BUX
35 292.62
+0.69%
+242.00
OTP
9 740.00
+0.21%
+20.00
MOL
2 006.00
+0.30%
+6.00
RICHTER
6 860.00
+1.48%
+100.00
MTELEKOM
389.00
+1.30%
+5.00
 
Kultúra
Kultúra Két új Harry Potter-kötet jelenik meg ősszel
Privátbankár.hu | 2017. július 19. 14:23
A Bloomsbury kiadó bejelentette, hogy az első Harry Potter-regény megjelenésének 20. évfordulója alkalmából októberben két új Harry Potter-könyv jelenik meg.
Kultúra A Nap Száma: elképesztő bevételeket hozott a Trónok Harca
Privátbankár.hu | 2017. július 19. 14:06
A Trónok harca forgatása milliárdokat hozott a horvát turizmusnak.
Kultúra Elhunyt a zombifilmek atyja
Privátbankár.hu | 2017. július 18. 13:50
George A. Romero nélkül nem lenne a zombis horror olyan, amilyen.
Kultúra Olcsón akarsz egy zseniális fesztiválra menni? Erről talán még nem hallottál
Privátbankár.hu | 2017. június 30. 13:28
Olaszország szíve elég közel van ahhoz, hogy meghódítsa a magyarok szívét is - egy nagyon magas színvonalú, ám mégis megfizethető fesztivált ajánlunk, ahol egyaránt láthatjuk Dél-Amerika legjobb együttesét, korunk egyik legfontosabb rendezőjének művét vagy épp a világ jelenlegi legjobb táncosát. Tökéletes fesztivál egy tökéletes itáliai helyszínen.
Kultúra Évtizedek óta nem volt ekkora dobás: a szemünk előtt születik egy legenda?
Privátbankár.hu | 2017. június 20. 18:40
Két gyönyörű és sikeres nő hergeli fel nézők ezreit világszerte - a kiváltságosak korunk két legnagyobb operaművészét láthatják egyazon produkcióban a világ legprofibb színházában. A felmérések szerint a színházlátogató pároknál jellemzően a nők választják ki a megnézendő színdarabot - ezt a darabot viszont a férfiak fogják lelkesen bedobni az ötletelésnél. A legendás 1955-ös Visconti-Callas-Bernstein-premier óta nem várt bemutatót ennyire a közönség.
Kultúra Költözik a Közlekedési Múzeum - zöldebb lesz a Liget?
Privátbankár.hu | 2017. május 26. 18:05
Várhatóan a Közlekedési Múzeum kiköltözése miatt újratervezendő városligeti épület alá kerülhet az ott megnyíló műszaki múzeum és az Új Nemzeti Galéria mélygarázsa, így tovább nőhet a megújuló Városliget teljes értékű zöldfelülete - mondta Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.
Kultúra Nyakunkon a legnagyobb és legdrágább zenei fesztivál - jegy megvan?
Privátbankár.hu | 2017. május 12. 17:01
Még hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi: nagyjából száz éve rendezik meg a Salzburgi Ünnepi Játékokat, ami a világ felső százezrének biztosít kellemes kikapcsolódást úgy, hogy a színvonalat nem a fizetőközönséghez, hanem egy nagyon magas szakmai mércéhez igazítják. Ha a világelit tagjai találkozni akarnak egymással, akkor operát hallgatnak.
Kultúra Budapesten varázsolt a világhírű magyar - kétezer embert hipnotizált
Privátbankár.hu | 2017. április 24. 20:01
Azért igenis létezik olyan pillanat, amikor az ember tud büszke lenni pusztán arra, hogy magyar, és van olyan, amikor felnőtt emberek hacsak három órára is, de a szó szoros értelmében gondtalanok lesznek és gyermekkorukból ismert izgalmat és örömöt élhetnek át. Nánási Henrik pont olyan Varázsfuvolát hozott Budapestre, amilyet Mozart 226 éve színpadra tett.
