Otthontérkép
Személyes pénzügyek Januárban újabb masszív gázáremelés vár ránk? 
Natív tartalom | 2022. november 15. 11:12
A rezsicsökkentés részleges visszavonása óta mindazok, akik nagyobb lakásban vagy házban élnek és fogyasztás szerint fizetik a gázszámlát, több okból is hatalmas bizonytalanságban vannak. Még nagyobb, de nyitott kérdés az, hogy a ma is méregdrága gáz ára még tovább emelkedik-e januárban? Az Otthontérkép Magazin összeállítása.
Ingatlan Nagyon megdobja a Duna a hozzá közeli lakásárakat  
Privátbankár.hu | 2018. december 11. 20:27
Budapesten három év alatt átlagosan 30-35 százalékkal nőtt a használt lakások ára a Duna közvetlen közelében, az új lakásoknál ennél is nagyobb volt a drágulás – derül ki az Otthontérkép Csoport legfrissebb felméréséből. A 2016-2018 közötti időszakot vizsgáló tanulmány szerint a következő 1-2 évben további 10-20 százalékos emelkedés várható.
Ingatlan Félelmetes albérletárak Budapesten – mi a helyzet az agglomerációban? 
Privátbankár.hu | 2018. november 19. 20:01
Még mindig olcsóbban lehet lakást vagy házat bérelni Budapest agglomerációjában, mint a központi kerületekben, de a különbség csökkenőben van, mert egyre nagyobb a kereslet a fővároshoz közeli, jó közlekedésű településeken.
Ingatlan Könnyű milliók – ha itt próbálsz lakást eladni, biztos meggazdagodsz  
Privátbankár.hu | 2018. május 30. 06:06
Két év alatt átlagosan több mint 25 százalékkal emelkedtek a lakásárak az V. kerületben, így akinek itt van lakása, az könnyen milliókra tehet szert. Ráadásul a használt és az újszerű otthonok drágulása idén is dinamikus az erős kereslet miatt. Ám mivel az árak még így is elmaradnak a régiós fővárosokétól, további befektetői hullám várható – állapítja meg friss felmérésében az Otthontérkép Csoport.
Ingatlan Szép, hogy nőnek a fizetések – épp csak erre nem elég 
Privátbankár.hu | 2018. február 21. 21:02
Tavaly konkrétan másfélszer gyorsabban nőttek a lakásárak, mint a keresetek: míg a bruttó átlagkereset egy év alatt 13 százalékkal emelkedett, addig a piacra dobott eladó ingatlanok kínálati ára 18 százalékkal növekedett csupán egy esztendő leforgása alatt, derül ki az Otthontérkép Csoport közleményéből. De akkor mi hajtja még mindig a lakásvásárlási kedvet?
Ingatlan Menekülés Budapestről: mindenki az agglomerációban vesz lakást? 
Privátbankár.hu | 2018. február 13. 17:13
Egy friss elemzés szerint az agglomeráció vette át a vezetést a főváros kerületei felett. A fordulat mögött egyértelműen az egyre több család számára elviselhetetlen fővárosi lakásdrágulás áll. Ezeket a változásokat természetesen az ingatlanárak is követik. Lakások esetén például az agglomerációban szűk egy év alatt még 30 százalékkal menetek fel az árak.
Ingatlan Nyakadba szakadt az egész világ – te mire költenél egymilliárd forintot? 
Privátbankár.hu | 2018. január 28. 08:02
A lottó ötöst mindenki elkölti legalább egyszer, legalábbis fejben. Álmodozni mindenképp érdemes, hiszen ha ekkora vagyon szakad a nyakunkba, azt érdemes jól elkölteni – például lakásra fordítani. A magyar emberek majdnem fele azonnal elköltözne jelenlegi otthonából, ha ennyi pénzt nyerne, mintegy ötödük ráadásul biztosan külföldön kezdene új életet – derül ki az Otthon Térkép online felméréséből.
Ingatlan Hova költözzünk, ha megfizethetetlenül drága a lakás? 
Privátbankár.hu | 2018. január 11. 21:02
A téglából épült új vagy újszerű lakásokat keresik a leginkább a vásárlók, de továbbra is sokan vennének jó állapotú panelt - derült ki egy friss felmérésből. Ugyanakkor a rendkívül magas lakásárak miatt növekedhet azon családok köre, amelyek inkább az olcsóbb, külterületi kertes házak között fognak válogatni.
Vásárló Hatalmas fa és családlátogatás - hogy karácsonyoznak a magyarok? 
Privátbankár.hu | 2017. december 17. 14:20
Magyarországon a legtöbb ember nagy karácsonyfát választ, amit aztán a nappaliban állít fel. A Szenteste túlnyomórészt szűk családi körben telik, jóllehet, a megkérdezettek csaknem 4%-a egyedül ünnepel – derül ki az Otthontérkép.hu legfrissebb, kérdőíves kutatáson alapuló összefoglalójából.
Ingatlan Milliókat spórolhatsz a költözéssel, ha kerülöd ezeket a helyeket 
Privátbankár.hu | 2017. december 4. 09:50
Budapesten akár háromszoros is lehet a különbség az árak között.
Ingatlan Neked milyen álmaid lakása? Most megtudhatod, hogy mire vágynak a magyarok 
Privátbankár.hu | 2017. november 7. 14:06
Az Otthontérkép.hu legfrissebb, több mint 1300 ember részvételével készült kutatása szerint az emberek többsége saját tulajdonú lakásban él, de néhány év múlva szívesen tovább állna. A felmérésből kiderül, hogy a legtöbben 3 szobás otthonra vágynak, melynek ára 15 és 35 millió forint között van és lehetőleg távol a nyüzsgő belvárostól.
Ingatlan Ha nem akarsz milliókat kiszórni az ablakon, ne most fogj ingatlanvásárlásba!  
Privátbankár.hu | 2017. október 17. 18:20
A szakértők azt tanácsolják: érdemes eltolni a nyaralóvásárlást jövő év elejére, az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan most is kissé visszaesnek majd az árak az erős őszi szezon után. Az átlag hirdetési ár a hétvégi házak esetén 19 millió forint, a balatoni települések azonban jóval drágábbak.
Ingatlan Jön a mennyország a lakáspiacra? Van itt néhány bökkenő! 
Privátbankár.hu | 2017. október 10. 15:01
Több ezer új építésű társasházi lakás kerül a budapesti piacra a következő hat hónapban. A fejlesztők csábító konstrukciókkal és az állami támogatás reményével akarják megragadni a vásárlók figyelmét. Egyre több jel mutatja azonban, hogy nem minden beruházás lesz akkora, mint hirdetik, sok pedig akár féléves késéssel is indul.
Ingatlan Tülekednek a lakásokért a magyarok - kösd fel a gatyád, ha most költöznél! 
Privátbankár.hu | 2017. október 1. 18:45
Egy év leforgása alatt trendszerűen növekedett a nagyobb alapterületű, új és újszerű otthonok iránti kereslet. Ez egyre nyilvánvalóbban a CSOK, a kedvezőbb hitelek és még inkább a lakásfejlesztők intenzív kampányának köszönhető – derül ki az Otthontérkép által közzé tett friss keresési adatokból.
Ingatlan Gondoltál már arra, hogy vályogházat vegyél? Elmondjuk, mennyibe kerül  
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 29. 20:15
Átlagosan negyven százalékkal olcsóbban lehet lakáshoz vagy házhoz jutni, ha valaki a tégla helyett a vályogot választja. A legolcsóbban a keleti megyékben juthatunk vályogházhoz, egy 90 négyzetméteres ingatlant, akár 5 millió forintért is meg lehet kapni, megfelelő szigeteléssel pedig növelhető az ingatlan értéke
Ingatlan Visszajött a régi divat: mostantól mindenki ilyen lakást keres? 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 22. 17:01
Egyre kevesebb telek áll rendelkezésre úgy házak építésére, a lakáspiacon pedig valóságos őrület zajlik, így ismét divatba jönnek a beépített tetőterek, tetőtéri lakások. Emiatt a következő években várhatóan szaporodni fognak az emeletráépítések illetve több lesz a rossz állapotú bérházak helyére felhúzott tömbök tetején a luxus lakás, legalábbis erre számít az Otthontérkép friss elemzése.
Ingatlan Kezdődik az őrültek háza az albértpiacon - mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki jót akar 
Privátbankár.hu | 2017. július 5. 20:20
A hamarosan kezdődő albérleti roham előtt egyértelmű, hogy a tavaly nyárinál közel 10 százalékkal magasabb, átlagosan 155-160 ezer forintos havi lakásbérleti díjakra kell számítania a diákoknak Budapesten. Sokan választják az új építésű lakásokat, ők átlagosan 16 ezer forinttal kevesebbet fizetnek, mint azok, akik használt bérleményt vesznek ki.
Ingatlan Budapest csak a jéghegy csúcsa – végleg elszálltak a panelárak? 
Privátbankár.hu | 2017. június 20. 12:43
A fővárosban így is óriási áranomália uralkodik a lakáspiacon, ez azonban nem csak Budapestre igaz. Egy év alatt 20-25 százalékot emelkedett több hazai iparvárosban a panellakások kínálati ára, olyanokban is, ahol a megelőző két-három évben stagnáltak vagy csak alig nőttek az árak. Búcsút inthetünk az olcsó, iparnegyedi lakásoknak? Az Otthontérkép friss felméréséből kiderül.
Ingatlan Alig vannak albérletek – a luxuslakást is pillanatok alatt elviszik 
Privátbankár.hu | 2017. június 12. 12:41
A budapesti lakások alig 10 százaléka tartozik a luxus kategóriába, mégis maximum 1-3 hónapot kell várniuk a tulajoknak, amíg sikerül bérlőt találniuk. Márpedig ezek az ingatlanok nem olcsók, átlagosan 400 ezer forintot is elkérhetnek értük havonta. Akinek azonban költöznie kell, azok bármennyit képesek kiadni egy szabad lakásért, derült ki az Otthontérkép.hu felméréséből.
Ingatlan Új otthonba költözne a család? Ennyi alatt nincs 2-3 szobás lakás  
Privátbankár.hu | 2017. május 30. 20:25
Az ilyen ingatlanokat keresők többsége legfeljebb 40 millió forintot hajlandó költeni új otthonára. Ezt a kiadást azonban hitelfelvétel nélkül kevesen engedhetik meg maguknak, és egyértelmű, hogy a legjobban az jár, aki a csok és a lakástakarék mellett is leteszi a voksát – derül ki az Otthontérkép és a Bankmonitor közös elemzéséből.
Ingatlan Mi történt a magyarokkal? Rengetegen szabadulnának a családi háztól 
Privátbankár.hu | 2017. május 16. 18:40
Az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedett a nagyméretű családi házak száma a piacon, egyre többen szeretnének megszabadulni a túl nagy ingatlanuktól. Az átlagos kínálati négyzetméterár 222 ezer forint, amit akkor lehet jelentősen meghaladni, ha komplex korszerűsítésen esett át az épület – derült ki az Otthontérkép.hu legfrissebb elemzéséből.
Ingatlan Nem csak a rezsin spórolhatsz vele! Emiatt éri meg szigetelni a házat 
Privátbankár.hu | 2017. május 9. 20:20
A megfelelően hőszigetelt családi házakat átlagosan 15 százalékkal drágábban lehet értékesíteni, mint a szigetelés nélkülieket. Egy 100 négyzetméteres házért így akár 3 millió forinttal is többet kaphatunk. Ráadásul amíg benne lakunk, a rezsin is spórolunk – a Knauf Insulation és az Otthontérkép.hu összegyűjtötte az okokat, amikért mindenképp megéri energiatakarékossá tenni a házat.
Ingatlan Tombol a lakópark-láz: ezek a legnagyobb építkezések  
Privátbankár.hu | 2017. április 25. 10:21
Több mint hatvan nagyobb lakóparki beruházás van ma Magyarországon.
Ingatlan Egyre drágábbak a lakások, de ennek akár örülhetünk is? 
Privátbankár.hu | 2017. március 21. 20:10
Mostanában költöznél? Hogyha új lakásról álmodozol egy használt helyett, akkor tulajdonképpen van egy jó hírünk. Ugyan emelkedik tovább az új építésű lakások ára, a használtaké kissé gyorsabban növekszik, s így mérséklődik az árkülönbség a két kategória között – derül ki az Otthontérkép friss felméréséből.
Ingatlan Híznak a lakásárak – hol vásárolhatunk már olcsóbban? 
Privátbankár.hu | 2017. március 7. 12:23
A budapesti lakásárak átlagosan már alulról súrolják a lélektani 500 ezer forintos határt – derül ki egy friss elemzésből. Győr-Moson-Sopron megye a második legdrágább térség, jóllehet az elmúlt évben némileg csökkentek a lakásárak az ország ezen részén. Rossz hír ugyanakkoor, hogy nyílik az olló a legdrágább és a legolcsóbb kistérségek között, egyes esetekben már kilencszeres is lehet az árkülönbség.
Ingatlan Nyaraló vásárlásán töröd a fejed? Itt vannak az árak  
Privátbankár.hu | 2017. március 1. 12:30
Nincs könnyű helyzetben az, aki most szeretne hétvégi házat vásárolni. Egy friss elemzés szerint ugyanis az áremelkedés a nyaralókat sem kímélte. 1 év alatt nagyjából 40 százalékkal növekedtek egyes területeken az árak, főleg a Balatonon és Budapest környékén.
Ingatlan Vérszemet kaptak a lakáseladók: ezért nem engednek az árból 
Privátbankár.hu | 2017. február 8. 15:22
Sokan még mindig abban reménykednek, hogy nem érte el a piac a csúcsot. Míg Budapesten egyenletesen növelik a kínálati árat az eladók, noha az áremelés mértékéből visszavettek az elmúlt három-négy hónapban. A vidéki nagyvárosokban viszont jobban alkalmazkodnak az eladók a kereslethez, ott inkább stagnálnak vagy enyhén csökkennek a kínálati átlagárak.
Ingatlan Senkinek sem kell családi ház? Kisebb otthonra vágynak a magyarok 
Privátbankár.hu | 2016. december 15. 16:37
Vagy csak ennyit engedhetnek meg maguknak. Az otthonterkep.hu elemzése szerint nagy a kereslet az 50 négyzetméter alatti lakásokra, azonban a csok megjelenésével és a feltételrendszer későbbi kibővítésével ismét emelkedett a nagyobb alapterületű lakások iránti kereslet. A növekvő árak azonban sokakat visszatartottak 2016-ban a vásárlástól, de az új építésű lakások visszahozták a vásárlási kedvet.
Ingatlan Új életet leheltek Budapestbe – hova költöznek az emberek? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 26. 10:27
Évek óta elvándorlást láthatunk az agglomerációból, az itteni ingatlanok népszerűsége rohamosan csökken, miközben a fővárosi lakások iránti kereslet történelmi magasságokba emelkedik. Biztonságosabb, tágas, mindenhez közel van – még akkor is megéri, ha ezért lényegesen többet kell fizetni, mint amennyit egy külkerületi ingatlanért kéne.
Ingatlan Eladnád a lakásodat? Ezt ne felejtsd el! 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 26. 19:00
Az online ingatlankereső-portálok és a közösségi média felületek a legnépszerűbbek, ha az eladó vagy kiadó ingatlan meghirdetéséről van szó – derül ki az Otthontérkép felméréséből és elemzéséből. A válaszadók kereséskor kiemelten fontosnak tartják, hogy legyen alaprajz, fotó és elegendő tényszerű adat az adott ingatlanról, az elhelyezkedés, az ár és a méret pedig azok az elsődleges tényezők, amelyek a vásárlási döntést befolyásolják.
Ingatlan Kemény harc lesz a lakáspiacon - kösse fel a gatyát, aki költözne! 
Privátbankár.hu | 2016. július 29. 09:15
A felsőoktatási ponthatárok kihirdetését követően máris megugrott az érdeklődés a fővárosi kiadó lakások iránt: az Otthontérkép adatai szerint 22 százalékkal nőtt az ezt célzó keresések száma az elmúlt néhány napban. Az ingatlankeresési portál legfrissebb elemzéséből az derül ki, hogy a szobabérlet lehet a leghatékonyabb választás a diákok számára, a legjobban pedig azok járhatnak, akik egy többszobás otthont bérelnek ki a főváros egy kevésbé frekventált kerületében.
Ingatlan Vennél egy nyaralót a Balatonnál? Jól ki kell nyitnod a pénztárcádat!  
Privátbankár.hu | 2016. június 29. 10:43
A nyári meleg sokakban ébreszt vágyat egy saját nyaraló iránt, ahova el lehet vonulni kicsit pihenni és hűsölni. Az Otthontérkép adatai szerint a legtöbb nyaralóként regisztrált ingatlant Budapest környékén, Pest megyében és a Balatonon kínálják eladásra. Az ár tekintetében nagy a szórás, a rangsor Balatonfüred és Siófok vezeti, bár rossz hír, hogy itt 30 millió alatt nehezen találni eladó hétvégi házat.
Ingatlan Így forgatta fel az ingatlanpiacot a csok  
Privátbankár.hu | 2016. május 19. 14:00
A lakáspiac élénkülése hosszú évekig leginkább városi legenda volt, mára azonban a statisztikák szerint komoly realitássá vált. Az adatokból pedig világosan kirajzolódik, a piaci élénkülésnek a hatása az árak mozgásában is megmutatkozik, miközben a kereslet is átalakulóban van.
Ingatlan Amikor a több kevesebb: hiába nőtt a béred, az ingatlanok jobban drágulnak 
Privátbankár.hu | 2016. március 31. 14:20
Ugyan emelkedett tavaly a fizetésünk, az ingatlanpiacon még jobban elszálltak az árak, így a pénzünkért csak kevesebbet vehettünk. Ugyan nagy árelszállásról még mindig nem beszélhetünk, így is szóba jöhetett a 20 százalékos emelkedés 2015-ben. Régiós szinten mondjuk még mindig van minek örülni.
Ingatlan Kettészakadt az ország – vérengzés lesz az ingatlanpiacon 
Privátbankár.hu | 2016. március 2. 12:10
Növekszik az árszínvonal, és egyre nagyobbak a lokációs különbségek az Otthontérkép és az Ingatlantájoló által készített statisztika adataiban is, mely 2014 és 2015 között vizsgálja az piacon kínált otthonok átlagárait. A portál elemzéséből kiderül, hogy az áremelkedés ugyan összességében drámainak tűnik, a trend azonban mégsem mondható általánosnak.
Ingatlan 7-ből 1 lakás talál gazdára - ezeken az ingatlanokon a legkönnyebb túladni  
Privátbankár.hu | 2015. december 12. 09:11
Hét ingatlanból csak egy talált gazdára az elmúlt hat hétben az Otthontérkép legfrissebb statisztikái szerint. Budapesten 73 százalékkal nagyobb az esélye az értékesítésnek, mint vidéken, egy lakáson pedig másfélszer könnyebb továbbadni, mint egy házon. A legkapósabbak az 50 négyzetméter alatti, felújított otthonok.
Ingatlan Pörög az ingatlanpiac: hol akarnak lakni a budapestiek? 
Privátbankár.hu | 2015. május 20. 11:22
Milyen lakásokat keresnek ma Budapesten és hol? Melyik kerületeke a legnépszerűbbek?
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG