Hirdetés
Hirdetés

A viberesek már hamarabb utalhatnak át azonnal

Csabai Károly, 2019. október 03., 10:56

Igaz, hogy csak bankkártya-tulajdonosok, akik havonta maximum 125 ezer, míg évente legfeljebb 780 ezer forintot küldhetnek egymásnak.

Bár az azonnali fizetések rendszere az eredetileg tervezett július 1-jei időpont helyett csak nyolc hónapos késéssel, 2020. március 2-án indul, a Viber felhasználói akár már heteken belül képesek lesznek erre – derült ki egy mai sajtótájékoztatón.

Ehhez az szükséges, hogy legyen egy bankkártyájuk, akár Mastercard, akár Visa típusú, valamint, hogy letöltsenek egy applikációt. A Karl May könyveiből ismert, az indián szent szellemet jelentő Moneytou nevet viselő szolgáltatást a Rakuten Viber és a Mastercard számára magyarok fejlesztették ki.

Hirdetés

Segítségével a Viber-felhasználók könnyen küldhetnek egymásnak kisebb-nagyobb összegeket, amelyek azonnal elérhetővé válnak a kedvezményezett kártyáján. Méghozzá az esti órákban és hétvégén is néhány percen belül, így azonnal lehet fizetni vele vagy felvenni a kapott összeget készpénzben. Több kártyát (Mastercard vagy Visa típusút) is lehet regisztrálni a Viber-alkalmazásban, az egyes tranzakciók előtt kell eldönteni, melyik plasztikot szeretné a küldő használni.

Az MKB, a K&H és a Cetelem bank kivételével a kezdetben a többi hazai hitelintézetnél fog működni e szolgáltatás, de a tervek szerint később e három bank is csatlakozik majd.

Az EU pénzmosásról szóló szabályozásnak megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125 ezer, évente pedig legfeljebb 780 ezer forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket. Vasárnaptól péntekig a pénzküldés díja 3 ezer forintig 79, 2019 végéig viszont szombaton 49 forint, afelett 79, illetve 49 forint plusz a 3 ezer forintot meghaladó összeg 1,5 százaléka.

A magyar fejlesztésű Moneytou szolgáltatás a világon elsőként magyar kibocsátású bankkártyákkal lesz használható. A tervek szerint még az idén Ukrajnában, Szerbiában, Romániában és Bulgáriában is bevezetik majd, azt követően pedig további közép- és kelet-európai országokban is elérhetővé teszik.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Olaszországban már nem csak pörkölik, de termesztik is a kávét

Olaszországban már nem csak pörkölik, de termesztik is a kávét

A globális klímaváltozás miatt 2050-re a kávétermesztésre alkalmas helyek a trópusi területeken a jelenlegi felére csökkenhetnek, ezért Kaliforniában, Ausztráliában és Szaúd-Arábiában, de még Olaszországban is, mely országok amúgy kívül esnek a hagyományos kávétermesztési övezeten, már próbálkoznak a kávébab meghonosításával.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?