Kultúra Angyalok Amerikában: monumentális dobásra készülnek Londonban
Privátbankár.hu | 2017. április 10. 20:10
A nyári limonádék helyett szokatlanul kemény darabbal indítja a nyári szezont a Londoni Nemzeti Színház. Kushner klasszikusával reagálnak a nem annyira vidám londoni közhangulatra brexitestől-bevándorlóstól-terrorizmusostól kétszer három órán keresztül. Ritka alkalom, hogy egy világvárosban a helyieknek állítanak színpadra egy produkciót, nem a turistáknak - pont ezért kell nekünk is megnéznünk.
Kultúra Szombaton meghalt a rock'n'roll - gyászol a világ
Privátbankár.hu | 2017. március 19. 08:24
Szombaton holtan találták St. Louis-i otthonában Chuck Berryt. Nem a r'n'r apja volt, hanem ő maga volt a rock and roll.
Kultúra Új magyar filmes díjakat osztanak idén
Privátbankár.hu | 2017. március 14. 10:06
Két évvel az indulása után mérföldkőhöz érkezett a legnagyobb hazai filmadatbázis - a MAFAB idén először díjakat is oszt.
Kultúra Valami egészen szokatlan dolog történik Párizsban - egy magyar szupersztárral
Privátbankár.hu | 2017. március 12. 12:46
A kurtizánok tündöklése és nyomorúsága című Balzac-regényből Luca Francesconi által írt librettóval és zenével mutatja be a Trompe-la-Mort című operát a Párizsi Operaház március 13-án és tartja azt műsoron április 5-éig. Ez így önmagában is bőven elég lenne ahhoz hogy nagy izgalommal írjunk az előadásról, ugyanakkor a hab a tortáról még csak most jön: az egyik főszerepet nem más alakítja, mint Komlósi Ildikó.
Kultúra Filmre viszik Trump trágárkodását
Privátbankár.hu | 2017. március 11. 16:58
Minisorozatot forgat az HBO a 2016-os amerikai elnökválasztásról, Donald Trump és Hillary Clinton vetélkedéséről.
Kultúra Ez kínos: újabb durva baki az Oscar-gálán
Privátbankár.hu | 2017. február 27. 16:36
Nem elég, hogy felcserélték a borítékokat, összecserélték az „in memoriam” kategória díjazottját – egy élő emberrel.
Kultúra Magyarázkodnak: ezért volt óriási baki az Oscar-átadón
Privátbankár.hu | 2017. február 27. 16:09
Összecserélték a borítékot, keresik a felelőst.
Kultúra Óriási magyar siker és egy példátlan baki: Oscar-díjat kapott a magyar kisfilm!
Privátbankár.hu | 2017. február 27. 07:30
Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán, amin egyébként a világ többi részének legfontosabb díjat először nem a győztesnek adták át tévedésből.
Kultúra Nagy bajban az európai film - miért nem tesz senki semmit?
Privátbankár.hu | 2017. február 22. 20:07
Elindult a filmes díjszezon Európában, rögtön egy óriási magyar sikerrel. Beszélnünk kell azonban az európai film helyzetéről és fontosságáról, az Európai Unió tétlenségéről és az Európai Filmakadémia szégyenletes teljesítményéről. Miért nyom le minket az amerikai piac, miért értéktelenedik el a vászon és van-e ebből kiút?
Kultúra Van élet 77 év fölött is: már megint kitalált valamit a Rock Oma
Privátbankár.hu | 2017. január 12. 19:01
Tina Turner, a világ egyik leghíresebb európai művésze életében először színházi projektbe kezd. A művész, aki egy ideje gyerekeket tanít, lelki gyakorlatokat tart, egy időre Londonba költözött, hogy megörvendeztessen bennünket egy általa készített előadással - aminek témája mi más is lehetne, mint maga Tina Turner.
Kultúra "Az óceán kékje mindenhol más"
Privátbankár.hu | 2017. január 10. 20:20
Egy selyemfestő, egy fotóművész és egy akvarellfestő közös kiállítást rendez, amelynek középpontjában mindhármuk szerelme, Portugália áll. Az ország, ahol minden más innen nézve: a reggeli kávé, az utcák zaja, a halászok és az óceán is. A Living Gallery megpróbálta Budapestre csempészni a mediterrán érzést a művészeten keresztül.
