Hirdetés
Hirdetés

Andy Vajna utódja csökkentette a részesedését az Est Media-ban

2019. április 14., 18:39
Cimkék
Est Media
, TV2
, Andy Vajna

Tremmel Zoltán befolyása öt százalék alá csökkent a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaságban.

A több Vajnához közeli, a TV2-höz köthető cégben kulcspozíciókat betöltő médiaszakember április 9-én jelentette be, hogy megvásárolta az "AV Investments "Befektetési Kft. 100 százalékos leányvállalatát, a Dynamopest Kft.-t, így hozzá került utóbbinak az Est Mediában meglévő 5,21 százalékos részesedése. Alig három nappal később azonban máris eladott a részvényeiből, ezzel befolyása 5 százalék alá csökkent – tájékoztatta Tremmel Zoltán  a befektetőket a tőzsde honlapján. Azt már nem közölte, hogy ki a vevő és mennyi volt a vételár.

Az Mfor.hu cikke szerint az éves rendes közgyűlését április 30-án tartó Est Media a 2018-as évét 4,76 milliárd forintos árbevétellel zárta, miközben a 2017-es év veszteségét sikerült nyereségbe fordítania, nettó eredménye 4,24 milliárd lett. Osztalékot azonban nem fizet, azt teljes egészében az eredménytartalékába helyezi.

Hirdetés

A közgyűlési napirendi pontokból az is kiderül, hogy az Est Media nevet vált, de hogy mire keresztelik át, az nem derült ki. Mint ahogy az sem, hogy az igazgatóság három visszahívandó tagja – Kovács Péter, Faragó Jana és Bencze György – helyére kiket jelölnek, s egyelőre szintén csak annyi bizonyos, hogy a felügyelőbizottság és az audit bizottság jelenlegi tagjai is leköszönnek.

(Mfor.hu)

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sokan késnek a közös költség fizetésével – van gyors megoldás a hátralék beszedésére

Sokan késnek a közös költség fizetésével – van gyors megoldás a hátralék beszedésére

Kevésbé ismert, de igen hatékony módja is van annak, hogy a társasházak fellépjenek a nemfizető tulajdonosokkal szemben. Fizetési meghagyásos eljárást lehet indítani, amihez még ügyvéd közreműködése sem kell. A probléma már csak azért is aktuális, mert 175 ezren maradnak el rendszeresen a közös költség vagy a vízdíj befizetésével.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?