Hirdetés
Hirdetés

Nagyot esett a Mol és az OTP, gyengült a forint

Fellegi Tamás, 2018. január 30., 18:30

Az idei eddig nagy emelkedés után ma eljött az első kiadós zuhanás a tőzsdéken, és ebben élen járt a BÉT. Nagyot esett a Mol és az OTP, de a divatos kispapírok is igencsak visszaestek. A forint tovább gyengült, míg a cseh korona még erősödni is tudott. A dollár rövid korrekció után újra gyengült, folytatódott az olajár gyengülése.

Régóta nem látott mértékben estek ma vissza az európai tőzsdék. Az egy százalék körüli indexesések ugyan nem tűnnek vészesnek, de mostanában ezek is ritkaságszámba mennek. A pesti tőzsdén ennél nagyobb volt a visszaesés: a BUX 1,4 százalékkal zárt lejjebb 39 926 ponton, de délután ennél lejjebb is járt 200 ponttal, csak a zárásban sikerült egy kicsit szépíteni.

A Mol 2 százalékot esett 3036 forintig, de korábban 3000 forint környékén is járt. Az OTP 1,3 százalékkal 11 400 forintig csökkent, a Richter 0,7 százalékkal került lejjebb 6450 forintig.

Hirdetés

Nagy kanyart tett a Rába: napközben 14 százalék pluszban is volt 1700 forint fölött, de végül 4 százalék mínuszban zárt 1440 forinton. 8 százalékkal, 252 forintig zuhant a SET, 9 százalékkal, 58 forintig a Nordtelekom. Kisebb mértékben, 3 százalékkal esett az Opus és a Konzum, 6 százalékkal az Appeninn.

Rába, napon belül
Rába, napon belül

A forint tovább gyengül a nap folyamán, egy euróért 310,80-at kell adni, míg a cseh korona visszatért legerősebb pontjára, eurónként 25,30-ra. A dollár újra gyengült: egy euróért ismét több mint 24-et kell belőle adni.

Gyengült a Brent típusú olaj 68 dollárig, a WTI viszont szinten maradt 64 dollár körül.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?