3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Európából segíti majd a bevándorlás-ellenes politikai erők kampányát Steve Bannon az EP-választások előtt. Donald Trump egykori főtanácsadója a többi közt stratégiai központokat fog létrehozni. Sajtóhírek szerint Bannon vasárnap ismét találkozik Orbán Viktorral, aki egyre közelebb kerül a Salvini-Le Pen-Strache alkotta radikális jobboldali szövetséghez.
A legjobb barát: Orbán Viktor fogadja az Európa jövője című, budapesti nemzetközi konferencia több előadóját, köztük Steve Bannont, Trump az Országházban 2018. május 24-én..Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Steve Bannon személyesen segíti az úgynevezett populista, bevándorlás-ellenes pártok kampányát a jövő tavaszi európai parlamenti választások előtt, és ideje nagy részét Európában tölti majd a novemberi amerikai kongresszusi választások után. Erről maga Donald Trump egykori főtanácsadója beszélt hétvégén Olaszországban, az Olaszország Fivérei nevű radikális jobboldali párt rendezvényén.

War rooms

Bannon egyúttal bejelentette, hogy stratégiai központokat („War rooms”) hoznak létre szerte Európában. Ezek feladata a közvélemény-kutatás, az információk elemzése és kampányok lefolytatása lesz. Célja, hogy a bevándorlás-ellenes pártok megnyerjék a jövő tavaszi EP-választásokat.

A stratégia részét képezi a Mozgalom nevű alapítvány is, amely szintén támogatja majd a kampányukat, a többi közt tanácsadással és koordinációval. Az alapítványt, amit már januárban bejegyeztek Brüsszelben, Bannon júliusban kezdte promotálni.

Megváltoztatnák a globális politikát

A Fehér Ház egykori főstratégája a Politicónak arról is beszélt, hogy ma már Olaszország „a politikai univerzum központja”, a jelenlegi olasz kormánykoalíció (a baloldali populista Öt Csillag Mozgalom és a jobboldali populista Liga összefogása) pedig egy olyan kísérlet, amely – ha beválik – „meg fogja változtatni a globális politikát”.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter jelezte, hogy támogatja Bannon ötletét, és már tárgyaltak is. Az amerikai stratéga találkozott már Luigi Di Maióval, az Öt Csillag Mozgalom vezérével is, aki azonban még nem döntött arról, hogy csatlakozik-e a projekthez.

Újabb Bannon-Orbán találkozó

A Politico szerint Bannon tárgyal a német AfD-vel (Alternatíva Németországnak), a francia Nemzeti Gyűléssel (Marine Le Pen pártja), valamint a Fidesszel is. Az amerikai stratéga vasárnap repül Prágába és Budapestre, ahol a tervek szerint találkozik „szélsőjobboldali vezetőkkel, köztük Orbánnal” – fogalmazott a brüsszeli székhelyű politikai szakportál. A New York Times nemrég Bannon "legjobb új barátjának" nevezte Orbán Viktort.

Mindez szintén azt jelzi, hogy a magyar miniszterelnök távolodik a Néppártól – bár a Fideszt egyelőre nem zárják ki a szövetségből –, és közeledik a radikális jobboldalhoz. Orbán Viktor májusban Budapesten már találkozott  Bannonnal, augusztusban Salvinivel tárgyalt Milánóban. Heinz-Christian Strache, a bevándorlás-ellenes Szabadságpárt vezére pedig már többször is felkínálta a Fidesz EP-képviselőinek, hogy üljenek át a Nemzetek és Szabadság Európája frakciójába. Ide tartozik a francia Nemzeti Gyűlés és az olasz Liga is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – Miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
Makro / Külgazdaság Csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 14:05
A hosszú éveken át négyszereplős piacon rövidesen csak két intézmény marad állva.
Makro / Külgazdaság A nyugalma érdekében jobb, ha nem nézi meg, hogy mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 08:58
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben szerdán reggel a bankközi devizapiacon az előző estéhez képest.
Makro / Külgazdaság Négy évig felhőtlen lesz az ég a gazdaság felett, legalábbis a Pénzügyminisztérium szerint
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 19:35
Ezt ígérte a kormány a Brüsszelhez elküldött Konvergencia Programban.
Makro / Külgazdaság Erre senki nem számított a pénzügyi világban!
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 16:34
Noel Quinn, a HSBC csoport vezérigazgatója öt év után váratlanul bejelentette, távozik a bank vezérigazgatói székéből.
Makro / Külgazdaság A fogyasztás fellendülése lehet a gazdasági növekedés alapja
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 15:22
Az MBH Bank értékeli az első negyedéves GDP-adatokat.
Makro / Külgazdaság Földön, vízen, levegőben: megújítják az ukránok az európai közlekedési kapcsolataikat
Mester Nándor | 2024. április 30. 15:01
Ukrajna számára létfontosságú, hogy minden lehetséges módon eljuttassa mezőgazdasági terményeit az export célországaiba Európában és azon kívül is, felhasználva a közúti kapcsolatrendszert, valamint a folyami és a tengeri kikötőket is. A közvetlen személyforgalom vasúton fejlődhet, de új buszjáratok is megjelenhetnek a nyugat-ukrajnai városok és Kijev bevonásával. Mindehhez persze pénz kell, apróbb részletekben már sikerült is szerezniük.
Makro / Külgazdaság "Befagyott" a német munkaerőpiac
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 12:55
Majdnem 6 százalékos a munkanélküliség Németországban. 
Makro / Külgazdaság Rombolásra készül Trump, ha megválasztják
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 12:01
Donald Trump hatalomra kerülése a novemberi elnökválasztás nyomán egyértelműen több lenne kormányváltásnál – derül ki amerikai elnök ígéreteiből. 
Makro / Külgazdaság Olcsóbban jönnek az élelmiszerek
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 08:51
A magyar ipar termelői árai lejjebb mentek éves szinten. Az élelmiszereknél majdnem 7 százalékos a csökkenés. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG