Hirdetés
Hirdetés

A katalán kormányt szétverő miniszterelnök a saját széke miatt aggódhat

2017. november 13., 12:25

A katalán kormányt szétszedték a spanyolok, de Mariano Rajoy-nak a saját háza táján sem árt figyelnie.

Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök bejelenti a döntést: azt javasolják a szenátusnak, az alkotmány 155-ös cikkelye alapján függesszék fel a katalán kormány működését és tartsanak előrehozott választásokat. Fotó: EPA/JUAN CARLOS HIDALGO
Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök Fotó: EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

A választójoggal rendelkező spanyolok több mint fele szeretne előrehozott választásokat, októberben ugyanez a szám még csak 49 százalék volt, most 55 – írja a Reuters.

A mostani spanyol kormány mandátuma 2020-ban jár csak le, de egyre többen szeretnék megakadályozni, hogy Rajoy és emberei addig vezethessék az országot. A mostani kormány az előző választáson ugyan még nyert, de a többséget nem tudták megszerezni, így például a 2018-as költségvetés is csak többszöri próbálkozásra ment át.

Hirdetés

A katalán botrányok megártottak Rajoy támogatottságának is, júliushoz képest esett a párt tényleges szavazóinak száma is, igaz csupán 26,9 százalékról 26,1-re.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Defekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?