Kultúra Kincset rejt a Lupa-sziget, amely befektetésnek sem utolsó
Privátbankár.hu | 2017. január 5. 20:20
Már két éve nyújt inspiráló és nyugodt környezetet a Lupa-szigeten lévő művésztelep, a LuppArt. A többnyire festőművészekből álló, nyárra újra és újra visszatérő csapat a természetben, távol a város zajától új erőre kap: több mint 140 festmény készült a legutóbbi együttműködés alkalmával. Célokról és lehetőségekről kérdeztük a művészeket, és a nekik otthont adó Farmosi Gábort.
Kultúra Új gazdára lelt egy híres Da Vinci kép
Privátbankár.hu | 2016. december 30. 08:38
Magángyűjteményből a lengyel állam kezébe került a világhírű Hermelines hölgy.
Kultúra A mese, amit minden gyerek ismer - de inkább nélkülük nézzük meg
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 19:50
Európa kultúrfővárosában forr a levegő Robert Wilson körül, ezért ebben az évadban mindenképp érdemes a Das Berliner Ensemble előadásait látogatni - lehet, hogy a maestro előadásait egy darabig nélkülöznünk kell majd. A Pán Péter tulajdonképpen egy kissé félelmetes sztori, főleg ha megtaláljuk a történet mögött húzódó igazságot, mely napjainkra hatványozottan érvényes.
Kultúra Döntöttek: ezúttal nem lesz magyar Oscar-díj
Privátbankár.hu | 2016. december 16. 11:25
Till Attila Tiszta szívvel című filmje nem jutott tovább.
Kultúra Te is énekelsz a születésnapi bulikon? Jogdíjat fizettél?
Privátbankár.hu | 2016. december 15. 12:05
Jövő évtől szabadon felhasználható lesz a Happy Birthday to You című dal, és számos más művészeti alkotás.
Kultúra A legjobb orvosság másnaposságra - egymilliárd ember nem tévedhet
Privátbankár.hu | 2016. december 3. 08:35
Van, aki a karácsony miatt várja az év végi ünnepeket, van, aki a szilveszteri mulatozás miatt - másoknak viszont a Bécsi Filharmonikusok tradicionális, újévet köszöntő koncertje jelenti az év csúcspontját - rögtön az első órákban. Jövőre a venezuelai Gustavo Dudamel vezényli Rácz Ödönt és társait.
Kultúra Fiatalok, szépek, a világ csúcsára értek - és nagyon megérdemlik
Privátbankár.hu | 2016. november 21. 19:40
Van remény: a világ csúcsára úgy is oda lehet érni, ha az ember tehetséges, rengeteget dolgozik és valódi értéket képvisel - és közben egyébként még boldog is. Két gyerekkori barát uralja a világ legmenőbb színpadait és koncerttermeit, akik ráadásul nem New Yorkból, hanem Grúziából indultak el. December közepén a milánói Scalában adnak koncertet.
Kultúra Új világrekord - milliárdokért ment el a magyar műalkotás
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 11:45
A Sotheby's hétfői árverésén 6,1 millió dollárért kelt el Moholy-Nagy László alkotása, ami a magyar származású művészek aukciós világrekordja.
Kultúra Gyerekkorunk kedvenc meséje most élőbb, mint valaha
Privátbankár.hu | 2016. november 12. 18:30
Van úgy, hogy nem kell túllihegni a dolgokat. Van úgy, hogy a profizmus és a klasszikus giccs éppen elegendő - így van ez a Londonban és New Yorkban futó Aladdinnal is. Óriási élményben lehet része annak, aki jegyet vált az előadásra, mert a valóban repülő szőnyeg visszarepít bennünket gyermekkorunkba, gyermekeinknek pedig elmeséli a Kelet egyik fantasztikus meséjét.
Kultúra A légitársaságok titkos-mocskos világa egy köpésre került Magyarországtól
Privátbankár.hu | 2016. november 7. 10:25
Bécsben és Berlinben lép fel Pam Ann - ilyen közel még nem járt hozzánk a szabadszájú komika.
Kultúra L. Lucia baltával támadt vőlegényére Párizsban
Privátbankár.hu | 2016. október 25. 20:10
A Bastille-ban történt a tragédia, az ok nagy vihart kelt: Luciát kényszerházasságba hajszolta testvére, Enrico, aki sokkos állapotba került az eset után. Donizetti híres bel canto operája egy korai feministáról, a megdöbbentően dögös Pretty Yendével a címszerepben kerül színpadra - nagyon ajánljuk.
Kultúra Cher 70 évesen visszatér
Privátbankár.hu | 2016. október 24. 20:01
A Grammy-, Emmy-, Oscar-, Golden Globe- és cannes-i fesztivál-díjas művész már elmúlt hetven éves, közel hatvan éve van a pályán. Amikor már azt hinnénk, nyugdíjba vonul, egyszer csak előlép és újabb koncertturnéra indul, ami ezúttal már nevében sem búcsúkoncert. Cher visszatért - a hangja ismét a régi, alakja pedig csodás, mint mindig.
Kultúra Kiosztották az irodalmi Nobel-díjat – meglepő eredmény született
Privátbankár.hu | 2016. október 13. 13:33
Meglepő módon nem egy irodalmár, hanem egy zenész kapta az elismerést.
Kultúra Egy világhírű magyar zseni - hallottál már róla?
Privátbankár.hu | 2016. október 7. 18:30
Nánási Henrik a világ egyik legsikeresebb magyarja, nem árt, ha mi is tudomást veszünk róla. A híres mester nemsokára hazalátogat, előtte azonban még Európa egyik legérdekesebb városában, Velencében lesz látható egy feszültségekkel teli, vérpezsdítő estén.
Kultúra Ő lehajolt hozzám - különleges kiállítás nyílik Budapesten
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 15. 18:10
Mecseki Hargita nemrég elveszítette férjét - azóta nem képes újra szobrokat készíteni. A hit, a vallás segítségével próbál újra erőt meríteni a munkához. Szeretet, szerelem és hit - Mecseki Hargita szobrász- és grafikusművész legújabb egyéni, "Ő lehajolt hozzám..." című kiállítása pénteken nyit a Living Gallery Budapestben.
Kultúra Ezt az operát biztos mindenki érteni fogja
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 14. 20:30
Egy izgalmas operaházban viszi színpadra Christof Loy a Macbethet - egy olyan helyen, ami már egy terrortámadást is átvészelt. A Sagrada Familia közelében álló épület kiváló helyszíne lesz a vérbő műnek. A barcelonai előadás nézői biztosak lehetnek abban, hogy a komor előadást érteni fogják: ha szeretnének, kis monitorokon még magyarázatot is kapnak a történésekről.
Kultúra Nincs ötleted estére? Menj színházba – otthon!
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 13. 13:28
Óriási fesztivállal ünneplik Shakespeare 400. születésnapját Londonban, most bárki ingyen bekapcsolódhat az előadásba.
Kultúra Leigázzák a világot a mormonok!
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 6. 20:20
A mormonok már Ugandába is eljutottak, és megpróbálják megtéríteni a kegyetlen diktátort és sanyarú sorsú népét. A The Book of Mormon az elmúlt évek legnagyobb színházi sikere, a South Park alkotóinak színdarabja felülmúlja a botrányos rajzfilmsorozat sikerét és humorát. A vallási szatirikus musical művészi szintre vitt trágárságával és görbe tükröt tartva sokkolja a nézőket.
Kultúra Minden nap hallod őt énekelni - mégsem tudod, kicsoda
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 25. 20:10
Van egy énekesnő a világon, aki valószínűleg benne van a top 10-ben; akit szinte biztos hogy láttál vagy hallottál már és el is voltál tőle ájulva - de biztos nem ismernéd föl az utcán és a nevét sem hallottad soha. Naponta többször hallod a rádióban - most végre előrelépett a háttérből és önálló turnéra indult.
Kultúra Óriási roham Harry Potterért - te mennyit adnál egy színházjegyért?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 16. 12:31
Hatalmas az érdeklődés a Harry Potter-színdarab iránt - a jegyüzérek akár kétmillió forintnak megfelelő összeget is elkérnek egy belépőért.
Kultúra Koldusopera: meg lehet ismételni az 50 évvel ezelőtti magyar világsikert?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 15. 20:20
1728-ban Gay megteremtette a sharing economy alapjait, később Kurt marxista tanmeseként továbbfejlesztette azt, 1965-ben a magyarok máig maradandót alkottak belőle, 2016-ban pedig a londoni nemzeti színházban Norris (nem Chuck!) mindezekből merítve nagy sikert kovácsolt. Hosszú volt az út addig, amíg egy 200 év után felújított darab 288 év után is szórakoztathatja a nagyérdeműt.
Kultúra Giuseppe Verdi: babakék lakókocsi hableányos szökőkúttal
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 8. 20:10
Guy Ritchie Blöff című filmjéből "kölcsönvett" cigányokkal rukkol elő Daniel Bösch fiatal német rendező a Royal Opera House színpadán. A legendás magyar bukás után beszéljünk A trubadúr valódi zsenialitásáról, nemzetközi sikeréről, szigorúan klasszikus de mégis progresszív feldolgozásáról. Hogyan égetheti el véletlenül saját gyermekét máglyán egy anya?
Kultúra Még, hogy művészetből nem lehet megélni! Ők a leggazdagabb írók
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 4. 17:16
A Harry Potter írónője és a horror királya is szerepel a Forbes idei listáján, a címvédő azonban maradt.
Kultúra Erre vártál az elmúlt nyolc évben – folytatódik a lehengerlő széria
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 1. 12:31
Ideje leporolni a varázspálcákat, mától kapható a Harry Potter sorozat nyolcadik, egyben befejező kötete.
Kultúra Pár nap és jön az új Harry Potter: a sztori ígéretes, te is megnézheted
Privátbankár.hu | 2016. július 27. 20:20
J. K. Rowling újabb Harry Potter-történettel áll elő. A nem várt (más szempontból: borzasztóan várt) nyolcadik rész címe szabad fordításban Harry Potter és az elátkozott gyermek. A világ megőrül, a következő évek újból Potter-őrületben telhetnek majd, könyv, film és meglepő módon színdarab formájában rajonghatunk a varázsvilág iránt.
Kultúra Oscar-díjasok parádéja a második legnagyobb magyar városban
Privátbankár.hu | 2016. július 26. 20:20
A mai magyar politikai élet tükörképét láthatjuk Londonban - na persze ez így túlzás, de Shakespeare III. Richárdja sajnos sem a magyarok, sem Európa, sem a britek számára nem lehet ennél aktuálisabb mű. 400 év elteltével ugyanazokat a köröket futjuk. Két erős színésznek a színdarabon messze túlmutató párharca szögezi a székbe a nézőket - már persze azokat, akiknek jut ülőhely.
Kultúra Mélyen a föld alatt rejtőzik Budapest egyik véres története
Izsó Márton | 2016. július 26. 18:20
Nem tudni még, hogyan érinti a kormány Várba költözése és alagútépítése a terület alatt húzódó 10 kilométeres barlanglabirintust, amelynek része a Sziklakórház is. Egyelőre minden a helyén, ezért kedvcsinálóként bolyongtunk egyet a második világháború idején kialakított szükségkórházban, amely anno óvóhelyként is működött. Látványos eszközök és élethű figurák segítségével elevenedik meg Budapest ostroma.
Kultúra Kultúrprogramok a Balaton bulicsakráján
Privátbankár.hu | 2016. július 2. 19:19
Több mint 40 produkció, koncertek, színházi előadások és illúzió show is várja az érdeklődőket július 9. és szeptember 10. között a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon.
Kultúra Jön Afrika Dívája: kihagyhatatlan jazz-koncert koronáért
Privátbankár.hu | 2016. július 1. 20:20
Egy apró afrikai országból a Grammy-díjig vezetett az útja, mégsem felejtette el gyökereit. Angélique Kidjo akár a halálbüntetést is kockáztatja, ha az emberi jogokért kell kiállni Afrikában; prágai koncertjén most a Cseh Filharmonikusokkal örömzenél és nyűgözi le a jazzért, világzenéért és komolyzenéért rajongó közönséget.
hírlevél