Hirdetés
Hirdetés

Mi lesz a magyar buszok sorsa? Óriási pofont adtak az Ikarusnak

2018. szeptember 04., 14:54
Cimkék
busz
, Ikarus
, buszgyártás

Visszautasította az MKB az Ikarus ajánlatát, hiába tettek nagy ígéretet.

Ahogy azt korábban a Privátbankár.hu is megírta, a csődvédelmet kért Ikarus Egyedi Kft. legkésőbb 2025. szeptember 31-re vállalja adósságai megtérítését, amennyiben folytathatja a termelést, ezért megegyezést ajánlott a hitelezőknek. Ettől azt remélték, hogy folytatódhat a termelés és a forgalomba helyezett autóbuszok szervizelése, mivel a társaság vezetése szerint már beszerzett alkatrészeket csak töredékáron lehetne értékesíteni, de minimális befektetéssel 70 csuklós busz, 9 onkológiai szűrőbusz és 6 darab elektromos busz készülhetne belőlük.

Az Ikarus közleménye szerint a mai napon megtörtént a tárgyalás a hitelezőkkel, ám a főhitelező MKB visszautasította a javaslatot, így a cég további működése, és ezzel a buszgyártás komoly veszélybe került.

A főtulajdonos nem volt jelen

Mészáros Csaba főtulajdonos külföldi befektetőkkel való tárgyalásai miatt személyesen nem tudott részt venni az eseményen, de videóüzenetben kérte a hitelezőket az egyezségi javaslat megszavazására és egyben az egyezség elfogadásáért cserében felajánlotta a Társaságban való 99%-os tulajdonrészének a hitelezők követeléseihez igazodó arányos felosztását.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beleállt Amerika, ott is vágták a kamatot

Beleállt Amerika, ott is vágták a kamatot

A piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatcsökkentésről döntött az amerikai jegybank, a Fed. A lépés az EKB egy héttel korábbi kamatvágása után szinte kötelező volt.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40930.24+0.82%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?