Hirdetés
Hirdetés

Hanyatlanak a Mészáros-cégek

Fellegi Tamás, 2018. szeptember 18., 10:49

Erős eladói nyomás mutatkozik a Mészáros papírokon, miközben az üres cégek részvényesei azt várják, hogy őket is értékkel töltse meg a nagyvállalkozói csoport. Gyengül az OTP, emelkedik a Mol. Ismét 3 százalék közelébe emelkedett az amerikai 10 éves államkötvény hozama.

Felgyorsult a más néven Konzum-csoportnak is nevezett cégek részvényeinek esése, áruk már a márciusi, a választások előtti szinten van, amikor a befektetők az esetleges kormányváltási félelmek miatt szálltak ki a papírokból.

Konzum
Konzum

Most csak arra tudunk gondolni, hogy a választási győzelem után sokan bevásároltak, de miután látják, hogy nem következett a tavalyihoz hasonló újabb szárnyalás, eladják papírjaikat.

Hirdetés

A Konzum 3 százalékos mínuszban jár 2380 forinton, az Appeninn 2 százalékot esik 580 forintig, az Opus 3 százalékkal van lejjebb 505 forinton, és ezzel igen fontos támasz szintre érkezett.

Opus
Opus

Az Est Media részvényesei továbbra is békésen várják, hogy Mészáros Lőrinc és a hozzá kapcsolódó nagybefektetők megvegyék és vagyonnal töltsék fel a céget, de ez hiú ábránd lehet, hisz elég már nekik a Konzum, az Appeninn és az Opus, ráadásul ők azért nem üres cégeket vettek, mindegyikben voltak becses elemek, nem is beszélve a CIG Pannóniáról és a 4iG-ről.

A Portfolio értesülése szerint még a tőzsdéről korábban nagyon kivonulni akaró Plotinus üres vázát is otthagynák hasonló megfontolásokból.

A „hagyományos” nagypapírok közül az OTP gyengélkedik, 1,2 százalékkal 9770 forintig esik. Emelkedik a Mol fél százalékkal 2860 forintig, a Telekom és a Richter kis mértékben erősödnek.

Ismét 3 százalék közelébe emelkedett az amerikai 10 éves államkötvény hozama, ami indokolhatja a feltörekvő piacokról való távozási hullámot.

10 éves amerikai államkötvény hozama
10 éves amerikai államkötvény hozama

Magához tért a Tesla: megfogta az árfolyamot a nagy támasz, és a befektetőknek tetszik, hogy a cég immár sok autót gyárt (a harmadik negyedévben több mint 50 ezer Model 3-ast), most már a sok autó vevőkhöz való eljuttatása a gond, de a szállítási kapacitás megszervezése már gyerekjáték a termelés felfuttatásához képest.

Tesla
Tesla

Kitartóan gyengélkedik ugyanakkor a Facebook azóta, hogy Mark Zuckerberg határozottan jelezte: vége a gyors profitnövekedésnek, jön az átállás a fejőstehén üzemmódra, nagy, de alig növekvő nyereséggel, kellemes osztalékkal.

Facebook
Facebook

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

A G20-ak környezetvédelmi miniszterei Japánban tartott találkozójukon megállapodtak a tengerek műanyaghulladék-szennyezésének kezeléséhez szükséges intézkedések bevezetésének és alkalmazásának globális hatókörű keretrendszerében. Valljuk be, ennek itt volt az ideje.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?