Hirdetés
Hirdetés

Ha a tőzsdétől vártál pénzt, van egy rossz hírünk

2017. május 11., 14:41

A tavalyi év után idén sem fizet osztalékot a Budapesti Értéktőzsde.

(Fotó: BÉT)
(Fotó: BÉT)

A tőzsde idén 73 millió forint adózott eredményt és 383 millió forint EBITDA  (kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti) eredményt ért el tavaly, ugyanakkor akárcsak 2016-ban, idén sem fizetnek osztalékot. Az elmúlt évben a BUX is csúcsra járt, az értéktőzsde fő részvényindexe 37,8 százalékot emelkedett, ami a régióban, Európában és globális szinten is jó teljesítmény a BÉT közleménye szerint. Az árfolyam emelkedéssel összhangban a részvény kapitalizáció 2016-ban 30 százalékkal nőtt.

A bluechipek azonban magasabb osztalékot fizetnek, mint tavaly, itt egy év alatt 20 százalékos volt az emelkedés, emellett 15 év után újra fizet osztalékot a Rába (20 forint részvényenként) és az Alteo (130 forint), az Appeninn pedig - történetében először - fizet osztalékot az idén. A tőzsde igazgatója, Végh Richárd elmondása szerint idén is további sikereket várnak, elsősorban a kibocsátások terén, valamint az év második felében, 20 milliárd forintos tőkével elindítják majd a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alapot is.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?