Hirdetés
Hirdetés

Feltámadt a forint az ünnepek alatt, szárnyal az OTP

Fellegi Tamás, 2018. november 05., 11:00

A múlt szerdán még gyengélkedő forint nagyot erősödött máig, az olajár közben kiadósat esett. Amerikában megtorpant a három napos tőzsdei emelkedés, itthon az OTP megy nagyot, a kisebbek közül pedig a legújabb Mészáros-papír, a 4iG.

A forint erősödése először úgy tűnt, hogy csak kis forgalmú, ünnepek alatti árfolyam-eltérítés, de a háttérben az lehet, hogy a cseh korona a cseh jegybank kamatemelését követően hirtelen erősödni kezdett.

Feltehetően erre többen automatikusan venni kezdték a régiós devizákat, de miután a hazai piac zárva volt, ez a kisforgalmú nemzetközi kereskedésben nagyobbat erősített a forinton, mintha mindez egy hétköznap történik.

Hirdetés

Az árfolyam mindenesetre a szerdai 325-el szemben 321 is volt az euróhoz képest, ma egy kicsit visszaesett, 322,30 körül van, de így is lényegesen erősebb, mint múlt héten volt.

Euró/forint
Euró/forint

Ugyanebben az időszakban az olajár jelentősen csökkent: a szerdán még 77 dolláros Brent típus ma már 73 dollár alatt van, a WTI ennél 10 dollárral kevesebb. Oroszország növelte kitermelését, és a Szovjetunió megszűnése óta legmagasabb szintet érte el.

Brent olaj, 5 nap
Brent olaj, 5 nap

Az amerikai részvénypiacok a kiadós októberi zuhanás után három napon át nagyot emelkedtek, pénteken azonban már újra esés mutatkozott. A negyedéves eredmény közzététele után 6 százalékkal került lejjebb az Apple, így 207,48 dollár lett.

Az ázsiai tőzsdék ma esésbe váltottak, Európában alig van mozgás, itthon viszont remek a hangulat, pótoljuk az ünnepi lemaradást: az OTP 2,7 százalékot ugrik 10 570 forintig, a Mol fél százalékkal van feljebb 3020 forinton.

Ismét 150 százalékkal van feljebb a 4iG 1360 forinton, miután a legújabb Mészáros-papír, miután szerdán is limittel, 20 százalékkal drágult.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kiadnád a lakásod? Itt van néhány tipp, hogy ráharapjanak

Kiadnád a lakásod? Itt van néhány tipp, hogy ráharapjanak

Ősszel ugrásszerűen nő a kereslet a bérlakások iránt. A lakástulajdonosoknak ez kiváló időszak a bérbeadáshoz, ám kezdőként fejtörést okozhat a hirdetés feladása, az ideális bérlő megtalálása, vagy akár a bérleti szerződés megírása.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?