3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Péntek reggel Orbán Viktor kormányfő, Fidesz-elnök hosszabb interjút adott a Kossuth rádióban.

Először az államfőjelölés hátteréről beszélt.

Forma szempontjából én tettem javaslatot a frakciónak, de a valóságban nem így van. Hosszas tárgyalások vannak, véleményeket össze kell gyűjteni, jelentős döntése ez Magyarországnak. Az ország iránti tiszteletből is megfontolt döntést kell hozni. Sulyok Tamás alkotmánybírósági elnököt jelöltük végül

- idézi Orbán Viktort az Infostart.

Még mindig "vérzik a szíve" Novák Katalin lemondása után, de "mindig van valami reménysugár", és ebben a helyzetben "szép számmal találtak olyan magyarokat", akik alkalmasak lehetnek államfőjelöltnek.

  • A tapasztalat,
  • a nemzetközi jog ismerete,
  • a jártasság,
  • az életút

együttesen "rajzolta ki" Sulyok Tamás jelölését - tette hozzá.

Ezt követően a kegyelmi döntés által szült helyzetről beszélt.

Valaki kéri a kegyelmet, azt megvizsgálják, majd az elnök dönt, hogy igent vagy nemet mond. Egy olyan ügyben mondott igent az elnök, ahol nemet kellett volna mondani. Ezt mindenki így érezte az országban, szinte mindenki. Egy módon lehetett helyreállítani a közbizalmat, az elnök beismerte a hibáját, és távozott. Pedofilügyekben nincs pardon. Remélem, hogy az új elnök, amikor megválasztják, ezt világossá fogja tenni

- fogalmazott a kormányfő.

Szombaton 2 éve történt, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, egy felmérés szerint pedig 10 százaléknyian gondolják Európában, hogy Ukrajna nyerhet. Ezt kommentálva azt mondta, nem a szándék a döntő, hanem a realitások.

"Persze, Oroszország megtámadta Ukrajnát, de ebbe a háborúba nem szabad belemenni.

Az életszerű tények alapján nincs megoldás a harctéren, az oroszokat nem tudja megverni Ukrajna.

Minimum mondhatjuk, hogy katonai fölény Ukrajna oldalán nem lesz. De Nyugat-Európa nem akar NATO-orosz háborút. Miután ezt kizártuk, tűzszünetre és békére kell törekedni" - fejtegette Orbán Viktor. Olyannak tartja a háborút, mint egy fába vágott fejsze, amit nem lehet kihúzni, de a fát sem kivágni vele. "Súlyos felelősség ez. Tegyük nyilvánvalóvá a realitást. Ennek a konfliktusnak nincs katonai megoldása. Békefolyamatra van szükség" - folytatta.

Pénteken fogadja svéd kollégáját Orbán Viktor a Várban.

Ezzel kapcsolatban elmondta, időt kért frakciójától ahhoz, hogy "az összes függő kérdést elrendezze" a svéd miniszterelnökkel, erre pénteken sor is kerül, hadiipari megállapodásokat is fognak kötni, és várakozása szerint tisztázzák, hogy az országok közti különbségeket mindenkinek tiszteletben kell tartani.

"Mi családpártiak vagyunk, békepártiak, Svédország pedig nem. Mi nem akarjuk megmondani a svédeknek, hogyan éljenek. Nem házasságot kötünk, hanem katonai szövetséget. Képesek vagyunk érdekalapon egyezséget kötni. Hétfőn üti rá a pecsétet a parlament" - zárta gondolatait Orbán Viktor az Infostart tudósítása szerint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Kihúz-e minket a csávából Nagy Márton új elképzelése?
Privátbankár.hu | 2024. április 19. 11:29
A Klasszis Média Lapcsoport állandó szerzője, Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, egyetemi tanár, közgazdász a nemzetgazdasági miniszter által jegyzett versenyképességi stratégiát elemzi.
Makro / Külgazdaság Kérdezzen Ön is Medgyessy Pétertől - hétfőn, a Klasszis Klubban
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 15:13
Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálni az április 22-én, hétfőn 15:30 órakor kezdődő eseményre.
Makro / Külgazdaság Kalapozásba fogott az ukrán kormány Washingtonban
Mester Nándor | 2024. április 18. 15:01
A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tavaszi ülését használja fel az ukrán vezetés, hogy megszerezze a gazdaság stabilizálásához szükséges pénzt vagy annak egy részét. Közben amerikai befektetőkkel is tárgyal az újjáépítési projektekről.
Makro / Külgazdaság Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 14:29
Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.
Makro / Külgazdaság Fizethetjük majd a gigantikus kamatokat
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 12:33
A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal nagyobb összegben, 50 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket, emelkedő átlaghozam mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ.
Makro / Külgazdaság A háborúnak van egy eddig nem látott veszélye is
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 11:57
Környezeti károkat okozhatnak a rossz kondíciójú, biztosítással nem rendelkező, homályos orosz tulajdoni hátterű árnyékflotta tankerei.
Makro / Külgazdaság Szeretne új autót? Itt vannak az európai piac statisztikái!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 11:28
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.
Makro / Külgazdaság Újabb inflációs adatok érkeztek, nézze csak!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 10:38
Az OECD-országokban februárban átlagosan 5,7 százalék volt az éves infláció, míg az élelmiszer- és energiaárak nélkül számított maginfláció 6,4 százalékra csökkent.
Makro / Külgazdaság Itt van V. Naszályi Márta válasza a Várnegyed fideszes kerületi lapjára
Kormos Olga | 2024. április 18. 08:11
Budapest I. kerületében már jóval az önkormányzati választások kampányhajrája előtt dúlt a harc. A Várnegyed irányításáért már most négyen jelezték indulásukat, miközben V. Naszályi Márta, a Budavári Önkormányzat polgármestere úgy döntött: a kormánypárt kezébe került kerületi lap ellenében saját hírlevelet indít, és feljelenti Sára Botond főispánt. Sorozatunkban a június 9-i önkormányzati választások legérdekesebbnek ígérkező összecsapásait mutatjuk be.
Makro / Külgazdaság Vigyázat! Hatalmas benzinár-emelés közeleg
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 10:17
A 95-ös oktánszámú üzemanyag bruttó 7 forinttal kerül többe péntektől, a gázolaj ára viszont 6 forinttal csökken, így utóbbi lesz már olcsóbb.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG