Fenntartható fejlődés
Vásárló Az Ikea matracforradalmat indít, ezért a hatóságokkal is szövetkezne 
Buksza blog | 2023. szeptember 12. 15:22
Az elhasznált, hepehupás, kényelmetlenné vált matracoktól körülményesen lehet megválni, az Ikea ezért úgy gondolja itt az ideje, hogy ne a szemétbe kerüljenek.
Makro / Külgazdaság Idén is lehet jelölni a Fenntartható jövőért díjra 
PR | 2023. július 6. 16:56
A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) a fenntartható fejlődési célok elérése és a rendszerszintű változások érdekében végzett kiemelkedő vállalati és vezetői teljesítmény elismerésére az idén is meghirdeti a Fenntartható jövőért díjat.
Részvény / Deviza / Áru Mibe fektetnék a pénzt most a profik? 
Eidenpenz József | 2023. június 13. 13:41
Az elmúlt tíz évben részvényeken és ingatlanokon jól lehetett keresni, kötvényeken pedig alig. A következő évtizedben ez megváltozhat, magasabb hozamok következhetnek, de a magasabb infláció miatt ez lehet, hogy nem teszi majd túl boldoggá a befektetőket. A magyar részvények és kötvények kilátásai viszont kedvezőek – mondja Kiss Péter, az Amundi befektetési igazgatója.
Személyes pénzügyek Bankszámla a fenntartható jövőért 
PR | 2021. november 9. 15:46
Egyre nagyobb szerepet játszik mindennapi életünkben a környezetünk megóvása. Ezt támogatva a Takarékbank egy minden elemében fenntartható számlacsomagot ajánl lakossági ügyfeleinek, amelyhez már újrahasznosított bankkártya is igényelhető. Minden egyes újrahasznosított kártya csökkenti a globális szén-dioxid-kibocsátást, és a számlához köthető vásárlásokkal bármilyen plusz költség nélkül még a méhek megmentését is lehet támogatni. A hitelintézet az elektronikus számlacsomag alacsony költségeivel, bizonyos esetekben ingyenességgel, arra ösztönzi ügyfeleit, hogy a hagyományos fióki ügyintézés helyett válasszák az elektronikus bankolást, ezáltal időt és pénzt is spórolva csökkentsék az ökológiai lábnyomukat.
Makro / Külgazdaság Klímaküzdelem: a bankárok kezében van a kulcs 
Király Béla | 2021. november 4. 18:29
A Glasgow-i Klímacsúcs (COP26) kapcsán nagyon sok szakértő szólalt meg az elmúlt napokban, arról viszont kevesebb szó esett, hogy a zöldprojekteket nem csak ki kell találni, hanem végre is kell azokat hajtani. Ez pedig óriási összegeket emészt majd fel. Ugyanakkor a jegybankok az elmúlt években számolatlanul teremtették a pénzt, így meglenne a lehetőségük, hogy ezt folytatva biztosítsák a forrásokat a zöld átálláshoz.
Személyes pénzügyek A jövőnket is meghatározzák a fogyasztási döntéseink 
Natív tartalom | 2021. szeptember 3. 10:07
Miközben a fejlett világ az egyik oldalról a környezetvédelem és a fenntarthatóság élharcosa, addig a "túlzott fogyasztásával" a másik oldalon az ökoszisztéma összeomlásáért is nagyobb felelősség terheli. Bár a többség aligha gondol bele, de a fogyasztási döntéseink komoly hatással vannak a jövőnkre.
Makro / Külgazdaság Putyin agresszív hidrogén stratégiája 
Káncz Csaba | 2021. július 29. 05:33
A világban egyre több ország dekarbonizálja a gazdaságát, és ennek kapcsán a „zöld hidrogén” témája fokozatosan célkeresztbe kerül. Az orosz sajtónak sikerült megszereznie az Energiaügyi Minisztérium hidrogén stratégiáját. Káncz Csaba jegyzete.
Ingatlan 55 milliárd forintnyi zöldkötvényt bocsátott ki a Futureal 
Privátbankár.hu | 2021. március 22. 16:31
A Futureal is belépett a zöldkötvényeket kibocsátó ingatlanos cégek sorába. A később befolyó pénzt újabb fejlesztésekre fordítja.
Makro / Külgazdaság Matolcsy György felvázolta, milyen évtizedben hajózunk 
Király Béla | 2020. szeptember 24. 11:37
Az 58. Közgazdász Vándorgyűlés nyitóelőadásán Matolcsy György arról beszélt, hogy milyen lehet az előttünk álló évtized. A jegybank elnöke számos területen forradalmi változásokat vár, szerinte a fenntarthatóság kulcsfontosságú lesz.
Makro / Külgazdaság Beindultak a zöld pénzek - újabb sikeres magyar kötvénykibocsátás 
Király Béla | 2020. szeptember 11. 08:48
Rövid időn belül a második sikeres zöld kötvénykibocsátását hajtotta végre Magyarország. Ezúttal jenben bocsátottak ki – 500 millió eurónak megfelelő összegű – kötvényeket, amelynek egyharmada zöld kötvény.
Pénzügyi szektor Fontos a fenntartható fejlődés - lépett a jegybank 
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 9. 10:21
Az MNB Zöld Programja keretében szakmai és civil szervezetekkel együttműködve törekszik a magyarországi zöld gazdaság finanszírozásának elősegítésére, a klímaváltozáshoz és más környezeti problémához köthető kockázatok csökkentésére.
Vállalat Szép új kapitalista világ: nem működhetnek tovább úgy a cégek, ahogy eddig 
Privátbankár.hu | 2020. június 20. 18:07
2019 nyarán az USA legfontosabb vállalatvezetőiből álló Business Roundtable megkérdőjelezte az évtizedek óta uralkodó dogmát, mely szerint egy vállalat kizárólag a részvényeseinek tartozik felelősséggel, és az érintettek érdekeinek képviselete mellett szállt síkra. Ez mindeddig puszta szándéknyilatkozatnak tűnt, de a Fidelitynél úgy gondolják, a helyzet most változni fog. A globális cégek nem remélhetik, hogy a tevékenységüket (és profitjukat) érintő egyre szigorúbb nyilvános ellenőrzés közepette változatlan formában folytathatják a működésüket, miközben a tágabb gazdaság a túlélésért küzd.
Befektetési alapok Megfertőzi-e a koronavírus a fenntartható befektetési alapokat? 
Privátbankár.hu | 2020. április 30. 13:19
A már évek óta tartó európai térhódítás után tavaly, illetve az idei év első hónapjaiban a magyar piacon is számos felelős befektetési alapot indítottak az alapkezelők. Ezeken a konstrukciókon keresztül olyan vállalatok teljesítményéből lehet részesedni, amelyek tevékenysége a fenntartható fejlődést szolgálja. Megéri most beszállni?
Makro / Külgazdaság A világvége egy ideig még elmarad II.  
Privátbankár.hu | 2020. március 7. 09:40
Apokaliptikus képet fest a világ eljövendő állapotáról a The Guardian. A kétrészes cikksorozat első felében a lap megidézte a földi poklot, azt, ami akkor következik be, ha az emberiség nem áll meg az önpusztítás útján. A mostani rész tartalma egy kicsit felemelőbb lesz, abban ugyanis szembesülhetünk a pozitív kimenetel képeivel is.
Makro / Külgazdaság Kevés konkrétum derült ki Orbán Viktor új tervéről 
Privátbankár.hu | 2020. február 17. 16:29
Vasárnap tartott évértékelőjében a magyar miniszterelnök bejelentette, hogy zöld kötvényt bocsáthat ki az ország. Hogy mit lehet tudni erről az értékpapírtípusról, többek között arról beszélt kollégánk, Király Béla a Trend Fm Reggeli monitor című műsorában.
Makro / Külgazdaság 200 ezer magyar mondott véleményt klíma ügyben 
Privátbankár.hu | 2019. november 25. 17:02
Az utóbbi napokban az ellenzéki sajtóban és a közösségi médiában is hangsúlyos helyet kapott a fenntarthatósági nemzeti konzultáció, amelyről kiderült, hogy ez nem a kormány kezdeményezése, hanem egy uniós kötelezettség volt.
Részvény / Deviza / Áru Kizöldül az MNB: jönnek az olcsóbb autóbiztosítások és ingatlanhitelek 
Privátbankár.hu | 2019. november 15. 19:40
A pénzügyi és környezeti kockázatok kölcsönösen hatnak egymásra, a jegybankoknak, pénzügyi felügyeleteknek pedig egyre erősebb felelősségük van a fenntartható, klímabarát pénzügyi rendszer kialakításában.
Agrár Egészségünk bánja az olcsó élelmiszereket 
Privátbankár.hu | 2019. július 16. 13:25
Radikális fordulatra van szükség tíz éven belül a brit a mezőgazdaságban ahhoz, hogy fenntartható alapokra lehessen helyezni az ágazatot.
Makro / Külgazdaság Sokkal boldogabb egy szlovák és egy román, mint egy magyar 
Privátbankár.hu | 2019. március 20. 14:33
Magyarország a világ 62. legboldogabb országa, ez egy minimális javulás a tavalyi helyhez képest.
Makro / Külgazdaság Végre valami, amiben abszolút Európával tartunk 
Privátbankár.hu | 2015. május 30. 11:37
Magyarország először csatlakozott az Európai Fenntarthatósági Héthez, a május 30. és június 5. közti eseményt a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács koordinálja.
Vásárló Okos lakosság nélkül nincsen jól működő város 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 15. 20:37
Az M2M technológia segítségével minden terület felkerül a hálóra lassacskán.
Részvény / Deviza / Áru Topon a régiós indexben az MTelekom 
Privátbankár.hu | 2013. január 11. 12:25
A fenntarthatóságban élen járó vállalatok közé tartozik nemzetközi szinten is az MTelekom, miután idén is bekerült a közép- és kelet-európai CEERIUS fenntarthatósági tőzsdeindexbe.
Pénzügyi szektor Belegondolt már abba, hogy a bankja mire fordítja a pénzét? 
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 14:00
Amikor pénzt kötünk le, takarékbetétbe tesszük pénzünk, elsősorban az alapján választunk, mekkora hasznot hoz. Az Ökotakarék olyan Magyarországon egyedülálló lehetőséget biztosít, ahol nem titok mire költi a bank a pénzét, biztos lehet benne, hogy azt jó célra fordítja. (x)
Személyes pénzügyek Áder Rióban: Magyarország segít a világ vízügyeiben 
Privátbankár.hu | 2012. június 21. 09:30
Áder János szerint a fenntartható fejlődés megteremtése érdekében ma már nem újabb nyilatkozatokra, hanem végrehajtható, megvalósuló programokra van szükség. A köztársasági elnök szerint az emberiség jövőjének egyik legnagyobb kérdése a víz lesz; egy budapesti ENSZ-konferencia megszervezését javasolta a témában.
KKV Hány milliárdot költenek a magyar cégek a környezetvédelemre?  
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 13:45
A fenntartható fejlődéshez kapcsolódó mutatók alapján Magyarország az Európai Unió (EU) középmezőnyében helyezkedik el - derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. új évkönyvéből, amelyet szerdán mutattak be Budapesten.
Állampapír / Kötvény Áldott legyen a hozam neve – így fektetnek be az egyházak 
Privátbankár.hu | 2012. április 8. 08:00
A svájci egyházak és német kolostorok etikusan fektetik be pénzüket, a biztonságot is nagyon fontosnak tartják, de hozamot is mindenképpen meg akarnak célozni vele. Főleg özvegyeknek és árváknak is ajánlható biztonságos kötvényeket és betéteket használnak, de a részvények vagy a hedge fund-ok sem ismeretlenek számukra. Van kolostor, amely modern portfólió-kezelésre tért át.
Makro / Külgazdaság A reményteli kontinens: Afrika felkészült a dollármilliárdokra 
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 06:10
Miközben az afrikai gazdasági környezet egyre barátságosabb, továbbra is komoly kockázatot jelent a kiszámíthatatlan politikai rendszer. Számos terület van azonban, ahol a külföldi tőke megtalálhatja a helyét a fekete kontinensen - ez pedig segíthet Afrikának abban, hogy megtalálja a kivezető utat az ásványi anyagokon alapuló, szegénységgel és éhezéssel tarkított világból.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG