Dávid Ferenc
Makro / Külgazdaság Dávid Ferenc: kutya kötelessége a kormánynak idehozni az uniós pénzeket bármi áron 
Székely Sarolta | 2022. október 1. 12:21
A jelenlegi 15 százaléknál is magasabb inflációt már Forma-1-es tempónak nevezte vendégünk, Dávid Ferenc közgazdász, az árnyékkormány gazdasági minisztere a lapcsoportunk által rendezett Klasszis Klubban. A kicsivel több mint egyórás beszélgetés során kitértünk a forint árfolyamára, a monetáris politika hibáira, valamint a minimálbér-tárgyalások nehézségeire is.
Makro / Külgazdaság Ön is kérdezhet Dávid Ferenctől, a Klasszis Klub vendégétől csütörtökön! 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 27. 13:51
Az egy órásra tervezett beszélgetés során nézőinknek is van lehetősége élőben kérdezni következő vendégünket.
Makro / Külgazdaság Recesszió vár Magyarországra az uniós pénzek miatt? - Dávid Ferenc lesz Klasszis Klubunk következő vendége 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 20. 10:27
Szinte hétről hétre egyre többeket érint már most a fokozódó létbizonytalanság: elszálltak az élelmiszerárak, robbantak az energiaárak, miközben csődhullámra figyelmeztetnek. Gazdasági szakemberek szerint akár komoly megélhetési válságra is fel kell készülnünk. Vajon megúszhatjuk-e a kemény hónapokat? Vagy ha nem, akkor lehet-e enyhíteni a válságon? Vajon mindent megtesz az Orbán-kormány? Többek között ezeket is megtudakoljuk Dávid Ferenctől, közgazdásztól, Dobrev Klára friss árnyékkormányának gazdasági miniszterétől Klasszis Klubunk következő rendezvényén.
Vállalat Dávid Ferenc: A hadiállapot bevezetésére emlékeztet, ami a benzinkutakkal történik 
Baka F. Zoltán | 2021. november 15. 14:09
A Magyar Ásványolaj Szövetség - amelynek soraiba tartozik a MOL és az OMV is - tanulmányozza a hétvégi rendeletet, összevetik más magyar és uniós jogszabállyal.
Vállalat Elképesztő vesztese a járványnak a nyugdíjas társadalom 
Valkai Nikoletta | 2021. május 15. 11:16
Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének korábbi főtitkára, a Demokratikus Koalíció gazdasági szakértője volt a csütörtöki Klasszis Klub rendezvényünk vendége. A szakember úgy látja, az önfoglalóztatói vállalkozói kör magára maradt a járvány alatt. Komoly problémát jelent, hogy nincs pontos munkaügyi statisztika arról, hányan vannak állás nélkül. Szó volt még az állam megnyújtott kezéről, kamarai sarcról, svindlerekről és a vesztes pozícióban lévő nyugdíjasokról is.
Karrier Lemondott Dávid Ferenc  
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 7. 18:56
2006-óta volt a VOSZ főtitkára.
Karrier Újra munkába állhat 100 ezer magyar nyugdíjas  
Privátbankár.hu | 2017. december 1. 10:29
Akár ennyien is visszatérhetnek a munkaerőpiacra a szövetkezeteknek köszönhetően.
Makro / Külgazdaság Adóterhek, közmunka, vasárnapi zárva tartás - mitől lenne jobb hely az ország? 
Privátbankár.hu | 2015. december 30. 08:38
Csökkenteni kell az élőmunka terheit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint, mert a jelenlegi állami jövedelem-elvonási rendszer gátja egy nagyobb arányú bérreformnak. Az állam túl sok embert foglalkoztat közmunkával és azon kívül is, a vasárnapi és éjszakai boltzár pedig elhibázott lépés.
Vásárló Lehet, hogy nem a CBA helyzetbe hozása folyik? 
Privátbankár.hu | 2015. január 17. 10:18
Korántsem biztos, hogy a mai magyar láncok lesznek a nyertesei a kormánynak a kereskedelmi multik ellen indított harcának - mondta Dávid Ferenc a Népszavának. A VOSZ főtitkára szerint a jelenlegi gazdasági környezetben épeszű vállalkozó nem ruház be Magyarországon
KKV Sárba taposták a legnagyobb munkaadót - ezért nehéz Magyarországon vállalkozni 
Privátbankár.hu | 2015. január 3. 08:43
A jogbiztonság és a társadalmi párbeszéd hiánya jelenti a legnagyobb kockázatot a gazdaság és a vállalkozások számára Magyarországon Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint. A növekedési hitelprogramot és a felsőoktatás irányváltását jónak tartja a főtitkár.
Vásárló Népszavazás jöhet a vasárnapi boltbezárás ellen 
Privátbankár.hu | 2014. november 10. 13:53
Ha elfogadják a korlátozó jogszabályt, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége népszavazást kezdeményez az üzletek vasárnapi nyitva tartásáért.
KKV Nekiment a kormánynak a vállalkozók főtitkára 
Privátbankár.hu | 2013. december 26. 10:11
 
Pénzügyi szektor Itt a lehetőség: a takarékok visszaszerezhetik a Takarékbankot 
Privátbankár.hu | 2013. december 18. 16:19
Dávid Ferenc, a több mint 70 takarékszövetkezetet tömörítő VOSZ főtitkára szerint a Takarékbankban lévő állami részesedés értékesítése lehetőséget ad a takarékszövetkezeteknek a többségi részesedésük visszaszerzésére, de gyors döntést kell hozniuk.
Makro / Külgazdaság Alakulnak a számok, úgy tűnik meglesz a százezres minimálbér 
Privátbankár.hu | 2013. november 26. 13:20
A munkaadói és a munkavállalói oldal értékelése szerint is közeledett a partnerek álláspontja a jövő évi minimálbérekről és bérajánlásról szóló keddi tárgyalásokon: a munkáltatók 3 és 4 százalék közötti emelést tartanak elképzelhetőnek, míg a szakszervezeti oldal 5,4 százalékos minimálbér-emelést és 4,4 százalékos bérajánlást szeretne elérni.
Pénzügyi szektor Levelet írtak a takarékok: nem kell aggódni a betétekért (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2013. november 21. 13:43
Takarékszövetkezeti vezetők szerint minden alapot nélkülöznek a betétek zárolásával és a kifizetések felfüggesztésével kapcsolatos állítások. A levelet 12 vezető írta, a megcáfolt állításokat 70 takarék nevében tették - számháború lesz?
Vásárló Se védőital, se pihenőidő, a cégek gyakran fittyet hánynak a szabályokra 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 9. 07:58
Új szabályozás, esetleg szieszta kellene.
Agrár Több támogatást adna a gazdáknak a szaktárca 
Privátbankár.hu | 2013. július 30. 12:24
A minisztérium szerint az Agrár Széchenyi Kártya kedvezőbbé teszi a mezőgazdaság finanszírozását.
Pénzügyi szektor Alkotmánybírósághoz fordulnak a takarékok 
Privátbankár.hu | 2013. július 23. 07:58
Az integrációs törvény miatt kérnek jogorvoslatot.
KKV Vége a sufnituningnak, felszámolják a garázsműhelyeket 
Privátbankár.hu | 2013. július 2. 13:31
Az állam olyan törvényeket alkot, amelyekkel megakadályozzák, hogy illegálisan működjenek autójavítók. A kereskedők szerint 10-ből hét forintot nem hivatalos autójavítóknak fizetünk ki.
KKV Szabad vállalkozói zónák: jó irány, félmegoldás 
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 11:13
Az irány jó, azonban a foglalkoztatás javításához és a hátrányos térségek fejlesztéséhez a szabad vállalkozási zónák létrehozása csak az első, kis lépés - nyilatkozták egybehangzóan a Napi Gazdaság által megkérdezett vállalkozói szövetségek.
Karrier Beragadunk a startvonalon, ha nem változik a beruházási hitelezés 
Privátbankár.hu | 2012. december 29. 13:52
A magyar gazdaság teljesítménye nem támasztja alá a minimálbér 5,4 százalékos, illetve a szakképzettek garantált bérminimumának 5,6 százalékos emelését 2013-ban, de a szociális indokok miatt a munkaadók mégis vállalták ezt a kompromisszumot - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.
Karrier Itt vannak a számok: mennyit ér valójában minimálbér? 
Füstös Móni | 2012. december 12. 05:30
A munkaadók és a szakszervezetek megállapodtak a minimálbérről, ami bruttó 93 ezerről 98 ezer forintra emelkedik jövőre. A legkisebb keresetűek tehát 64190 forintot fognak kézhez kapni 2013-ban, úgy, hogy a létminimum már 2011-ben jóval e fölött, 83949 volt, és ez - figyelembe véve a magas inflációt - 2013-ra csak emelkedni fog, kérdés, hogy mennyivel.
Karrier Nincs sok esély arra, hogy megállapodjanak a minimálbérről 
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 11:38
Nagyon kicsi az esély arra, hogy megállapodás születik a jövő évi bérekről a kormány, a munkaadók és a szakszervezetek között. Volt ajánlat 5,2 százalékos teljeskörű emelésre, részleges emelésre, csúsztatott emelésre, 2,6 százalékos emelésre - az álláspontok nem közelednek.
Makro / Külgazdaság 280 forintos eurót akarnak az exportőrök?  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 30. 12:30
A magyar vállalkozók a kivitelt segítő árfolyam-politikában érdekeltek - mondta a VOSZ főtitkára a jegybank 25 bázispontos alapkamat-csökkentését kommentálva az MTI-nek. Azt mondják, 280 forintos euró körül elégedettek.
Makro / Külgazdaság A vállalkozók szerint kedvező hatással járhat Orbán Viktor terve 
Privátbankár.hu | 2012. július 3. 07:29
A munkaadók szerint kedvező hatást válthat ki az Orbán Viktor által bejelentett intézkedéscsomag, amely a kisvállalkozások támogatását célozza, és hozzájárulhat a feketemunka visszaszorításához. Ugyanakkor a szakszervezetek szerint a munkahelyteremtéshez ez még nem elég, ha a gazdaság stagnál.
KKV Emelkedő terhekkel számolnak a vállalatok 
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 08:05
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) szerint tovább nőnek a vállalkozások terhei a kormány jövő évi költségvetési elképzeléseiben, miközben hiányoznak az ösztönzők, a növekedés motorjait hajtó üzemanyag.
Karrier A VOSZ rákacsintott a kormányra a pályakezdő minimálbér ügyében  
Privátbankár.hu | 2012. június 10. 12:00
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint több tízezer szakképzetlen, illetve munkatapasztalattal még nem rendelkező fiatal felnőtt munkába állását segítheti a pályakezdő minimálbér bevezetése. Dávid Ferenc szerint a VOSZ a pályakezdő minimálbér mellé tud állni, ha azt tisztességesen alakítják ki, és bevezetését alapos, háttérszámításokkal is alátámasztott, háromoldalú egyeztetések előzik meg.
KKV Cséfalvay reforomokat, a vállalkozók alacsonyabb adókat szeretnének 
Privátbankár.hu | 2012. június 5. 13:54
Cséfalvay Zoltán szerint Magyarországon tartós pénzügyi konszolidációra és reformokra van szükség ahhoz, hogy a gazdasági növekedés szilárd alapokra épüljön. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára bírálta a kormányt a korábbinál magasabb adóterhelés miatt. Véleménye szerint stagnálás esetén indokolatlan a minimálbér és a garantált bérminimum emelése.
KKV Nem reális, hogy a munkaadók fizessék a dolgozók utazását  
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 13:16
A két legnagyobb munkáltatói érdekképviseleti szerv kiakadt azon a törvényjavaslaton ,mely szerint a nyártól a dolgozók utazási költségeit át kellene vállalnia a munkaadóknak. A helyi közlekedést vagyis a napi bejárást is kötelezően meg kellene térítenie a munkáltatóknak, szerintük ez nem reális, több terhet már nem bírnak el.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG