Hirdetés
Hirdetés

Óriási földrengés Irakban, több száz halott

2017. november 13., 11:05

A 7.3-as erősségű földrengés Irak és Irán határában történt, a sérültek száma több ezerre tehető.

A Reuters cikke szerint legalább 332-en meghaltak, és 2500-an megsérültek abban a 7,3-es erősségű földrengésben, ami vasárnap rázta meg Irakot és Iránt. A romok alatt többen eltűntek, őket jelenleg is keresik a mentőalakulatok. Az áldozatok többsége a nyugat-iráni Kermanshah régióból származik, mindössze 15 kilométerre az iraki határtól.

Az iráni állami televízió szerint a rengésben teljes falvak omlottak le, rengetegen rekedtek a törmelék alatt. A rengésben legalább 14 iráni régió érintett volt, a rengés epicentruma a  Sulaimaniyah régió Penjwin nevű városához volt közel, Kurdisztánban. Itt azonban viszonylag kevesen estek áldozatul, a kurd egészségügy 4 halottról és 50 sérültről számolt be.

Hirdetés

Félretették az ellentéteket

A katasztrófa összekovácsolja a térséget, a török katasztrófavédelem (AFAD) jelezte, hogy segítséget küldenek az iraki áldozatoknak. Ankarából katonai teherszállító repülőgéppel szállítanak eszközöket, köztük 60 sátrat, egy 25 fős mentőegységet, és 300 takarítót. Emellett folyamatosan egyeztetnek a bagdadi kormánnyal, továbbá az iraki Vörösfélholddal, és a török mentőcsapat az ő kéréseiknek megfelelően vesz majd részt a mentési munkálatokban.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Defekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?