BUX
37 317.04
+3.75%
+1 350.00
OTP
11 390.00
+5.46%
+590.00
MOL
2 012.00
+5.01%
+96.00
RICHTER
6 770.00
+1.80%
+120.00
MTELEKOM
394.00
-0.38%
-1.00
 
Kultúra
Kultúra Jön Afrika Dívája: kihagyhatatlan jazz-koncert koronáért
Privátbankár.hu | 2016. július 1. 20:20
Egy apró afrikai országból a Grammy-díjig vezetett az útja, mégsem felejtette el gyökereit. Angélique Kidjo akár a halálbüntetést is kockáztatja, ha az emberi jogokért kell kiállni Afrikában; prágai koncertjén most a Cseh Filharmonikusokkal örömzenél és nyűgözi le a jazzért, világzenéért és komolyzenéért rajongó közönséget.
Kultúra 250 százalékos hozam mókával és kacagással - hogy tetszik az ötlet?
Privátbankár.hu | 2016. június 30. 20:01
Közel 400 milliárd forintnak megfelelő bevételt produkált egyetlen évad alatt 39 színházi előadás - persze nem Magyarországon, hanem a Broadway-n. Mekkora hozamot érhetnek el a színházművészeten azok a szerencsés befektetők, akiket odaengednek a showbiznisz húsosfazekához? Milyen messzire van Budapest New Yorktól?
Kultúra 2200 program közül válogathatnak a kultúrarajongók
Privátbankár.hu | 2016. június 25. 08:49
Ma rendezik meg a Múzeumok éjszakáját Hősök, újítók, felfedezők címmel az ország 400 intézményében: az érdeklődőket 2200 program, egyebek mellett tárlatvezetések, koncertek és filmvetítések várják.
Kultúra Ha nem szeretnéd, hogy ellopják az ötleted, készülj fel előre
Privátbankár.hu | 2016. június 23. 18:31
Van egy jó ötleted? Írnál programot, vagy éppen egy regényt, de félsz, hogy ellopják az elképzelésedet? Dr. Horváth Katalin szerzői jogi ügyvéd elmondja mi a teendő akkor, ha megalkottuk életünk művét.
Kultúra Ki csinálhat pénzt a kultúrából? Hatalmas az ellentét
Privátbankár.hu | 2016. június 22. 19:00
Mi az a védelmi idő? Mikor vagyunk jogosultak felmenőnk szellemi munkája után jogdíjat kapni? Le lehet tiltani egy művet, ami a kultúránk része, ha a jogörökös úgy kívánja? Hogyan csinálja a pénzt a szórakoztatóipar? Ezeket beszéltük át Dr. Horváth Katalin ügyvédnővel a szerzői jogokkal kapcsolatban.
Kultúra A szupersztár, aki tudott repülni, de aztán Lipótmezőn landolt
Privátbankár.hu | 2016. június 10. 20:05
Életét a szex, a vágy és Isten határozta meg, naplóját már az elmegyógyintézetben írta, Budapesten. Egy őrült zseni, akit akkora hype övezett a 20. század elején, hogy Justin Bieber is megirigyelhetné - Vaclav Nyizsinszkijt Mikhail Barisnyikov kelti életre Robert Wilson rendezésében a napfényes Monte-Carlóban.
Kultúra Nálunk még a falnak is van szeme - miért jönnek hozzánk a külföldiek?
Izsó Márton | 2016. június 8. 20:30
A No Ordinary Budapest és a Living Gallery különleges művészeti eseményt rendezett. Ezúttal is három különböző művészeti ágból érkező művész fogott össze, hogy létrehozzák a Walls can see nevű projektet. Michael Pettet "Postcards from Budapest" című sorozatának válogatott képei adták az inspirációt Adrien Newgent hang-művésznek és Nikolai Barzakov színésznek - az ő együttműködésükből született az előadás. Az aktuális előadás mellett arról is kérdeztük őket, hogyan látják Magyarországot a külföldi művészek.
Kultúra A srác, akit a Facebookról ismersz, nincs túl jó formában
Privátbankár.hu | 2016. június 1. 20:20
Úgy tűnik, nem kell ahhoz Magyarországon élni, hogy az ember kínszenvedésként élje meg a fiatal felnőtt éveit: egy Broadwayről indult darab kiválóan be tudja mutatni egy kilátástalanságban élő srác lelkét, aki akár Magyarországon is élhetne. Jesse Eisenberg nem csak mint színész, hanem mint író is bemutatkozik a nagyközönségnek, ezúttal Londonban.
Kultúra Azt hiszed, szenvedélyes flamencót láttál? Megmutatjuk, milyen valójában
Privátbankár.hu | 2016. május 27. 20:01
Bár sokan azt hiszik, szeretik a flamencót, valójában nem tudják, igazából milyen is ez a műfaj. Nagyon keveseknek adatik meg, hogy elsajátítsák, ezért ha ilyen előadást van lehetőségünk megnézni, semmiképp se hagyjuk ki: feledhetetlen élmény lesz. Megmutatjuk, hol és mikor érdemes ehhez hozzákezdeni.
Kultúra Jude Law ismét gyilkol
Privátbankár.hu | 2016. május 19. 20:01
Van egy társulat a világon, amit egy igazi diktátor vezet - aki azonban ha kell, saját magával is szembe megy, így biztosítja az évtizedeken át tartó sikert. Ez most egy igazi hollywoodi sztárral és egy botrányos film adaptációjával kiegészülve Európa legnagyobb színházában hozza el a nézőknek a katarzist. Visconti remekműve van Hove szűrőjén keresztül Jude Law főszereplésével igazi színházi mérföldkő.
Kultúra Magyar siker: először jutottunk ki a világbajnokságra
Privátbankár.hu | 2016. május 16. 13:38
Először jutott ki magyar versenyző a szónokok világbajnokságára.
Kultúra Ezt a légitársaságot mindenkinek ki kellene próbálnia
Privátbankár.hu | 2016. április 29. 20:01
A Pam Ann-birodalom nem egy olajsejk, hanem egy okos ausztrál nő tulajdona, aki nem félt megvalósítani álmait. Szex, drog, politika 10 ezer méteres magasságban a világ körül - ezen a járaton nincsenek tabutémák, senkit sem kímélnek, és úgy röhögjük betegre magunkat, hogy a végén azért nagyon fontos kérdésekkel a fejünkben hagyjuk el a terminált.
Kultúra Ideje meglátogatni az Angliában dolgozó rokont
Privátbankár.hu | 2016. április 22. 20:01
Mi az, ami összeköt bennünket magyarokat ebben a megosztó, feszültségekkel teli világban? Hát az angliai kapcsolatok! Mindannyiunknak vannak rokonai, barátai a szigetországban - a hétvégi Shakespeare-parádé remek alkalom arra, hogy meglátogassuk őket, és töredékáron jussunk el olyan programokra, melyeket máskor egyhavi fizetésünkből tudnánk finanszírozni.
Kultúra Vajon Izrael lenyomhatja Olaszországot?
Privátbankár.hu | 2016. április 20. 20:01
Izrael versenyre kel Európával - az évszázados lemaradást a fiatal fesztivál egy évezredes háttérrel igyekszik behozni. Heródes palotájánál Sámson és Delila történetét színre vinni olyan ziccer, ami talán egyszer adódik egy kultúrtörténeti korszakban - ezért azonban komoly árat kell fizetni, biztosan csak keveseknek adatik meg ez a speciális trip.
Kultúra Szépségben az erő? Ilyen az, amikor négy művész összefog
Privátbankár.hu | 2016. április 7. 20:02
Két színész, egy festő, és egy hangművész, akiket egy dolog köt össze: mindannyian a művészetekbe menekülnek a mindennapok nyomasztó eseményei elől. A terror, a katasztrófák, a hatalmaskodók játszmáinak fojtása viszont mindannyiunkra kihat, ezért kínált a Living Gallery és a No ordinary Budapest egy pillanatnyi levegővételt nekünk is a zene, a festészet és a színészet által.
