<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Tőkeáramlás
Befektetési alapok Vajon hová teszi a lakosság a pénzét? Se betétbe, se alapba
Eidenpenz József | 2015. július 7. 17:40
Júniusban kis mértékben csökkent a hazai befektetési alapok vagyona, forintos és eurós értékpapírokat egyaránt váltottak vissza a befektetők. Az állampapír-adatot még nem ismerjük, de az előző hónapokban oda vittek sok megtakarítást. Folyik a kockázatvállalási kedv lassú növekedése.
Befektetési alapok Visszaváltották a 300 alatt vett eurót?
Eidenpenz József | 2015. június 3. 16:10
Kissé csökkentették az alapokban levő tőkéjük nagyságát a hazai befektetők, megfigyelhető egy lassú eltolódás a kockázatosabb alapok irányába, nyilván a siralmasan alacsony kamatok miatt. Az eurós alapokból sok pénzt vettek ki, valószínűleg azért, mert a hónap végén megdrágult az euró.
Befektetési alapok Ennyivel nőtt ápilisban a befektetési alapok vagyona
Privátbankár.hu | 2015. május 18. 13:28
Áprilisban mind a hozamok, mind a tőkebeáramlás pozitív volt a hazai befektetési alapoknál – írja a Bamosz. A fejlett világ tőzsdéi enyhén, a fejlődő világ tőzsdéi jelentősen emelkedtek, de a magyar index ezeket jóval túlszárnyalta. A forint a dollárhoz képest erősödött, az euróhoz képest gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Mégsem lesz egy dollár egy euró? – Európába ömlik a tőke, mehet a BUX is
Privátbankár.hu | 2015. április 27. 12:15
Kifulladni látszik a dollár erősödése, amit az európai részvénypiacra áramló hatalmas összegekkel magyaráznak, mások szerint viszont legalább annyi tőke megy ki az európai kötvénypiacokról. A sok pénzből mintha a magyar tőzsdének is jutna. Az amerikai kamatemelés kitolódhat, de aligha végleg, így valamikor a dollárerősödés is új erőre kaphat.
Befektetési alapok Menekül-e a tőke a befektetési alapokból a brókerbotrányok óta?
Eidenpenz József | 2015. március 20. 06:08
Számításaink szerint nincs szó tőkemenekítésről a befektetési alapok piacán, március első felében az ügyfelek kevéssel több pénzt fektettek az alapokba, mint amennyit kivettek. A kockázatosabb alapfajtákat azonban kerülték és sok eurót helyeztek el, ami persze az alacsony árfolyamnak is betudható.
Pénzügyi szektor Egyetlen szerencse: a bankok nem ki- hanem betalicskázzák a pénzeket
Privátbankár.hu | 2014. december 23. 06:04
Akár negatív is lehet hazánk 2014. évi tőkevonzása: a nagy beruházások elmaradtak, egyedül a bankok és a biztosítók öntik leánycégeikbe a veszteségeket ellensúlyozó tőkét. Mindez a Világgazdaság szerint újfent azt bizonyítja, hogy a beruházásokat csak az uniós pénzekből megvalósított állami beruházások tartják kielégítő szinten.
Befektetési alapok Kamatfront: újabb hetven milliárd forint ment befektetési alapokba
Eidenpenz József | 2014. április 17. 06:09
Az alacsony kamatok elől a bankokból menekülő, vagy frissen képződő megtakarítások továbbra is sok tízmilliárd forintot hoznak az államnak és a befektetési alapoknak egyaránt. Már olyankor is nagy összegek kerülnek elő, ha a bankbetétállomány alig fogy. Imádják az abszolút hozamú alapokat.
Befektetési alapok Gazdagodunk? Ez volt a megtakarítók húsz leggyakoribb célpontja
Eidenpenz József | 2014. február 11. 06:09
Az utóbbi hónapokban százmilliárdokat takarított meg a lakosság, ami főleg befektetési alapokba, állampapírokba ment, de még a bankoknak is jutott belőle. A január is jó hónap volt, főleg az abszolút hozamú alapokat, a rövid kötvényalapokat és a vegyes alapokat keresték.
Befektetési alapok Na kinek hozott újabb százmilliárdot a december?
Eidenpenz József | 2014. január 8. 06:10
Decemberben a befektetési alapok vagyona újra szépen növekedett, 102 milliárd forint friss pénz érkezett hozzájuk. Az egész évben egyharmadával, 1056 milliárddal nőtt a tőkéjük, miközben a bankbetétekből 839 milliárdot vittek el csak az első 11 hónapban a magánszemélyek. Egész évben az abszolút hozamú alap és a rövid kötvényalap volt a sláger.
Befektetési alapok Öt szűk esztendő után ismét eljön az ingatlanalapok ideje?
Eidenpenz József | 2014. január 6. 06:10
A nagyon alacsonyra süllyedt forintkamatok ismét elhozhatják az érdeklődést az ingatlanalapok iránt. Kérdés, hogy képesek lesznek-e megfelelő hozamokat kínálni, és mennyire emlékeznek majd a befektetők 2008-2009-re. Mementó pedig van, az alapok mezőnyének egy része ugyanis még ma is valamiféle roncsderbire hasonlít.
Részvény / Deviza / Áru Már tudjuk, honnan menekülhet jövőre a tőke
Privátbankár.hu | 2013. december 18. 10:55
2014-ben az idei évnél jóval mozgalmasabb, a növekedési kilátásokkal együtt mozgó részvénypiacra számíthatunk.
Befektetési alapok Valami történt a megtakarítási piacon: honnan került elő 165 milliárd?
Eidenpenz József | 2013. december 9. 06:10
Rég nem látott jelenség ütötte fel a fejét a lakossági megtakarítások területén októberben, a befektetési alapokba, állampapírokba és bankbetétekbe egyszerre érkeztek friss pénzek, nem egymás rovására bővültek. Méghozzá nem is kevés, 165 milliárd forint. Novemberben is elhelyeztek 78,5 milliárdot az alapokban, a megdrágult devizákat azonban inkább átváltották.
Befektetési alapok Mitől félünk? Tavaly nyár óta nem vettünk ennyi devizát
Eidenpenz József | 2013. november 7. 06:11
Szép összeget, 109 milliárd forintot helyeztek el októberben a befektetési alapokban, ami május óta nem látott érték. Ebből 44 milliárd forint devizában volt, ami pedig tavaly augusztus óta nem fordult elő. Még érdekesebb, hogy ezúttal több dollárt spájzoltak be, mint eurót.
Befektetési alapok Ezt csinálták a bankokban júniusban a kisbefektetők
Eidenpenz József | 2013. július 5. 06:09
Tartott a lakossági megtakarítások beáramlása a befektetési alapokba júniusban is, a májusi adatok szerint pedig a lakossági bankbetétekből tovább vették ki a pénzeket. Az utóbbi hónapoknál azonban jóval szerényebb volt a növekedés, igaz, még ez is 50 milliárd forint feletti összeg. A devizát inkább kivették, talán nyaralásra, talán a 300 forintot kerülgető euróárfolyam miatt.
Befektetési alapok Abszolút hozamok viharok után: élet mínusz 36 és plusz 34 között
Eidenpenz József | 2013. június 26. 10:30
Az utóbbi hónapok tőkepiaci turbulenciái, mint a csúcsra menő és onnét visszaeső részvényindexek, a japán jen vagy a zuhanó arany nagy veszteségek és nagy nyereségek előidézésére egyaránt alkalmasak voltak. A hasonló hullámok meglovagolására tervezett abszolút hozamú alapok között soknak két számjegyű az egy éves hozama.
Befektetési alapok 111 milliárdos kérdés: elszívják a pénzt a bankoktól a befektetési alapok?
Eidenpenz József | 2013. május 3. 06:11
A márciusinál kisebb ütemben ugyan, de áprilisban is folytatódott a befektetési alapok komoly felfutása, ezúttal 111 milliárd forint feletti összeget helyeztek el bennük. A lakossági bankbetétek viszont mostanában kifejezetten visszaestek, áramlik ki belőlük a tőke. Mindez az alacsony kamatok miatt van.
Befektetési alapok „Szerethetik-e a magyar háziasszonyok a tőkevédett befektetési alapokat?”
Eidenpenz József | 2013. május 2. 12:59
Ezt a címet adta a PSZÁF sajtóbeszélgetésének, amiből már eleve érződik némi kételkedés. A kisbefektetők 83 százaléka ugyanis nem érte el az öt, felük pedig a három százalékot sem éves szinten a tőkevédett alapokkal, ráadásul tíz százalék feletti hozamot csak négy alap tudott felmutatni több év alatt.
Befektetési alapok Szeptemberben már nem euróban takarékoskodott a lakosság
Eidenpenz József | 2012. október 3. 15:51
A nyilvános befektetési alapok vagyona szeptemberben 52,7 milliárd forinttal bővült, a növekedés nagy része júliussal és augusztussal ellentétben forintban elhelyezett megtakarítás volt, nem euró. A befektetőknek másrészt igen jó hónapjuk volt, az árfolyamváltozások ugyanis 26,5 milliárd forinttal növelték a vagyonukat.
Pénzügyi szektor A régióban csak Magyarországról menekült a banki tőke
Privátbankár.hu | 2012. június 27. 14:23
Az egész világot negatívan érintő tőkekivonás komoly aggodalmat keltett Kelet-Közép-Európa sebezhetőségével kapcsolatban, hiszen a térség bankrendszerét nagy százalékban birtokolják külföldi bankok. Úgy tűnik azonban, hogy a komolyabb tőkekivonást megúszta a térség - kivéve Magyarországot, ahol a kiszámíthatatlanság és az unortodox gazdaságpolitika miatt csökkent a bankok mérlege.
Befektetési alapok Jól bevásároltak a 285 forintos euróból, de már váltják vissza
Eidenpenz József | 2012. június 4. 15:30
A hazai befektetési alapok vagyona májusban is szolidan csökkent, a befektetők forintot és dollárt vettek ki, ugyanakkor eurót hoztak. A hónap első felében, amikor olcsó volt, inkább betették az eurót az alapokba, a második felében, amikor pedig hirtelen megdrágult, elkezdték kivenni. Sok pénz távozott a részvényalapokból, de jórészt intézményi befektetők műveletei miatt. Megállt viszont az ingatlanalapok zsugorodása.
Befektetési alapok Alapok: megint búcsút intett pár tízmilliárd forint
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 13:07
Áprilisban vegyes volt a kép a pénz- és tőkepiacokon, de a világ tőzsdéi gyengültek. Mindez nem kedvezett a hazai befektetési alapoknak, néhány üdítő kivételtől eltekintve a befektetők inkább visszaváltották papírjaikat. A zártkörű alapoknál, amelyek nagyrészt az államosított magánnyugdíj-vagyonban találhatók, még mindig tart a pénzkivonás, bár már csökken a nagysága.
Befektetési alapok A végtörlesztés után is zsugorodnak a befektetési alapok
Eidenpenz József | 2012. május 11. 12:45
A végtörlesztés befejeződésével töredékére esett vissza a hazai alapokból havonta távozó tőke értéke, de nem szűnt meg teljesen a kiáramlás: áprilisban újabb 10,8 milliárd forint távozott. Elsősorban a bankbetét-szerűen használt pénzpiaci alapok zsugorodtak, néhány magasabb kockázatú termék népszerűsége azonban növekedett, mint a hedge fund-szerű abszolút hozamú alapoké.
Részvény / Deviza / Áru Elég a korrupcióból, a szabályozás hirtelen változásaiból
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 10:59
Adzsáj Piramalnak annyi a pénze, mint a pelyva, ám India hiába a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa, a milliárdos tanácstalan, amikor arról kell döntenie, mit csináljon tőkéjével. "Az a gond, hogy ez India. A nagy befektetések zavarosak" - magyarázza a férfi. Az indiai üzleti elitnek elege van a korrupcióból, a politikai bénultságból, az engedélyezési procedúrák elhúzódásából, a szabályozások hirtelen változásaiból, a huzavonákból.
Befektetési alapok Jó hónap elől ugrottak el a kisbefektetők januárban
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 13:40
Januárban a tőkepiac pozitív fordulatot mutatott, emelkedtek a tőzsdeindexek, főleg a fejlődő országokban, komoly erősödést tudott felmutatni a forint, csökkentek az állampapír hozamok is. A Bamosz közleménye szerint ez remélhetőleg előbb-utóbb meghozza a befektetők befektetésijegy-vásárlási kedvét is, főleg miután lezárult a végtörlesztés. Januárban azonban még bőven az eladók voltak túlsúlyban.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG