Téglalakás
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Ki akar házat venni az akkuval elárasztott Gödön? 
Mester Nándor | 2024. március 27. 18:32
Jön a harmadik akkugyár Gödre, de nem jönnek a vásárlók. Legalábbis semmi nem mutat arra, hogy megfordulna az a csökkenő tranzakciós trend, ami épp a Samsung odatelepülése, vagyis a 2010-es évek vége óta tart. Elfogytak az akkorra megépített új otthonok, újak alig jöttek helyükbe, viszont lassan, de folyamatosan növekszik a használt házak kínálata. Ez még nem menekülés, de vannak már olyanok, akik nem kérnek a környezetszennyezésből, ráadásul úgy érzik, ingatlanuk értéke is megsínyli ezt, így jobb most kiszállni – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Panel, tégla egyre megy: majdnem mindenhol tovább drágulnak a lakások 
Mester Nándor | 2021. április 13. 17:08
Már az első negyedévben is 3-5 százalékos drágulás volt és további, legalább ekkora áremelkedés jöhet a lakásoknál. Mindegy, hogy új vagy használtról van szó.
Ingatlan El akarod adni a lakásod? Nem mindegy, mikor vágsz bele! 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 11. 12:34
Hiába vannak most elszállva az árak, egy jó ingatlannak mindig, minden körülmények között lehet gazdát találni. Az azonban nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, és persze, hogy mennyiért. Vannak apró trükkök, amik segítségével – és persze némi odafigyeléssel – a maximumot hozhatjuk ki a lakás eladásából. Ha megtehetjük, hogy várunk a szerződéskötéssel, akkor inkább halasszuk ezekre az időszakokra a kulcs átadását.
Ingatlan Mikor volt ilyen utoljára? Felmentek az árak, ölik egymást a vevők a panelekért 
Privátbankár.hu | 2015. január 13. 20:29
Olyannyira a fellendülés jellemezte az elmúlt hónapokban az ingatlanpiacot, hogy a szakemberek már átbillenésről beszélnek, azaz, hogy az eddigi kínálati piac átalakult keresletivé. Legalábbis a XIII. és a XIV. kerület esetében, amelyet most nagyító alá tett az egyik ingatlanközvetítő iroda.
Ingatlan Átlagmagyar költözne - mindenki 13. kerületi panelt akar?  
Privátbankár.hu | 2014. december 8. 20:02
A Duna House havi becslése megint 10 ezer fölé mérte az eladott ingatlanokat országszerte. Október óta kicsit csökkennek a számok, de ez csak szezonális. 2014 jócskán túlteljesítette az elmúlt öt év eredményeit is.
Ingatlan Hány hónapot kell várni a vevőre? Mennyit lehet alkudni? Így áll most az ingatlanpiac 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 12. 20:02
Az év első felében több mint 10 százalékkal nőtt a kereslet a lakóingatlan piacon az elmúlt év hasonló időszakához képest. Ez annak köszönhető, hogy többen most valósítják meg korábban elhalasztott vásárlásaikat, illetve sokan befektetési céllal vásárolnak. A használt tégla- és panellakásoknál az első félévben már kevesebb időt kellett szánni az eladásra, mint egy évvel korábban, de a téglaépítésű házak értékesítési ideje tovább emelkedett.
Ingatlan Téglagyárat nehezen nyit újra a lakáspiaci fellendülés 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 8. 07:00
Bár az építőanyag-gyártók komoly reményeket fűznek a lakástámogatási rendszer átalakításához, kérdéses, hogy a meglóduló kereslet elég lesz-e a leépült kapacitások újranyitásához.
Ingatlan Van az a panel, ami lenyomja a Balaton-parti árakat is 
Privátbankár.hu | 2014. január 8. 13:00
A tavalyi utolsó hónap ingatlanpiaci forgalma a szezonalitásnak megfelelően alacsony értéken zárt, amelyre a munkanapok kevés száma is rásegített. Ezzel kialakult a teljes 2013-as éves forgalom, amely összesen 83 600 ingatlan adás-vételt jelentett a Duna House becslése alapján.
Ingatlan Mégsem olyan rossz a panel? Folyamatosan drágulnak a lakások 
Privátbankár.hu | 2013. július 8. 11:03
Harmadik negyedéve emelkedik a panel ára, miközben a téglaépítésű lakások egyre olcsóbbak lesznek. Új ingatlant pedig alig adtak el az elmúlt fél évben.
Ingatlan Áprilisban már többen keresgéltek lakást 
Privátbankár.hu | 2013. május 8. 14:00
Az adás-vételi növekedés egyik oka a márciusi időjárásban is keresendő, mert a hideg miatt több tranzakció csúszott át áprilisra. A másik ok a tavalyi évet meghatározó Kombinált Mikrohitel Program pályázatainak lezárása volt.
Ingatlan Télutón sem volt zsongás a lakáspiacon 
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 10:40
Folytatódott a szokásos szezonalitásnak megfelelő, csendes adásvételi darabszám növekedés a hazai ingatlanpiacon.
Ingatlan Lakást keres? Már harmadával olcsóbban kap felújítandót 
Privátbankár.hu | 2013. március 21. 11:14
A 2009 óta tartó ingatlanáreséssel megváltoztak a vevők minőségi elvárásai, hiszen már a kiváló minőségű lakásokhoz is jó áron juthatnak hozzá. Pedig érdemes a felújítandó ingatlanban is gondolkodni.
Ingatlan Itt a tavasz, egyre többen cserélnek lakást 
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 12:26
Sokan költöztek nagyobb lakásba, de sokan voltak, akik az olcsóbb, kisebb lakást kerestek februárban. Januárhoz képest jelentősen nőtt a lakáseladások száma.
Ingatlan Könnyen túladhat lakásán, ha ezekben a kerületekben él. Íme a lista! 
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 11:54
Bár az ingatlanpiac továbbra is nyomott, a tavaly indult és azóta több ponton is egyre megengedőbb állami kamattámogatásos hitelezés adhat némi reményt, de nem mindegy mit és mennyiért kínálunk. Eláruljuk mit keresnek a vevők Budapesten.
Ingatlan Tragikus mélységbe ért a panellakások ára 
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 12:23
Az év leggyengébb forgalmával zárta az ingatlanpiac a 2012-es évet a decemberi, mindössze hatezer darabos tranzakciójával, miközben a negyedév a lakásárak visszaeséséről szólt - a legtöbbet a panellakások tulajdonosai veszítették. Éves szinten az adásvételek száma nem érte el a 100 ezret.
Ingatlan Végre itt az őszi pezsgés az ingatlanpiacon 
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 12:33
A szezonalitásnak megfelelően viszonylag élénk volt az ingatlanpiac októberben és hasonló aktivitásra számítanak novemberben is.
Ingatlan Nem heverte még ki a válságot az ingatlanpiac 
Privátbankár.hu | 2012. október 24. 11:42
Az ingatlanpiac egyre inkább a stagnálás felé mozdul el, mind az árak, mind az adásvételek számát tekintve. Ez eddigi csökkenéshez képest pozitív jel, félő azonban, hogy a növekedés sokáig nem kezdődik el.
Ingatlan Lakást akar? Megmondjuk hol és mennyit alkudjon! 
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 14:27
Az eladók által adott teljes árengedmény átlagos mértéke rekordszintet ért el: az áralku mértéke 2008 óta folyamatosan növekszik a lakóingatlan piacon, a 2012 első három negyedévében lezajlott adásvételek alapján idén lépte át először a csúcsnak számító 13 százalékos határt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG