Hirdetés
Hirdetés

Európa a mennybe megy, nem úgy a forint

Fellegi Tamás, 2017. december 08., 10:46

Ma a tőzsdéken még a mostanában szokásosnál is nagyobb vevők elszántsága: Ázsiában és Európában egyaránt méretes pluszok észlelhetők, mondhatni zajlik a Mikulás-rali. Nálunk ez már tegnap lezajlott, ma csak a Konzumot veszik lelkesen. Emelkedni kezdett az angol font, a forint pedig a régiós devizákhoz képest gyengül.

Ázsiában ma rég nem látott helyzet állt elő: nincs a tabellán egy olyan index, ami ne emelkedett volna. Egy százalék felett emelkedett a Hang Seng, a Nikkei, Szingapúr és a Fülöp-szigetek indexe. A jó hangulat Európára is átragadt: a DAX 1,1 százalékkal van feljebb 13 190 ponton, Milánó és Madrid ugyanilyen mértékben emelkedik, a párizsi CAC-40 index pedig bő fél százalékot erősödik 5415 pontig.

A hazai piacon nem mutatkozik ugyanez a folyamat, igaz, nálunk már tegnap lezajlott egy szép kis emelkedés az OTP-ben és a Molban, mintegy megelőlegezve a mai európai folyamatokat. Azért a Mol ma is emelkedik 1,2 százalékot 3055 forintig, az OTP viszont 0,73 százalék mínuszban van 10 155 forinton.

Hirdetés

A mostanában különösen divatos papírok közül az Opus 5 százalékkal esik 643 forintig, a Konzum viszont 3 százalék pluszban van 3374 forinton, de 3450-en is járt már korábban. Az Appeninn 2,7 százalékkal gyengül 720 forintig.

A forint továbbra is igen gyenge 315-ön az euróhoz képest, miközben a cseh korona és a lengyel zloty jó formában vannak, 25,55 illetve 4,20 a két valuta eurónkénti árfolyama.

Lengyel zloty/forint, 3 hónap. Leértékelődtünk
Lengyel zloty/forint, 3 hónap. Leértékelődtünk

Megrántották az angol fontot arra a hírre, hogy megegyezés születhet az utolsó pillanatban az EU és Nagy-Britannia között, a brit valuta a tegnapi 1,135 euróról majdnem 1,15-ig emelkedett.

Angol font/euró
Angol font/euró
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?