyre alacsonyabb, esetenként negatív kamatok felborították a rendet, de ennek előbb-utóbb meg kell majd fizetni az árát.
Részvény / Deviza / Áru Brókerek: ettől a befektetéstől tíz százalékos hozamot is várhatunk 
Eidenpenz József | 2016. március 3. 12:18
Öt éve nem volt ilyen magas szinten a BUX index, és az is régóta fordult elő, hogy mind a négy vezető részvényünk osztalékot fizessen. Vajon melyiket érdemes osztalékért vásárolni, melyiket nem, és melyiktől mekkora osztalékhozam várható – ezt boncolgatták a Random Capital konferenciáján. Úgy tűnik, osztalékért csak egyet érdemes.
Részvény / Deviza / Áru Ezek a részvények több mint 100 éve fizetnek osztalékot 
Privátbankár.hu | 2015. december 16. 16:25
Sokszor említjük a részvénybefektetésnél, hogy a részvény egy vállalkozás egy kis szelete, ezért kockázatos, a vállalkozás akár csődbe is mehet, a pénz elveszhet. Nos, vannak azért jó példák, rendkívül stabil cégek, melyek időtlen idők óta jól működnek, és osztalékkal kedveskednek részvényeseiknek.
Részvény / Deviza / Áru 6+1 befektetés kiemelkedő hozammal 
Eidenpenz József | 2015. június 19. 16:15
Évi 3 százalék feletti hozam most soknak számít, akkor is, ha az emberek ezt a régi beidegződések miatt kevésnek érzik. Hatféle olyan befektetést találtunk, amelyek ezt nagy valószínűséggel túl fogják szárnyalni, de valamiféle kompromisszum minden esetben szükséges: vagy hosszabb a futamidő, vagy magasabb a kockázat.
Részvény / Deviza / Áru De kik azok az osztalék-arisztokraták, és mennyit fizetnek? 
Privátbankár.hu | 2014. december 5. 18:03
Az olcsón vett és drágán eladott papírok ideje jórészt lejárt, és nyereségnövekedést is egyre nehezebb elérni. Az összesített hozam növelése érdekében immár az osztalékokra kell összpontosítanunk. Persze nem mindegy, hogyan – írja a Fidelity Worldwide Investment.
Részvény / Deviza / Áru Nőni fog az osztalék? - április 25-én OTP-közgyűlés 
Privátbankár.hu | 2014. március 26. 10:18
Az OTP Bank április 25-én tartja idei éves közgyűlését, amelyen határoz az adózott eredmény felosztásáról és az osztalékfizetésről. Az osztalék várhatóan nőni fog az előző évhez képest, így az árfolyam 3,6 százaléka is lehet, ami a mostani alacsony kamatok mellett nem is olyan rossz.
Részvény / Deviza / Áru Ma is járt 300 alatt az euró (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2013. április 5. 09:56
Alig mozdultak az európai tőzsdék a nyitásban, a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat viszont nagyot mozdíthat az indexeken.
Részvény / Deviza / Áru Természetben fizet osztalékot a sörgyár, rámozdulnak a nyugdíjasok 
Eidenpenz József | 2013. február 18. 18:00
Egy német sörgyár évi nyolc láda sörben fizet részvényeseinek osztalékot, aminek az értéke 100 euró, de egy darab részvény is ezer euróba kerül. Egy másikat lakossági részvénykibocsátással mentettek meg a csődtől. Népszerű a közgyűlés-turizmus a társaságok által adott gazdag természetbeni osztalékok miatt, főleg ráérő nyugdíjasok művelik.
Részvény / Deviza / Áru Az unortodoxia foghatja meg az OTP-t és a Molt 
Privátbankár.hu | 2013. január 10. 11:56
2013-ban is kedvezően teljesítenek a globális részvénypiacok Pallag Róbert, a Generali Alapkezelő portfólió menedzserének várakozása szerint. A magas osztalékhozamok melletti attraktív árazás és a vállalati profitok mérsékelt ütemű bővülése egyaránt segíthetik ezt a folyamatot.
Részvény / Deviza / Áru Ekkora terhet jelent valójában a közműadó az MTelekomnak  
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 15:18
80 ezer kilométernyi vezeték után fizethet közműadót az MTelekom, a sebtiben a törvényhez vágott módosítók alaposan megizzasztják a céget, a 2013-as osztalékhozam azonban még így is vonzó lehet a részvényeseknek?
Részvény / Deviza / Áru Nagy foci, kis pénz: nem sokat ér a szurkolóknak a bajnoki cím 
Eidenpenz József | 2012. szeptember 14. 13:49
A német bajnok egy üzletileg és sportszempontból is sikeres szezon után hat cent osztalékot fizet részvényeseinek, ami a nyereségének csak 11 százaléka, és a 2,6 eurós tőzsdei árhoz képest sem sok. A részvényesek, akik általában a klub törzsszurkolói közül kerültek ki, már sokat szenvedtek, a papírokat ugyanis annak idején 11 eurós áron bocsátották ki.
Részvény / Deviza / Áru Évi kilenc százalék felett fizetnek a magyar osztalékkirály-részvények 
Privátbankár.hu | 2012. április 16. 14:34
Évi 8,0-9,3 százalékos hozamot lehet elérni a legjobb osztalékfizetési rátájú (osztalékhozamú) magyar részvényekkel az Erste Befektetési Zrt.-nek a Bloomberg adataiból készül összesítése szerint. A csúcstartó az Émász évi 9,3 százalékkal, ezt követi a Magyar Telekom 9,1 százalékkal.
Részvény / Deviza / Áru Ennyi osztalékot fizethet a Mol, az OTP és ennyi lehet a hozamuk 
Eidenpenz József | 2012. március 14. 06:15
Az elemzői konszenzus szerint az OTP 91,80, a Mol 643 forint osztalékot fizethet a tavalyi éve után, ezzel osztalékhozamuk 2,4, illetve 3,4 százalék lehet éves szinten, míg a Magyar Telekomé 8,8 százalék körül várható. A Pesten forgó külföldi részvények BÉTa piacán euróban 4-7 százalékos osztalékhozamok is vannak. Hogy megéri-e az osztalékok alapján vásárolni, arról a szakemberek között is vita van.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG