Provident
Pénzügyi szektor Nem vigyázott eléggé a Provident az ügyfeleire? Büntetett a jegybank
Privátbankár.hu | 2019. június 12. 10:19
Ötvenmillió forintnyi bírságot szabott ki a Provident Pénzügyi Zrt.-re a jegybank.
Személyes pénzügyek Vége a meggondolatlanságnak: egyre inkább ésszel veszünk fel hitelt
Privátbankár.hu | 2018. december 8. 16:30
A magyarok pozitívan ítélik meg a munkaerőpiaci folyamatokat és egyre felelősebben készülnek fel pénzügyi döntéseikre - derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. és brit anyavállalata, az International Personal Finance hét tagországában végzett reprezentatív, több mint 3500 fős mintán végrehajtott kutatásából.
Vásárló Mekkora teher az iskolakezdés? A magyar családok már felkészültek
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 3. 10:52
Egyre tudatosabban készülnek a szülők az iskolakezdésre, előre félretesznek a tanszerekre, a szalagavatóra, de még a felsőoktatási tanulmányokra is.
Vásárló És neked mennyi? Megvan, hány hónapot spórol a magyar, ha nyaralni akar
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 5. 11:07
A Provident Pénzügyi Zrt. saját ügyfélkörben végzett, 1000 fős magyarországi kutatása szerint kétszer annyian nyaralnak belföldön idén nyáron, mint két évvel ezelőtt, és a külföldi utazást választók aránya is emelkedett.
Személyes pénzügyek Nagyon máshogyan gondolkodnak a magyarok a hitelről
Privátbankár.hu | 2018. június 5. 20:14
Az elmúlt 12 hónapban hitelért folyamodó magyarok 65 százalékának nem okoz nehézséget jelenlegi hitelének törlesztése, a hitelesek harmadának pedig a havi jövedelem tizedét sem éri el a havi törlesztőrészlet – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. brit anyavállalata, az International Personal Finance kutatásából. A felmérés szerint az elmúlt egy évben a hazai megkérdezettek közel egyharmada folyamodott hitelért, ám csupán 20 százaléknak folyósították a hitelintézetek az igényelt teljes összeget.
Személyes pénzügyek Felejtsd el a sorban állást – hamarosan náluk is kapsz online hitelt
Privátbankár.hu | 2018. május 11. 07:29
Ha már adottak a feltételek, a Provident is felzárkózik az online hiteligénylés piacára.
Vásárló Már nem hitelből lett a plazmatévé - mennyire volt drága a magyarok karácsonya?
Privátbankár.hu | 2018. január 27. 15:26
A Provident Pénzügyi Zrt. 1000 fős, reprezentatív kutatást végzett saját ügyfélkörében az ünnepek alatt, melynek eredményei szerint tovább bővült az előző évhez képest a háztartások ünnepi költségvetése. Bár a többség számára anyagilag megterhelő volt a karácsonyi időszak, 77 százalékuk szerint mindez nem jár majd lemondásokkal az újévben.
Személyes pénzügyek Te vettél már fel? Ezt gondolkodják a magyarok a hitelről
Privátbankár.hu | 2017. november 22. 14:37
Az elmúlt egy évben jelentősen javult a magyar válaszadók bizalma a bankok és kölcsönöket nyújtó pénzügyi szolgáltatók iránt. A felmérés több, a hazai lakosság növekvő pénzügyi tudatosságára utaló trendet is azonosított - derült ki egy friss kutatásból.
Személyes pénzügyek Te is érzed? Egyre jobban élnek a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. október 1. 16:01
A magyar válaszadók harmada szerint javult háztartásuk anyagi helyzete az elmúlt egy évben, és hasonló arányban várnak további javulást a következő 12 hónapra pénzügyeik tekintetében. A hazai megkérdezettek 20 százaléka gazdasági fellendülést vár, mely a tavalyelőtti adatokhoz képest közel 5 százalékkal jobb eredmény.
Személyes pénzügyek Nem csak a bankok érdeke: rajtunk is múlik a felelős hitelezés - Szirmák Botond
Privátbankár.hu | 2017. április 15. 15:45
Nem csak az ügyfelek számára fontos, hogy képben legyenek a saját képességeikkel és korlátaikkal, amikor hitelt vesznek fel. A rossz hitelesek ugyanis a pénzintézetekről is bizonyítványt adnak. Mit tehet az ügyfél? Hogyan vezethetik rá a hitelintézetek az ügyfeleket a pénzügyi tudatosságra? Mennyit ártott a brókerbotrány a szektornak? A Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatóját, Szirmák Botondot kérdeztük.
Személyes pénzügyek Nem lehet elég korán kezdeni: hogyan tanítsam pénzügyi tudatosságra a gyerekem?
