Ritkaföldfém
Makro / Külgazdaság Egy választás súlyos következménye – Európa nem lesz ritkaföldfém nagyhatalom
Káncz Csaba | 2021. április 8. 19:49
Grönland ritkaföldfémei Amerikának és Európának is esélyt jelentettek volna arra, hogy visszanyerjék az ellenőrzést a stratégiai erőforrás felett. A klímaváltozás miatt a csupán 56 ezer lakosú Grönland már évekkel ezelőtt a geopolitikai csatározások középpontjába került. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ausztrália lehet a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb mellékhadszintere
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 5. 19:31
Új frontvonal nyílhat meg az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban. Canberra és Washington közös erővel kívánja felvenni a harcot a frissen felemelkedő keleti nagyhatalommal, megakadályozandó, hogy Kína monopolizálja a stratégiai fontosságú ritkaföldfémek és ásványi anyagok kitermelését. Az ausztrál kormány már lépett is, és 15 bányászati helyszínt jelölt meg kiemelt projektként.
Részvény / Deviza / Áru Kínai ritkaföldfém-fenyegetőzés, olasz-EU virtcsaft: nagyot zakóztak a tőzsdék
Csabai Károly | 2019. május 29. 19:09
Hát persze, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború volt az indexek testes, Európában 1,5-2, az USA első kereskedési óráiban „csak” 1 százalék alatti százalékos zuhanásának a fő oka. De az Olaszország és az Európai Unió közötti purparlé is közrejátszott, nevezetesen, hogy akár 3,5 milliárd eurós bírságot is kaphatnak a taljánok amiatt, hogy nem tudták a Brüsszel által elvárt szintre levinni az államadósságukat.
Deviza / Áru Betelt a pohár a ritkaföldfémek ügyében
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 13:06
Az EU is csatlakozik az Amerika és Japán által a Kereskedelmi Világszervezethez benyújtandó új keresethez, amelyet Kína ellen, a ritkaföldfémek exportkorlátozása miatt indítanak. Az akciót az amerikai elnök jelenti be. Ezután Pekingnek 10 napja marad a válaszra és 60 napon belül tárgyalásokat kell kezdenie a keresetet benyújtó országokkal.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.