<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Részvény / Deviza / Áru
Részvény / Deviza / Áru A Közel-Keletről repülnek a dollármilliárdok a Boeinghez
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 16:07
Soha nem kapott még akkora megrendelést a Boeing egy vevőtől, mint most. Az Egyesült Arab Emirátusok légitársasága az Emirates Airline of Dubai 18 milliárd dollárért rendelt 50 Boeing 777-300-as óriásgépet. A megrendelés értéke még tovább nőhet.
Részvény / Deviza / Áru Magyar Telekom: viszlát Amerika!
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 15:17
A Magyar Telekom kezdeményezi az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleténél a részvényei, és amerikai letéti részvényei regisztrációjának megszüntetését. Pont egy éve vezették ki a New York-i tőzsdéről a Magyar Telekom részvényeket. Most már jelenteniük sem kell nekik.
Részvény / Deviza / Áru Egyhavi pénzzel tartozik Szíria az INA olajtársaságnak
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 13:17
Nem kapta meg a szeptemberi pénzét a horvát INA Szíriától - tájékoztatott a MOL. A horvát olajtársaság ma jelenti be a további részleteket. Úgy tudni más olajtársaságok is gondban vannak a forrongó közel-keleti országban.
Részvény / Deviza / Áru Kiengedte a gőzt a BÉT: 7% felett erősödött az OTP
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 18:11
A Fitch Ratings elemzése nem befolyásolta a BÉT-et, hiszen azt a pénteki zárás után tették közzé. A pesti parkett "kieresztette a gőzt", a lendület nap végére sem fogyott, száguldott az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Rengeteg saját részvényt vett a Richter, a bónuszprogramra hivatkoznak
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 14:25
A gyógyszergyár délelőtt 186 374 darab saját részvényt vásárolt az Unicredit Bankon keresztül. Az akciót kereskedésen kívül bonyolították, az ár részvényenként 36 066 forint volt. A Richter azt közölte, hogy a dolgozók jutalmazására szolgáló bónuszprogramhoz kellettek a papírok. A hatalmas mennyiség azonban másra is utalhat.
Részvény / Deviza / Áru Elcsendesedtek a tőzsdék, alig lesz kereskedés a Wall Streeten
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 12:25
Visszatért a nyugalom a piacokra a két nappal ezelőtti pánikhangulat után, mert belátható közelségbe került a politikai átalakulás Görögországban, és Olaszországban. A befektetők bíznak a rendezésben. Amerikában, és Kanadában ma Colombus-napja van, ezért rendkívül alacsony forgalom várható, a kötvénypiac zárva marad, de makroadatot közölnek. Idehaza megnyugodott a forint piaca. (A cikk folyamatosan frissül.)
Részvény / Deviza / Áru Saját részvénnyel jutalmazza legjobb munkatársait a Richter
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 10:02
A Richter Gedeon Nyrt 7 710 db saját részvényt vásárolt tőzsdén kívüli forgalomban, amit bónuszprogramjához kíván felhasználni. A társaság sajátrészvény-állománya 2011. november 11-én 13 848 darab, csoportszinten 24 398 darab.
Részvény / Deviza / Áru Új bermudai nagytulajdonosa van az E-Starnak
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 08:45
Az E-Starhoz érkezett bejelentés szerint egy Bermudán bejegyzett befektetési alap került 5 százalék fölé a társaságban, így 4-re bővült a nagytulajdonosok száma. A cég maga is vette részvényeit csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru Rába-részvényesek, irány az Unicredit!
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 18:45
A Rába részvények felvásárlása november 11-én indul és 30 napon át tart. A felvásárlási ajánlati idő alatt a részvénytulajdonosok eladási szándékukról az UniCredit Bank 80 fiókjában tehetnek nyilatkozatot – írja a PSZÁF. Az MNV szerint kifejezetten kedvező az állam ajánlata.
Részvény / Deviza / Áru Gyanúsított lett Hernádi Zsolt a Sanader-perben
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 17:39
A korábbi horvát miniszterelnök Ivo Sanader elleni vesztegetési ügy gyanúsítottjaként nevezte meg ma a horvát ügyészség Hernádi Zsoltot a Mol elnök-vezérigazgatóját. A Mol továbbra is tagadja a vádat. Sanader korrupciós vádjait összevonták, most két vádat tárgyalnak együtt.
Részvény / Deviza / Áru Ajánlja az Erste a Richtert
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 15:32
Ígéretes képet mutat a Richter grafikonja az Erste befektetési csapata szerint. Úgy vélik a piacon uralkodó negatív hangulat ellenére, a gyógyszerpapír tovább emelkedhet az oldalazás végeztével.
Részvény / Deviza / Áru Osztrák vezető a BÉT élén
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 15:18
A bécsi tőzsde vezérigazgatóját, Michael Buhlt választotta a Budapesti Értéktőzsde új elnökévé az igazgatóság.
Részvény / Deviza / Áru Szünetel a hiszti a tőzsdéken, de baj van a magyar piacon
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 13:34
Folytatódott az emelkedés a részvénypiacokon miután megnevezték az új görög kormányfőt, és a befektetők bíznak az olasz helyzet rendeződésében. Sokat dobott a hangulaton, hogy 7 havi mélypontra esett az amerikai friss munkanélküliek száma. Az euró erősödik, emelkedik a Wall Street, viszont megint gyengül a forint. Az OTP tovább zuhant. (A cikk folyamatosan frissül)
Részvény / Deviza / Áru Elült a vihar a tőzsdén: új tagok az igazgatóságban
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 11:50
A szeptemberi vihar után pozitív irányba fordult az osztrák főtulajdonosok és a hazai brókercégek közötti viszony, a Privátbankár információi szerint a ma délutáni közgyűlésen bővítik az igazgatóságot, és alelnöki pozíciót kap Szécsényi Bálint, az Equilor ügyvezetője.
Részvény / Deviza / Áru Még nem heverte ki az Egis a törvénymódosítást
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 10:56
Az Egis Gyógyszergyár a július-szeptemberi időszakban 2,06 milliárd forintos nyereséget ért el, amely 26 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszaki értéknél, az adatok szerint a cég még nem heverte ki a hazai gyógyszerpiaci szabályozást.
Részvény / Deviza / Áru Túl az idei első 1 millió eurón: felpörgött a Graphisoft
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 09:56
Az egyetlen magyar cég, mely szobrot állít Steve Jobsnak tavaly ilyenkor még 86 ezer euró adózott eredményt tudott felmutatni, idén ez már több mint 1 millió euró. Jól megy a Graphisoftnak.
Részvény / Deviza / Áru Rájár a rúd a Magyar Telekomra
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 09:46
A bevételek elmaradása, a telekomadó, a végkielégítések, a vizsgálattal kapcsolatos költségek miatt a Magyar Telekom nyeresége a harmadik negyedéveben 13,3 milliárd forintra csökkent.
Részvény / Deviza / Áru Elvérzett Amerika, Olaszország nagy bajban
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 07:49
Olaszország egyre nagyobb bajban, csúcson - a magyar szint felett - a CDS-felára és a 10 éves kötvényhozamok is. A Wall Street kivérzett, míg Berlusconi lemondására először erősödtek a vezető indexek, addig a tegnapi zárásra jelentősen romlott a hangulat: 3% felett zuhant a Dow és az S&P 500-as index is
Részvény / Deviza / Áru Csúnya zakót kaptak a piacok, idehaza kiütötték az OTP-t
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 17:45
Az Olaszországgal kapcsolatos félelmek miatt világszerte esnek a tőzsdék, és nagyot zuhant az euró. A magyar parketten elszakadt a cérna, az OTP 3000 forint alá került, az eurót jegyezték 311 forinton is. A forintot gyengítette a pletyka, hogy még ma leminősíthetik Magyarországot. Ez egyelőre elmaradt.
Részvény / Deviza / Áru IPO-lázban égnek az amerikaiak a Groupon-rally óta
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 15:45
Miután a Groupon-kibocsátás óriási siker lett, és az utóbbi hetekben általában is emelkedtek a tőzsdei árfolyamok, hirtelen nagyon sokan szeretnének sürgősen részvényt kibocsátani Amerikában. Ugyanakkor népes az óvatosak vagy pesszimisták tábora is, akik szelektálnak a papírok között.
Részvény / Deviza / Áru Melyik lesz a következő csőd, a Goldman Sachsé vagy a Morgan Stanleyé?
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 13:15
A világvége-jóslatairól ismert Nouriel Roubini ezúttal azzal riogat, hogy az MF Global amerikai brókercég csődje csak az első a sorban, és olyan nagyágyúk követhetik, mint a Goldman Sachs vagy a Morgan Stanley. A recessziót pedig változatlanul W alakúnak látja.
Részvény / Deviza / Áru Kicsöng: 5% felett az állami részesedés az MTelekomban
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 08:21
Az állami tulajdoni hányad a Magyar Telekomban elérte a bejelentési kötelezettséggel bíró 5 százalékot. Hasonló bejelentést tett egy másik tőzsdei társaság is - a nyugdíjvagyon miatt nőtt az állami részesedés
Részvény / Deviza / Áru Felbőgtek a motorok a BÉT-en: közel 28%-os pluszban a Rába
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 17:38
A tegnapi mínuszok után ma korrigáltak a vezető részvények a pesti parketten, de a nap egyértelmű győztese a Rába volt, mely az állam célkeresztjébe került.
Részvény / Deviza / Áru Buszok helyett tűzoltóautókat fog gyártani a Rába?
Eidenpenz József | 2011. november 8. 16:10
Autóbuszgyártást jelenleg nem lehet gazdaságosan végezni Magyarországon, mert kicsi a hazai kereslet. Az államosított Rábának ugyanakkor megérheti kisebb összeszerelő üzemet működtetni vagy olyan speciális járműveket gyártani, mint például a tűzoltóautók.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon ciki: évtizedek óta hazudott az Olympus
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 16:09
Példátlan csalássorozatra derült fény a BBC tudósítása szerint. A csaknem százéves japán Olympus cég évtizedek óta hamisítja a mérlegét. A korábbi vezérigazgatót ki is rúgták amikor ezt számonkérte. A vállalat részvényei hetek óta szabadesésben vannak.
Részvény / Deviza / Áru Lemond Silvio Berlusconi
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 11:35
Az olasz kormányfő irodája este nyolckor bejelentette, hogy Silvio Berlusconi lemond a hivataláról amint a szenátus elfogadja a költségvetési kiigazító intézkedéseit. Délután elvesztette abszolút többségét a római parlamentben bár a tavalyi költségvetést elfogadták a képviselők. Elemzők szerint nagy baj van az olasz gazdasággal. A görög miniszterelnökkel együtt bukott, így pár napon belül már két vezéráldozata van az európai adósságválságnak. (A cikk folyamatosan frissül)
Részvény / Deviza / Áru Várakozásokon felüli eredményt produkált a Richter
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 10:28
A Richter eredménye 20,6 milliárd forint volt a harmadik negyedévben, ami 5,9 százalékos növekedés, és így sokkal jobb, mint az elemzők várakozásai, akik általában csökkenést vártak a cégtől. A részvény ennek ellenére gyengélkedik a tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru CSI Sanghaj: új indexek a láthatáron
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 08:25
Három új tőzsdeindexet indít Kína: a kedden debütáló indexek közül kettő iparág-specifikus, a harmadik pedig a CSI 500 egy jövőbeli alindexe - közölte az indexek felállításáért és menedzseléséért felelős China Securities Index Co (CSI).
Részvény / Deviza / Áru Törióra: a görögökből és a rómaiakból feleltek a piacok
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 20:11
Az egész napos csapkodás után ismét gyengülnek a tőzsdék este. A feszültséget az okozza, hogy több európai országban is kritikus szintre erősödött a politikai bizonytalanság a már régóta ismert makrogazdasági problémák mellett. A befektetők most már legalább annyira aggódnak Olaszország miatt, mint korábban a görögök miatt.
Részvény / Deviza / Áru BÉT: mozgalmas nap sok mínusszal, emelte a tétet a Rába
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 17:47
A Rába utolsó záróárához képest (621 ft) maximum 40%-kal lehet magasabb vételi ajánlatot benyújtani. A BÉT-en a vezető részvények mínuszban zártak, a nyugdíjreform viszont meglökte a forgalmat
Részvény / Deviza / Áru Nagyon szereti a Molt a KBC Securities
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 16:50
Vételre ajánlja a KBC Securities a Mol részvényeit, ezen kívül a régiós cégek közül az OMV-t, a Petromot és a PKN Orlent is.Ha azonban romlik a gazdaság helyzete, az általuk készített stresszteszt szerint a Mol is szenvedni fog.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdézett ma a nyugdíjvagyonnal a magyar állam
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 13:45
Hatalmas átkötések miatt ugrott meg a BÉT forgalma, de az első látszat ellenére nem az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) értékesíti a magán-nyugdíjpénztári vagyon átruházásával hozzá került részvényeket, pusztán technikai jellegű ügyletekről volt szó – írja a KBC Securities.
Részvény / Deviza / Áru Az állam a titokzatos Rába-vevő, 815 forintot ér egy részvény
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 12:55
Az MNV Zrt., azaz lényegében az állam november 7-én kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett a Rába valamennyi részvényére, és ezt jóváhagyásra benyújtotta a PSZÁF-hoz. A részvényekért darabonként 815 forintot kínál, a lebonyolító pedig a UniCredit Bank Zrt. lesz. A papírok utoljára 621 forintot értek.
Részvény / Deviza / Áru Még mindig nem lehet Rábával üzletelni
Eidenpenz József | 2011. november 7. 10:28
November 7-ére újra felfüggesztették a Rába részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén, mivel a cég még mindig nem tette közzé azt a rendkívüli tájékoztatást, ami miatt a felfüggesztést a múlt héten elrendelték. A felfüggesztés bizonyos okokból igencsak logikus volt… A KBC Securities számításai szerint egy esetleges nyilvános vételi ajánlatban legalább 747 forintos ár kellene, hogy szerepeljen.
Részvény / Deviza / Áru Ez lesz a héten a piacokon
Borbély Péter | 2011. november 5. 16:35
Az európai adóssággondokkal kapcsolatos fejleményekre, az új görög hírekre, amerikai gyorsjelentésekre, és makroadatokra figyelnek a befektetők az előttünk álló héten. Idehaza kiderül mekkora volt az októberi infláció.
Részvény / Deviza / Áru Ha péntek, akkor EST Media: 14,7%-os plusz
Privátbankár.hu | 2011. november 4. 17:40
Megtorpant az OTP délelőtti lendülete, a bankpapírok végigszenvedték a hetet, ma is mínuszban zártak a BÉT-en. Az EST Media megint 14% felett zárt.
Részvény / Deviza / Áru Berobbant a Wall Streetre a Groupon!
Borbély Péter | 2011. november 4. 14:20
Hatalmas csinnadrattával debütál a New York-i tőzsdén a kedvezményes kuponok, akciós közösségi vásárlások piacán aktív Groupon. Az előzetes részvényjegyzésen hatalmas volt az érdeklődés, ez a legnagyobb technológiai kibocsájtás a Google 2005-ös bevezetése óta. Az első kereskedési nap rögtön 50%-os emelkedéssel kezdődött.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan lemaradt Európától a budapesti tőzsde
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 17:48
Európai összehasonlításban határozottan gyengén teljesítettek csütörtökön a magyar részvények. A BUX 0,98 százalékos csökkenéssel 16 700 ponton zárt, csak a Telekom muzsikált jól a vezető részvények közül.
Részvény / Deviza / Áru Leminősítette az Egis részvényeket az Erste
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 14:44
Az eddig vételről felhalmozásra rontotta az Egis gyógyszergyár papírjaival kapcsolatos ajánlását az Erste. A csoport elemzői ugyanis úgy vélik, hogy bár a papír árának hosszú távú emelkedése megalapozott, rövid távon negatív hatások jelentkezhetnek az árfolyamban. Az új célár egy éven belül 21500 forint.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdei verseny diákoknak: 1 millió a tét (videó)
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:04
A Budapesti Corvinus Egyetem és az Equilor Befektetési Zrt. „A magyar tőzsde jövője” címmel tanulmányi versenyt hirdetett. A diákok összesen négy, a magyar tőzsde, tőkepiac jövőjét érintő témában nevezhetnek. A legjobbak összesen 1 millió forintos díjazásra számíthatnak. A verseny célja, hogy a jövő gazdasági szakembereinek figyelmét is felkeltse a magyar tőzsde, tőkepiac és vállalati finanszírozási lehetőségek tekintetében
Részvény / Deviza / Áru Megint lemaradásban van a BÉT
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 10:45
A tőzsdéken továbbra is a bankpapírok szenvednek a legjobban, délelőtt a nyugat-európai börzéken azonban már kezdenek pluszba fordulni az árfolyamok
Részvény / Deviza / Áru Pluszba fordultak a nagyobb tőzsdék
Privátbankár.hu | 2011. november 2. 17:53
Amíg Budapest behozta lemaradását és a BÉT-en repkedtek a mínuszok, addig a nyugat-európai nagy tőzsdék pozitív tartományba fordultak
Részvény / Deviza / Áru Mi történik a Rábával? Felvásárlásról pletykálnak
Privátbankár.hu | 2011. november 2. 15:23
Hivatalosan egyelőre nem tudni, mi áll a felfüggesztés hátterében, de a Privátbankárnak több piaci szereplő is azt mondta, hogy a céggel kapcsolatban felvásárlási pletykák keringenek már napok óta.
Részvény / Deviza / Áru Furcsa OTP-kötések: stopot rendeltek el a stoppolásra
Privátbankár.hu | 2011. november 2. 10:46
Pénteken furcsa árfolyamon történtek kötések az OTP részvényeivel, így a BÉT határozatlan ideig felfüggesztette a stop ügyleteket a részvény- és hitelpapír-szekcióban
Részvény / Deviza / Áru BÉT: szenvedtek a blue chipek, nagyot ugrottak a kicsik
Privátbankár.hu | 2011. október 28. 17:47
A 4 napos hétvége előtt a kereskedők a profitrealizálásra törekedtek a pesti tőzsdén, a nagyobb papírok mind zuhantak is - viszont a Rába és az EST Media erős pluszban zárt
Részvény / Deviza / Áru Erőművet épít a Mol: beszállnak az árampiacra
Privátbankár.hu | 2011. október 28. 07:24
A Mol és a CEZ közös vállalata kombinált ciklusú gázturbinás hőerőművet épít, 2015-től a Mol-csoport belép a magyar és a regionális árampiacra
Részvény / Deviza / Áru Nagy napja volt a tőzsdének
Privátbankár.hu | 2011. október 27. 18:00
Közel 4 százalékot emelkedett a BUX csütörtökön, a Mol és az OTP volt a legnagyobb nyertese a hajnali brüsszeli megállapodásnak. A veszteség is jobb a bizonytalanságnál
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas délután vár ránk: kell félni a recesssziótól?
Privátbankár.hu | 2011. október 27. 13:07
Sűrű óráik lesznek a befektetőknek, akik épphogy túl vannak az uniós mentőcsomag hírein. Az Egyesült Államokból ugyanis fontos piacmozgató hírek jönnek
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos