Hirdetés
Hirdetés

Zsarolással kényszerítené ki Trump a falépítést

2018. július 30., 08:21

Az amerikai elnök ismét alternatív eszközökhöz nyúl, hogy jobb belátásra bírja a demokratákat.

Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház rózsakertjében 2017. június 1-jén bejelenti, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a 2015 végén Párizsban aláírt nemzetközi klímavédelmi egyezményből. 
Forrás: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais
Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház rózsakertjében. Forrás: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

Donald Trump ismét a kormányzati munka leállásával fenyegette meg a demokratákat, amennyiben a törvényhozók nem szavazzák meg a bevándorlási törvény módosításait, köztük a határra tervezett fal megépítését. Üzentében az elnök azt írta, szívesen lehetővé teszi a kormányzati munka leállását, ha "a demokraták nem adnak nekünk voksokat a határ biztonságra, beleértve a falat is".

Az amerikai elnök ismét sürgette, hogy az új új bevándorlási törvénnyel szüntessék meg a vízumlottó gyakorlatát, az illegális bevándorlókat érintő "fogd el és ereszd el" politikát - amelynek értelmében az elfogott illegális bevándorlókat azonnal szabadon bocsátják -, és ismét kiállt a képességek és érdemek alapján befogadó bevándorlás-politika mellett.

Hirdetés

Bár a törvényhozás mindkét házában republikánus többség van, nem sikerült keresztül vinniük az új bevándorlási törvényt, mivel a republikánusok is megosztottak a kérdésben: a kampányígéretében is megfoglamazott falra Trump például 25 milliárd dollárt kért a kongresszustól, Paul Ryan republikánus házelnök pedig éppen a héten ismét közölte ismét, hogy a törvényhozók ötmilliárd dollárnál többet nem szavaznak meg. Trump már többször fenyegetett kormányzati leállással annak érdekében, hogy rákényszerítse elképzeléseit a törvényhozókra. Januárban már volt egy három napig - hétvégén - tartó kormányzati leállás részben a bevándorlási törvény miatt, majd februárban újabb, akkor csupán néhány óráig tartó leállás történt.

Trump példátlan lépésre készül, hogy megbüntesse kritikusait

Háború Trump és a korábbi titkosszolgálatosok között: az elnök példátlan lépésre készül, hogy megszorongassa kritikusait. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

12 évünk maradt - mekkora pusztítást okozna Magyarországon a klímaváltozás?

12 évünk maradt - mekkora pusztítást okozna Magyarországon a klímaváltozás?

Vészesen fogy az idő a klímaváltozás megakadályozására. Az ENSZ múlt hónapban megjelent klímaügyi jelentése azonnali és drasztikus lépéseket sürgetett annak elkerülése érdekében, hogy a folyamat visszafordíthatatlanná váljon. Mit jelentene ez Magyarországnak és hogyan jelenne meg a mindennapokban? Megkérdeztünk egy szakértőt.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?