Kultúra Mellek, hosszú comb, barna bőr, bársonyos hang - szerelmünk tárgya: Anita Rachvelishvili
Privátbankár.hu | 2016. április 5. 20:01
A gyönyörű Anita Rachvelishvili egyik legsikeresebb szerepében tér vissza a torontói opera színpadára: Carmenje elsőrangú, mi több, Komlósi Ildikó mellett ő most a világ legfontosabb mezzoszopránja. Óriási kincs az opera világának egy olyan fiatal világsztár, aki lazaságával képes laikus tömegeket bevonzani a patinás épületekbe.
Kultúra Egy éjszaka Berlinben: fura szupersztár, kizárólag entellektüelleknek
Privátbankár.hu | 2016. március 25. 20:30
Bár minden esély ellene szólt, mégis világsztár lett: Max Raabe finoman szólva sem egy klasszikus szépség, művészete megértéséhez pedig komoly intelligenciára van szükség. Nem csak a Koldusoperában brillírozik, hanem még Britney Spears-t is hallgathatóvá teszi - áprilisban Európa legizgalmasabb városában ad koncertet. Ajánljuk.
Kultúra Ilyen az, amikor egy fogyatékos nő kenterbe veri Beyoncét
Privátbankár.hu | 2016. március 15. 17:20
Gyönyörű és elegáns nő, fantasztikus tehetség - a könnyű jazz királynője az Olympiában énekel. Lába előtt férfiak ezrei, de ő csak legyint, a zenénél ugyanis számára nincs fontosabb. Zeneterápia segítségével épült fel egy szörnyű balesetből, most az ő zenéje jelent felejthetetlen élményt rengeteg embernek.
Kultúra Kihirdették: ők kapták idén a Kossuth-díjat
Privátbankár.hu | 2016. március 15. 16:01
A Kossuth Nagydíjat Makkai Ádám kapta, Kossuth-díjat kapott többek között Balázs Fecó, Nemes Jeles László és Lukács Sándor is - és Komlósi Ildikó is megkapta, ami már régen járt neki.
Kultúra Amit mindenkinek látnia kell: Rendfenntartó Rómeó és Hajléktalan Júlia
Privátbankár.hu | 2016. március 4. 19:58
Rómeó és Júlia a Cote d'Azur-ön, avatott és avatatlan szemeknek, hosszú combokkal, fényűző luxusban, kényelmes távolságból mutatják be nekünk a kelet-európai totalitárius rendszer finomságait. Angelin Preljocaj társulata görbe tükröt tart a realitásokról a leggazdagabbak elé.
Kultúra Glenn Close gyilkol a Colosseumban - csak beleférjen még a híradóba!
Privátbankár.hu | 2016. február 27. 18:05
Glenn Close közel 70 évesen debütál a West Enden - rögtön egy nehéz, megterhelő szereppel. Nem Shakespeare-t játszik, hanem Andrew Lloyd Webber egyik legjobb musicaljének főszerepét: egy elfelejtett, kissé elmebeteg, de nagyon tehetséges színésznőt, aki bármit megtenne, hogy újra a rivaldafénybe kerülhessen. Tényleg bármit...
Kultúra Akit mindenkinek látnia kell: a világ legjobb táncosa
Privátbankár.hu | 2016. február 10. 19:50
Ritkán fordul elő, hogy valaki szakmájában a valaha volt legjobbnak nevezhető, olyan balett-táncost viszont tényleg nem látott még a galaxis, mint Roberto Bolle. A művész gyakorlatilag nem öregszik, 41 évesen is uralja a balett-világot - most összegyűjti a legjobb táncosokat, és egy kétezer éves arénában viszi színpadra a legvirtuózabb táncokat.
Kultúra A világ csalogánya: te hallottál már a legnagyobb magyar világsztárról?
Privátbankár.hu | 2016. január 22. 20:01
A magyar kultúra óriási sikert ünnepel: 34 év után Oscar-díjra jelöltek egy magyar filmet. Ez egy különleges, de egyszeri siker - egy lyoni Kékszakállú-előadás kapcsán azonban érdemes megemlíteni egy három évtizede dübörgő karriert, egy olyan magyar művészt, aki vitathatatlanul a világ első számú mezzoszopránja, akitől más világsztárok kérnek autogramot.
Kultúra Amit mindenkinek látnia kell: egy tökéletes akusztikájú némafilm
Privátbankár.hu | 2015. december 31. 20:01
Wolfgang Amadeus Mozart Varázsfuvolája csak egy unalmas, mindenki által ismert és látott remekmű - de mit kapunk akkor, ha valaki némafilmet csinál belőle a színpadon? Egy lenyűgöző és újszerű színházi élményt, amit több mint 3 éve játszanak kiemelkedő sikerrel szerte a világban.
Kultúra Így még senki sem beszélt a gyerekeinket fenyegető legnagyobb veszélyről
Privátbankár.hu | 2015. december 15. 20:01
A Londoni Nemzeti Színház december 3-án mutatta be a wonder.land című új musicalt. Már a soha nem látott látványtól, a hologram-díszlettől is hasra eshetünk, de a darab igazi értéke, hogy úgy beszél az internet csalóka és veszélyes világáról, hogy a leginkább érintettekhez, a kamaszokhoz is eljuthasson.
Kultúra Unod a Reszkessetek betörőket? Menj inkább színházba karácsonykor!
Privátbankár.hu | 2015. november 30. 20:20
Azt mondják, nincs karácsony Diótörő nélkül - de azért mi tudunk mutatni néhány olyan karácsonyi darabot, amelyek közelebb vihetnek minket az ünnepi hangulathoz, vagy épp segíthetnek letörölni a karácsonyi mézesmázat. Éljenek a vámpírok és a kövér tündérkék - de a biztonság kedvéért azért ajánlunk egy Diótörőt is.
Kultúra Íme a mű, amit mindenki ismer, de senki sem látott
Privátbankár.hu | 2015. november 24. 20:20
A Hattyúk Tava alapkoreográfiája annyira zseniális, hogy 1895 óta szinte változatlan - hacsak nem számítjuk a csábos hattyúfiúkat, az 50 hektoliter vízben gázoló táncosokat és a ma élő legjobb táncos elképesztő grand jeté-it. Balett-ajánló kezdőknek és haladóknak.
Kultúra Amit mindenkinek látnia kell: megpuccsolják Domingót a Scalában
Privátbankár.hu | 2015. november 16. 20:20
A világ egyik legrangosabb operaházában döntik meg a dózse hatalmát. Hajlandó-e visszafogni magát a lázadó rendező egy olyan helyen, ahol egyetlen hangot sem szabad átírni a kottában? A Scalában volt már példa arra, hogy előadás közben cseréltek le egy hangot tévesztő művészt - Plácido Domingóval ez a tragédia azért nem nagyon történhet meg. Színházi ajánló sorozatunk újabb része.
Kultúra Amit mindenkinek látnia kell: elképesztő tengeri vihar és Alkonyat-sztori, élőben
Privátbankár.hu | 2015. november 8. 19:47
Színházi ajánló sorozatunk következő részében egy olyan darabot vettünk elő, amelyre érdemes gyorsan megvenni a jegyeket, mert elég gyorsan fogynak. Nem is csoda: Richard Wagner legdallamosabb sláger-műve elképesztő látványvilággal kerül színpadra Varsóban.
Kultúra Amit mindenkinek látnia kell: lélegzetelállító baltás gyilkosság
Privátbankár.hu | 2015. november 2. 20:01
A világ egyik legszínvonalasabb operaházában az operairodalom egyik legnehezebb darabja - a bécsi operaház Elektrája úgy vágja belénk baltáját, hogy magunk állunk sorba a következő ütésért. Színházi ajánló sorozatunk következő része.
Kultúra Ezt mindenkinek látnia kell: egy ló, a világháború hőse
Privátbankár.hu | 2015. október 25. 11:58
A War Horse című színdarab a háború borzalmait egy merőben szokatlan szemszögből mutatja be: egy, az első világháborúban szolgáló ló és gazdája történetén keresztül. Több mint háromezer előadás után vonulhat pihenőre a darab márciusban - színházi ajánló sorozatunk első része.
Friss
hírlevél