<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Törlesztőrészlet
Személyes pénzügyek Itt vannak a számok - ezért éri meg átgondolni, hogy élünk-e a törlesztési moratóriummal
Privátbankár.hu | 2020. április 25. 18:02
A törlesztési moratórium márciusi bevezetése óta sokan találgatnak, hogy milyen hatással lesz a szünet a kölcsönükre. A Bank360.hu segítségével jártunk utána, hogy nagyjából mire számíthatunk, ha élünk az év végéig tartó moratóriummal.
Személyes pénzügyek Mi lesz a törlesztőnkkel a kamatdöntés után?
Privátbankár.hu | 2019. március 30. 12:39
Vajon mi lesz a hitelesek sorsa az eheti kamatdöntő ülés után? Fel kell készülni a nagyobb törlesztőrészletekre? Vagy tényleg csak egy egyszeri, adatvezérelt döntésről volt szó? Leginkább a változó kamatozású lakáshitellel rendelkezők érezhetik meg a Monetáris Tanács döntését.
Személyes pénzügyek Mit tegyél, hogy nem szálljon el a lakáshiteled?
Privátbankár.hu | 2018. július 8. 10:20
Folyamatosan nőnek a fix és változó kamatozású lakáshitelek kamatai.
Személyes pénzügyek Új világ kezdődik a lakáshiteleknél: megjött az MNB bejelentése
Gáspár András | 2018. június 18. 12:15
A hitelkamatok most padlón vannak, de nem lesznek mindig így - az MNB újabb eszközzel tereli határozottan a hosszú kamatperiódusú hitelek felé a háztartásokat. Aki a legolcsóbb hiteleket akarja felvenni, októbertől csak akkor teheti meg, ha fel van készülve a törlesztőrészletek komolyabb megugrására is - a rövid kamatperiódusú hitelek törlesztője jövedelmünknek legfeljebb 25 százalékát érheti el az októbertől felvett hitelek esetében.
Személyes pénzügyek Készülj: sosem volt még ilyen könnyű részletre vásárolni
BR | 2017. december 5. 14:00
Újított a MasterCard, indul a hitelkártyás részletfizetés a boltokban.
Személyes pénzügyek Árfolyamgátas vagy? Erről ne feledkezz meg!
Privátbankár.hu | 2016. október 3. 12:58
A jegybank szerint elkerülhető a nagyobb tehernövekedés, ha magunktól váltunk konstrukciót.
Személyes pénzügyek Forintosították a hiteled? Megéri bevállalni a magasabb törlesztőt
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 10. 10:44
Akár százezreket is spórolhatnak egy önkéntes szerződésmódosítással a volt árfolyamgátasok a jegybank szerint.
Pénzügyi szektor Mikor ismerhetjük meg? A kormány elfogadta az elszámolási törvényjavaslatot
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 10. 18:18
A kormány szerdai ülésén elfogadta a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot - közölte az MTI-vel a kormányszóvivő.
Pénzügyi szektor Devizahitelek: mi lesz, miután a bankokat elkaszálták?
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 30. 14:48
Bár eddig "csak" 4 esetben vesztettek a bankok az állam ellen, és még 57 döntés hátra van, Varga Mihály szerint a perek állásából már látszik, hogy tisztességtelenül jártak el a bankok az ügyfelekkel szemben. Még nem tudják, pontosan hogyan, de 20-25 százalékkal csökkennek majd a törlesztőrészletek, ha már lezajlott a bírósági szakasz.
Pénzügyi szektor Mennyire kockázatos hitelt felvenni? Most kiszámolhatod
Privátbankár.hu | 2014. július 9. 11:10
Személyre szabott hitelkockázat-elemző programot dolgozott ki a Bankmonitor.hu. Az ingyenes alkalmazással az egyszerű embereknek akarnak segítséget nyújtani a hitelfelvétel előtt a későbbi kockázatok modellezésére.
KKV Unokáink is látni fogják: 3050 milliárddal adósodunk el az oroszok felé
Privátbankár.hu | 2014. június 24. 08:49
Jóváhagyták az orosz-magyar paksi hitelmegállapodást, ezzel maximum újabb tízmilliárd eurós, azaz 3050 milliárdos hitelterhet vesz a nyakába az ország 21 évre. Legalább lehet előtörleszteni, tehát olcsóbb forrásokból is ki lehet váltani, a kamat ugyanis sávosan emelkedik.
Pénzügyi szektor Jót is adott a Kúria a bankoknak, többen fognak rendesen törleszteni
Privátbankár.hu | 2014. június 23. 13:49
Egymilliárd eurójába kerülhet a kártérítés a magyar bankrendszernek. A bankrendszerre adósminősítési szempontból negatív, hosszabb távon azonban több szempontból is kedvező hatásai lehetnek a Kúria által a devizaalapú hitelek ügyében múlt héten hozott döntésnek – állapítja meg a Moody's Investors Service.
Makro / Külgazdaság Ezért vannak eladósodva a magyarok
Privátbankár.hu | 2014. április 22. 13:13
Egy felmérés szerint a fizetésképtelenségi okok között még mindig meghatározó a munkanélküliség. Az esetek mintegy háromnegyedében az alacsony vagy nem létező jövedelem vezet a magyarok eladósodásához.
Adó Így szabadulhat lakáshitelétől - figyeljen a részletekre is!
Privátbankár.hu | 2014. január 28. 18:00
Egyre több cég és még több munkavállaló érdeklődik a lakáshitel törlesztés kedvezményes adózású támogatásának lehetősége iránt. A méltányolható lakásigényhez kapcsolódó lakáshitelek törlesztését a munkahely adómentesen segítheti, így mindenki jól járhat; a deviza és forinthitelesek egyaránt. Mivel az alkalmazás módja még nem kiforrott, érdemes pontosan utánanézni milyen módon élhetnek ezzel a lehetőséggel a cégek, elkerülendő a későbbi bírságokat.
Pénzügyi szektor Mekkorát ugrottak a törlesztőrészletek, és miért? Te tudnád?
Privátbankár.hu | 2013. december 4. 12:00
A magyarok többsége reálisan látja azt, hogy mennyivel nőttek a devizahitelesek terhei, azt azonban már kevésbé tudják megítélni, hogy ez mennyiben vezethető vissza az árfolyamváltozásra, és mennyiben a hitelkamatok emelkedésére – derül ki a Bankmonitor.hu reprezentatív kutatásából. A felmérés rámutat, a válaszadók többnyire nem a bíróságoktól, hanem a bankok és a kormány közös fellépésétől várják a megoldást devizahiteles kérdésben.
Pénzügyi szektor Devizahiteles-mentés: lesz, aki újra az eredeti törlesztőt fizetheti
Privátbankár.hu | 2013. november 6. 14:54
Az árfolyamgát és az adósság részleges elengedése sok devizahiteles család helyzetén könnyíthet - a törlesztő részlet szempontjából az eredeti állapot állhat vissza.
Pénzügyi szektor Megvan a bankok devizahiteles mentőcsomagja
Privátbankár.hu | 2013. október 26. 14:37
Két újdonság van benne: november 1-jétől nem lesz kilakoltatás, és akkor sem, ha az adósság félmillió forintnál kevesebb.
Pénzügyi szektor Pert vesztett az OTP, de mit nyerhetnek rajta a devizahitelesek?
Füstös Móni | 2013. október 8. 17:26
Az OTP Bank hétfőn pert veszített egy devizahitelessel szemben. Az ítéletet azonban sokan félreértették, nem arról van ugyanis szó, hogy az ügyfélnek akkora törlesztőrészletet kellene fizetni, mint amennyit a szerződés megkötésének időpontjában fizettek, hanem annak körülbelül 160 százalékát, de ezzel is sokat nyerhet az ügyfél.
Pénzügyi szektor Surányi: 40 százalékkal is csökkenhetnének a törlesztőrészletek
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 12. 12:23
A jegybank volt elnöke szerint minden szereplő felelős a kialakult helyzetért.
Pénzügyi szektor Árvíz: így enged el egyhavi törlesztőt az OTP
Privátbankár.hu | 2013. június 7. 07:45
Az OTP Bank segít az árvízkárok enyhítésében, akiknek az árvíz jelentős kárt okozott az élő jelzáloghitelük mögött álló lakóingatlanjukban, és igazolni tudják a kárukat, annak a bank utólag jóváírja a júliusi törlesztőrészletet.
Pénzügyi szektor 10-15 ezret lehet havonta spórolni az árfolyamgáttal
Privátbankár.hu | 2013. május 26. 13:00
Az OTP-nél egyre népszerűbb az árfolyamgát, az ügyintézés ingyenes, a gyűjtőszámlára íródó kölcsön hiteldíját a bank és az állam fizeti.
Pénzügyi szektor Fizetünk, csak fizetünk, az adósságunk mégsem csökken
Privátbankár.hu | 2013. március 1. 08:34
A lakossági betétállomány január végén csúcson volt, 37 milliárd adósságot törlesztettünk - de a gyenge forint miatt ez meg sem látszódik az adósságon.
Pénzügyi szektor Még kapnak 3 hónapot a bajban lévő devizahitelesek
Zsiborás Gergő | 2012. december 10. 15:22
"A devizahitelesek megsegítése érdekében indokolt" az árfolyamgát igénybevételére szóló határidő három hónappal törtnő meghosszabbítása - áll a parlament holnapjára ma felkerült módosítóindítványban.
Személyes pénzügyek Devizahitelesek dilemmája: mi lesz, ha véget ér az árfolyamrögzítés?
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 11:10
Az árfolyamgátat igénybe venni szándékozó devizahitelesek többsége jelenleg fizetési nehézségekkel küzd, de bízik abban, hogy az árfolyamrögzítés időszakának lezárulta után képes lesz fizetni az újra megnövekedett törlesztőrészletet – derül ki egy friss kutatásból. A megkérdezettek mintegy fele a gyűjtőszámla időszaka alatt a törlesztőrészlet csökkenéséből adódó különbözetet félreteszi.
Pénzügyi szektor Meddig kúszhatnak még a hitelek és betétek kamatai?
Eidenpenz József | 2011. december 20. 11:33
Október eleje óta körülbelül egy százalékponttal emelkedtek az egyre több hitel kamatának alapjául szolgáló Bubor indexek, ezzel automatikusan emelkedik számos, Bubor-hoz kötött hitel kamata. Több esetben az előtörlesztésre használható hitelek törlesztőrészlete már magasabb, mint az eredeti devizahitelé.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos