Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan bíróság elé állíthatják Donald Trump fiát?

2018. december 13., 17:35
Cimkék
Donald Trump
, Trump

Egyre több jel arra mutat, hogy hamarosan megvádolhatják Donald Trump egyik fiát.

Michael Cohen, Trump volt ügyvédje három évre biztosan börtönbe megy a Guardian cikke szerint, miután bűnösnek vallotta magát egyebek mellett abban, hogy lefizetett két nőt azért, hogy ne beszéljenek a Donald Trumppal folytatott szexuális kapcsolatukról, vallomása szerint mindezt az elnök utasítására. Trump erre a Twitteren úgy reagált, hogy:

„Sosem utasítottam Cohent arra, hogy megszegje a törvényeket, ő egy ügyvéd, és tudnia kéne, hogy mi legális.”

Hirdetés

Ami ennél viszont sokkal fontosabb, hogy az SDNY-től (az ügyben eljáró bíróság), kiszivárgott néhány olyan dokumentum, ami azt taglalja, hogy az elítélt ügyvéd a Trump vállalat két vezető pozícióban lévő emberével egyeztetett, akik közül az egyik minden bizonnyal Allen Weisselberg, a vállalat pénzügyi igazgatója. A másik lehetőségre viszont csak három olyan ember jöhet szóba, akinek Trump a vezetékneve: Eric, Donald Jr. és Ivanka. Közülük a legvalószínűbb az, hogy Eric járt el az ügyben, mert hónapokkal ezelőtt is felreppent a pletyka arról, hogy Trump erre utasította őt és Cohent.

Egy dolog biztos, a bíróság tudja, hogy kiről van szó, és jó eséllyel már van elég anyaguk arra, hogy vádat emeljenek, különösen, mert adott esetben Weisselberg és Cohen is sokat menthetne a saját bőrén azzal, hogyha tanúskodnak ellenük. Ez pedig Donald Trumpot hivatalosan is bűnrészessé tehetné, ráadásul saját gyerekének csak nagyon nehezen adhatna elnöki bocsánatot a jogi szakértők szerint.

(Palmer Report)

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Ibiza-gate: ügyes trükkel marad tűzközelben a bukott alkancellár

Lemond európai parlamenti mandátumáról Heinz-Christian Strache. Az ibizai videóbotrányba belebukott szabadságpárti politikus ugyanakkor lehetségesnek tartja, hogy visszatér a politikai életbe, amint fény derül a történtek hátterére. Befolyását addig is megőrizheti, felesége ugyanis szinte biztosan tagja lesz az új osztrák parlamentnek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?