Privátbankár.hu | 2017. április 14. 16:00
Kitől és milyen módon fogják a magyar fiatalok megtanulni azokat az alapvető pénzügyi és gazdasági ismereteket, amelyekkel életük pénzügyi szempontból sikeres, tudatos, jól tervezett lehet? Milyen elvek alapján fogják a háztartásuk pénzügyeit kézben tartani? Honnan fogják tudni, hogyan kezeljék a befektetéseiket? A Provident Családi Kasszasikerek Program ilyen és ehhez hasonló ismereteket nyújt a fiatalok számára.
Személyes pénzügyek Gazdálkodj okosan – így finanszíroztuk a karácsonyt
Privátbankár.hu | 2017. január 5. 11:31
Soha nem költöttünk még ennyit a karácsonyi ajándékokra.
Személyes pénzügyek Tényleg ennyit költenének nyaralásra a magyarok?
Privátbankár.hu | 2016. július 4. 17:01
Egy friss kutatás azt vizsgálta, hogy mennyire vagyunk elégedettek jelenlegi életszínvonalukkal. Ebből kiderült, bár egyre javul az életszínvonal és egyre elégedettebbek a magyarok is a jelenlegi helyzetükkel, mégis csak minden második megkérdezett tervez hosszabb-rövidebb vakációt az idén, és ők sem sokat szánnak rá.
Vásárló Hiába a karácsonyi vásárlási láz, nem mentek tönkre a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. február 10. 11:28
A Provident által végzett országos kutatás szerint 2015-ben a háztartások egyötöde már tudatosan készült az ünnepekre pénzügyi szempontból.
Pénzügyi szektor Kemény büntetés a hitelezőknek: ki kapja a legnagyobb pofont?
Privátbankár.hu | 2014. május 23. 11:10
Keményen megbüntette az MNB a felfutóban lévő fogyasztási hitelező cégeket - a legkomolyabb bírságot a Cofidisnek kell fizetnie. Az jól látszik, hogy a 2014-es május nem ezen cégek legszebb hónapja lesz.
Makro / Külgazdaság Idén vastagabb lesz a pénztárcánk?
Privátbankár.hu | 2014. február 12. 19:43
Minden ötödik magyar gondolja úgy, hogy a következő egy évben jobb lesz az ország gazdasági helyzete, és minden harmadik megkérdezett optimistábban látja a saját háztartása anyagi helyzetét is. Magyarországon – a környező országokhoz viszonyítva – egyre kevesebben tartanak a rezsiárak növekedésétől, a lakosság négyötödét azonban továbbra is a megélhetési költségek előteremtése foglalkoztatja leginkább.
Vásárló Ennyire jó a helyzet? Már nem aggódunk a rezsi miatt
Privátbankár.hu | 2013. július 22. 19:30
A megélhetési költségek előteremtése miatt azonban továbbra is sokat idegeskedünk. Közben pedig annak ellenére vagyunk optimisták a holnapot illetően, hogy az emberek többségének egyetlen fillér tartaléka sincs.
Vásárló Kimaradt egy fontos részlet a reklámból - komoly bírságot kapott a Provident
Privátbankár.hu | 2013. május 22. 15:37
A pénzvisszafizetési akció hirdetéséből kimaradt egy fontos részlet - a Versenyhivatal megállapította, hogy a Provident tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.
Vásárló Három éve kétszer ennyi áruhitelt vettünk fel karácsony előtt
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 07:50
Az ügyfelek óvatossága miatt az év utolsó két hónapjában sem fut fel az áruhitelezés, mint ahogy a személyi kölcsönök havi új kihelyezése is 6-8 milliárd forinton ragad - írja a Világgazdaság pénteken.
Személyes pénzügyek A válság átalakította a magyarokat, pesszimisták vagyunk, de megfontoltabbak
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 17:32
A magyarok négyötödét a megélhetési költségek emelkedése aggasztja leginkább és emiatt 41 százalékuk úgy véli, hogy a következő egy évben saját háztartásának anyagi helyzete is romlik. Egy hat országra kiterjedő felmérés szerint - beleértve minket is - megtakarítással csak a válaszadók egynegyede rendelkezik, de egyre jellemzőbb a megfontolt költekezés és az átgondolt hitelfelvétel.
Vásárló Nem fizetett a túlbuzgó ügyfeleknek a Provident? - a GVH eljárást indított (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 07:52
Versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Provident Zrt. ellen, mert felmerült a gyanú, hogy a társaság nem fizette ki az ügyfeleinek visszajáró pénz egy részét - értesült a Magyar Nemzet.
KKV Ha csak egy kicsi hiányzik: 210 millióval támogatják a Fradit
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 14:55
Három év alatt összesen 210 millió forinttal támogatja a Provident Pénzügyi Zrt. a Ferencváros labdarúgócsapatát – jelentette be Kubatov Gábor, a zöld-fehér klub elnöke csütörtökön, szponzori szerződés aláírásával egybekötött sajtótájékoztatón.
Friss
hírlevél