Hirdetés
Hirdetés

Ugyanannyi a dollár, mint a svájci frank

2017. november 09., 10:16

Érdekes helyzet a devizapiacon: egy svájci frank pontosan egy dollárt ér. A forint gyengélkedik, a hazai tőzsde élénk, emelkedik a Mol és a Richter.

A pesti tőzsde napok óta igen nagy izgalmakat tartogat a befektetőknek: elsősorban az Opus és az Appeninn hatalmas forgalmú, éles kanyarokkal tarkított mozgása jelentette az érdekességet. A két papír ma esik, de az Opus ezen belül heves ingadozásokat mutat, nagy forgalom mellett. A papír 13 százalék mínuszban is járt 560 forinton, majd visszaemelkedett 620 forintig, ami csak 5 százalék mínusz, és már az első órában másfél milliárd forintos volt belőle a forgalom.

Az Appeninn eleinte majdnem limittel esett 770 forintig, majd 9 százalék mínuszba került 820 forinton, félmilliárd fölötti forgalommal. A Konzum nagy pluszban és nagy mínuszban is járt, most 2930 forinton kevéssel tegnapi záróára fölött van.

Hirdetés

A blue chipek közül a Mol 0,7 százalékkal emelkedik 3315 forintig, igaz, járt egy százalékkal feljebb is egy rövid ideig. A ma jelentő Richter fél százalékot erősödik 6892 forintig, a Telekom 0,6 százalékot 482 forintig, az OTP viszont minimális mértékben csökken 10 435 forintig.

Gyenge a forint: 312 az euróhoz képest, ugyanakkor a svájci frank és a dollár paritásba kerültek, mindkettőből egyaránt 1,159-et kell adni egy euróért.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?