Hirdetés
Hirdetés

Drágul az olaj, felpattant az arany

Fellegi Tamás, 2018. augusztus 24., 18:13

Heves olajár-emelkedés mutatkozik, és a hónap korábbi részében nagy mélységbe hullott arany is felfelé indult. Az amerikai tőzsdék emelkednek, Európának is jó napja volt, a BUX végül változatlan maradt, de a Mol és a Telekom emelkedett, az OTP csökkent. A nap folyamán erősödött a forint.

Egy héttel ezelőtt 70 dollárig mérséklődött a Brent típusú olaj ára, most 76 dollár fölé szaladt. A WTI a 64 körüli mélypontról most 69 fölé emelkedett.

Arany
Arany

Az arany, amely sokáig stabilan 1220 dolláron tartózkodott, ugyancsak a hónap közepén esett hirtelen 1170 dollárig, majd ugyanolyan gyorsan fel is pattant és egy második kisebb, 1190 dollárig tartó visszaesés után ma 1214-ig emelkedett.

Hirdetés

A reggeli gyengélkedés után erősödni kezdett a forint, de a 322,95-ös napi legjobb napi érték után visszaesett: 323,70-en áll.

Stabil emelkedés zajlik az amerikai tőzsdéken: az S&P 500 elérte a januári csúcsot 2874 dolláron. Akkor nagyon túlvett volt a piac, utána összeomlás-szerű esés jött, sokan úgy gondolták, hogy nem látunk már új csúcsot, hát most itt vagyunk fenn újra.

S&P 500
S&P 500

A Nasdaq Composite továbbra is újabb és újabb csúcsokra jut, ezúttal 7942 dolláron, a technológiai szektor vezeti a 9 és fél éves emelkedő trendet. Itt a trend olyan erős, hogy az index nem is érintette a visszaesésekben a 200 napos mozgóátlagot.

Nasdaq Composite
Nasdaq Composite

Európában is emelkedés zajlott, ha nem is nagy, nálunk pedig végül szinte változatlanul zárt az index 36 192 ponton. Az OTP 0,45 százalékot esett 9985 forintig, a Mol 0,4 százalékkal emelkedett 2814 forintig, a Telekom pedig 0,6 százalékkal került feljebb 402,5 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Az Ausztriában dolgozó magyarok száma szezonálisan csökkent novemberben, de egy év alatt így is nőtt. Mostanában azonban valamivel kisebb mértékű a bővülés, mint korábban. A főbb küldő országokból továbbra is érkeznek, a tömeg nem áll le. De osztrák állampolgárból is több dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?