Hirdetés
Hirdetés

Ne öntsd ki! Ide viheted vissza a használt olajat

2017. augusztus 10., 07:16

Az elmúlt 6 évben majdnem ezer tonna használt sütőolajat gyűjtött be a Mol.

Ma van a biodízel nemzetközi napja, ennek alkalmából a Mol ismét a környezettudatosságra és a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezésére hívja fel a figyelmet. 2011 óta több mint 900 tonna használt sütőolajat gyűjtöttek be a benzinkutakon, a leadott hulladékból bioüzemanyagot készített a társaság. Magyarországon egyébként évente több tízezer tonna étolajat használnak fel, kiváltképp az üzemi konyhák és az éttermek.

Tőlük ugyan begyűjtik a használt olajat, a háztartásokból azonban gyakran a lefolyóba vagy a szemétbe kerül. A használt sütőolaj azonban rendkívül káros a környezetre, mivel nehezen lebomló anyagként jelenik meg a hulladéklerakókban, az élővizekbe kerülve pedig veszélyezteti a vizek élővilágát. Így nagyon fontos, hogy a használt olajat ne kiborítsuk, hanem gyűjtsük össze egy flakonba vagy tartályba, és ha megtelt, vigyük el valamelyik benzinkútra – a Mol jelenleg 188 töltőállomáson fogadja a használt olajat.

Hirdetés

A használt sütőolaj leadására kijelölt Mol töltőállomások listáját itt nézheted meg. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A németek tombolnak, az oroszok nevetnek a markukba - Trump titkos terve elbukott

A németek tombolnak, az oroszok nevetnek a markukba - Trump titkos terve elbukott

Németország egymagában szenvedi el az orosz-nyugati kereskedelem visszaesésének 40 százalékát, míg a befolyásosabb geopolitikai szereplők, így az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország jóval kevésbé érintettek. A Kreml mindeközben örül annak, hogy a szankciós rezsim belülről feszegeti és destabilizálja az EU-t.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?