Trippon Mariann
Makro / Külgazdaság Orbánék túl nagyot álmodnak? Itt van, mi vár Magyarországra
Privátbankár.hu | 2018. május 26. 08:04
A négy százalékot közelítő gazdasági növekedéssel, ugyanakkor három százalék alatti inflációval és laza monetáris politikával számolnak 2018-ra a CIB Bank elemzői. A hazai gazdaságot továbbra is támogató nemzetközi környezetben több kockázati tényezővel is számolni kell. A béremelkedésnek köszönhetően a lakossági fogyasztás és a hitelfelvételi kedv is tovább nőhet.
Makro / Külgazdaság Belenéztek a kristálygömbbe: ez vár a magyar gazdaságra
Privátbankár.hu | 2017. október 18. 12:57
Mekkora gazdasági növekedésre számítanak jövőre a szakértők?
Makro / Külgazdaság Pánik és káosz a piacokon – mi jön ezután?
Privátbankár.hu | 2016. június 24. 10:53
Az első pánik után stabilizálódó piacokra számít a CIB Bank elemzője.
Makro / Külgazdaság Nagyot néztek az elemzők - most találgatják meddig tart a lendület
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 5. 11:21
Júliusban 12,3 százalékkal haladta meg az ipari termelés volumene az egy évvel korábbit. Elemzők szerint ez a vártnál lényegesen jobb adat.
Makro / Külgazdaság Dráma nincs, de fogy a lendület: mi veszélyezteti a magyar ipart?
Privátbankár.hu | 2014. július 4. 12:10
Folytatódik a kedvező tendencia az iparban az elemzők szerint. Azért persze kellemetlen meglepetés a havi csökkenés, de nagyon aggódni egy hónap adata alapján nem kell - kockázatot jelent viszont az orosz-ukrán konfliktus, és más makroadatok is arra utalnak: fogy a lendület.
Deviza / Áru Hogy meddig megyünk el? Nem vak a magyar ló, csak bátor
Eidenpenz József | 2014. március 4. 10:30
Ukrajna szinte reménytelen helyzetben van, mégsem várható, hogy államcsődbe kerülne, valószínűleg kap majd segítséget – mondja Trippon Mariann, a CIB vezető elemzője. Nálunk a további kamatcsökkentésnek már nincs tere, ennek ellenére az MNB lehet, hogy meg fogja lépni. A forint lassan visszaerősödhet, az árfolyam 300 forint lehet.
Makro / Külgazdaság Idén sem dőlt össze a világ - jövőre már tényleg jobb lesz?
Gáspár András | 2013. december 10. 11:44
Megkönnyebbülhetünk: 2013-ban sem dőlt össze a világ, sőt, több pozitív folyamat is elindult globális és a magyar gazdaságban is. A CIB szakértői összességében pozitív várakozásokat fogalmaztak meg 2014-re, de nem dőlhetünk hátra: minikrízisek bármikor kialakulhatnak, de tartós negatív piaci folyamatokkal a szakértők nem számolnak. A világot csak a tapír érdekli, a magyarokat a növekedés és az alapkamat alakulása is.
Befalap Olvadnak a magyar kamatok: mi van a bankbetéten túl?
Privátbankár.hu | 2013. június 19. 13:11
Lassacskán beindulhat a magyar növekedés, bár bőven vannak gazdasági kockázatok is. Az alapkamattal együtt olvadnak a betéti kamatok - hol keressük idén a hozamot?
Makro / Külgazdaság Európa húzhatja a külkereskedelmünket
Privátbankár.hu | 2013. március 11. 15:28
Az enyhülő recesszió, a növekvő ipari termelés és a bővülő export javíthat a magyar külkereskedelmi mérlegen, vélik az elemzők. Idén már az autóipar fellendülése is segíthet.
Makro / Külgazdaság Elemzők: egyelőre biztos megpihen az unortodoxia
Privátbankár.hu | 2013. március 1. 10:55
A 300 forint feletti árfolyam óriási veszélyekkel járhat egy olyan gazdaságban, ahol a devizahitelek a GDP 16 százalékát teszik ki - elemzők szerint a forint biztosan gyengülhet. London szerint Matolcsy most még hallgatni fog a piacokra.
Deviza / Áru Nem fog elszállni a ló az MNB-vel, 282 forint lehet az euró
Privátbankár.hu | 2013. január 29. 11:35
A monetáris politika mozgástere nálunk szűkebb, mint a nagy fejlett ipari országokban, de azért van mozgástér. Bárkinek hívják is majd a monetáris politika első emberét, ámokfutás azért nem lesz – mondják a CIB Bank elemzői. Az euró 282, a svájci frank 225 forint lehet az év végén.
Állampapír / Kötvény Nyílik az EKB pénztárcája - csak kérni kell, és jön a pénz
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 12. 16:23
A német alkotmánybíróság szerdai döntésével újabb akadály hárult el az elől, hogy az Európai Központi Bank (EKB) elkezdhessen kötvényeket vásárolni a periféria országaiban, ennek megfelelően a piaci hatások pozitívak voltak - mondta Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője. Az érintett országok nem kapkodnak: nem feltétel nélkül jár ugyanis a pénz.
hírlevél