Hirdetés
Hirdetés

A Nap Száma: kitalálod, mennyivel drágultak idén a lakások?

2017. augusztus 04., 13:53

Nem könnyű most budapesti költözőnek lenni.

A Magyar Nemzeti Bank lakásár-indexe szerint az idei első negyedévben átlagosan 11,6 százalékkal, reálértéken számolva pedig 8,6 százalékkal emelkedtek a hazai lakásárak a tavalyi évhez képest. Ez ugyanakkor egy lassabb áremelkedést jelent, 2016 év végén ez az arány még 15,2 illetve 13,5 százalék volt.

Az első negyedév alatt ugyanakkor nominális alapon 2,6 százalékos lakásár-emelkedést mutatott országos átlagban az MNB lakásárindex legfrissebb értéke, ami gyorsabb negyedéves dinamikát jelez az előző negyedév mintegy 1 százalékos növekedésénél. Budapesten az előző időszaki 2,4 százalékról 3,8 százalékra gyorsult a drágulás, vidéken viszont lassult a dinamika negyedéves és éves alapon is, azonban így is egy év alatt 9,2 százalékkal nőttek az árak. A községekben az év végi csökkenés után az első negyedévben ismét a lakásárak 3,8 százalékos emelkedését lehet megfigyelni, amellyel éves alapon 11,2 százalékkal nőttek az árak.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bevándorlók gyereke a bevándorlók ellen - célba ér Trump új rendelete?

Bevándorlók gyereke a bevándorlók ellen - célba ér Trump új rendelete?

Az Egyesült Államokban sok éves társadalmi vita a bevándorlás kérdése - a zöldkártya-program és az illegálisan betelepülők gyermekeinek védelme azonban évente több százezer embert enged be az országba. A politikai oldalak láncmigrációnak vagy családegyesítésnek nevezik az ellentmondásos rendszert, Trump azonban hamarosan komoly változásokat hozhat új reformjával.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)