Hirdetés
Hirdetés

Zsarolással kényszerítené ki Trump a falépítést

2018. július 30., 08:21

Az amerikai elnök ismét alternatív eszközökhöz nyúl, hogy jobb belátásra bírja a demokratákat.

Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház rózsakertjében 2017. június 1-jén bejelenti, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a 2015 végén Párizsban aláírt nemzetközi klímavédelmi egyezményből. 
Forrás: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais
Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház rózsakertjében. Forrás: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

Donald Trump ismét a kormányzati munka leállásával fenyegette meg a demokratákat, amennyiben a törvényhozók nem szavazzák meg a bevándorlási törvény módosításait, köztük a határra tervezett fal megépítését. Üzentében az elnök azt írta, szívesen lehetővé teszi a kormányzati munka leállását, ha "a demokraták nem adnak nekünk voksokat a határ biztonságra, beleértve a falat is".

Az amerikai elnök ismét sürgette, hogy az új új bevándorlási törvénnyel szüntessék meg a vízumlottó gyakorlatát, az illegális bevándorlókat érintő "fogd el és ereszd el" politikát - amelynek értelmében az elfogott illegális bevándorlókat azonnal szabadon bocsátják -, és ismét kiállt a képességek és érdemek alapján befogadó bevándorlás-politika mellett.

Hirdetés

Bár a törvényhozás mindkét házában republikánus többség van, nem sikerült keresztül vinniük az új bevándorlási törvényt, mivel a republikánusok is megosztottak a kérdésben: a kampányígéretében is megfoglamazott falra Trump például 25 milliárd dollárt kért a kongresszustól, Paul Ryan republikánus házelnök pedig éppen a héten ismét közölte ismét, hogy a törvényhozók ötmilliárd dollárnál többet nem szavaznak meg. Trump már többször fenyegetett kormányzati leállással annak érdekében, hogy rákényszerítse elképzeléseit a törvényhozókra. Januárban már volt egy három napig - hétvégén - tartó kormányzati leállás részben a bevándorlási törvény miatt, majd februárban újabb, akkor csupán néhány óráig tartó leállás történt.

Trump példátlan lépésre készül, hogy megbüntesse kritikusait

Háború Trump és a korábbi titkosszolgálatosok között: az elnök példátlan lépésre készül, hogy megszorongassa kritikusait. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Melyik ülés a legbiztonságosabb? Hasznos tippek repülés előtt

Melyik ülés a legbiztonságosabb? Hasznos tippek repülés előtt

Emberek milliói repülnek rendszeresen a légitársaságok utasszállítóival és bár a statisztikák szerint veszélyesebb kiautózni a reptérre, mint maga a repülőút, sokak még mindig idegenkednek a dologtól. Sok esetben sajnos nincs mit tenni, de egy "szerencsésebb" balesetnél előfordulhat, hogy a saját ismereteinknek és felkészültségünknek köszönhetjük életünket. Ehhez írtunk össze pár hasznos tanácsot.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?