Hirdetés
Hirdetés

Hanyatlanak a Mészáros-cégek

Fellegi Tamás, 2018. szeptember 18., 10:49

Erős eladói nyomás mutatkozik a Mészáros papírokon, miközben az üres cégek részvényesei azt várják, hogy őket is értékkel töltse meg a nagyvállalkozói csoport. Gyengül az OTP, emelkedik a Mol. Ismét 3 százalék közelébe emelkedett az amerikai 10 éves államkötvény hozama.

Felgyorsult a más néven Konzum-csoportnak is nevezett cégek részvényeinek esése, áruk már a márciusi, a választások előtti szinten van, amikor a befektetők az esetleges kormányváltási félelmek miatt szálltak ki a papírokból.

Konzum
Konzum

Most csak arra tudunk gondolni, hogy a választási győzelem után sokan bevásároltak, de miután látják, hogy nem következett a tavalyihoz hasonló újabb szárnyalás, eladják papírjaikat.

Hirdetés

A Konzum 3 százalékos mínuszban jár 2380 forinton, az Appeninn 2 százalékot esik 580 forintig, az Opus 3 százalékkal van lejjebb 505 forinton, és ezzel igen fontos támasz szintre érkezett.

Opus
Opus

Az Est Media részvényesei továbbra is békésen várják, hogy Mészáros Lőrinc és a hozzá kapcsolódó nagybefektetők megvegyék és vagyonnal töltsék fel a céget, de ez hiú ábránd lehet, hisz elég már nekik a Konzum, az Appeninn és az Opus, ráadásul ők azért nem üres cégeket vettek, mindegyikben voltak becses elemek, nem is beszélve a CIG Pannóniáról és a 4iG-ről.

A Portfolio értesülése szerint még a tőzsdéről korábban nagyon kivonulni akaró Plotinus üres vázát is otthagynák hasonló megfontolásokból.

A „hagyományos” nagypapírok közül az OTP gyengélkedik, 1,2 százalékkal 9770 forintig esik. Emelkedik a Mol fél százalékkal 2860 forintig, a Telekom és a Richter kis mértékben erősödnek.

Ismét 3 százalék közelébe emelkedett az amerikai 10 éves államkötvény hozama, ami indokolhatja a feltörekvő piacokról való távozási hullámot.

10 éves amerikai államkötvény hozama
10 éves amerikai államkötvény hozama

Magához tért a Tesla: megfogta az árfolyamot a nagy támasz, és a befektetőknek tetszik, hogy a cég immár sok autót gyárt (a harmadik negyedévben több mint 50 ezer Model 3-ast), most már a sok autó vevőkhöz való eljuttatása a gond, de a szállítási kapacitás megszervezése már gyerekjáték a termelés felfuttatásához képest.

Tesla
Tesla

Kitartóan gyengélkedik ugyanakkor a Facebook azóta, hogy Mark Zuckerberg határozottan jelezte: vége a gyors profitnövekedésnek, jön az átállás a fejőstehén üzemmódra, nagy, de alig növekvő nyereséggel, kellemes osztalékkal.

Facebook
Facebook
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ha globális háború jön, mehetünk a pincébe – variációk a jövőre

Ha globális háború jön, mehetünk a pincébe – variációk a jövőre

Mi lesz, ha teljesen összeomlik a nyugati világrend? Fenyeget-e globális háború, és milyen térben vívják majd meg? Hol a helye Magyarországnak, kiben bízhat, és mit rejthetnek a titkos moszkvai archívumok? A többi közt erre keresték a választ külpolitikai szakértők egy mai vitafórumon Budapesten, amely a pengeváltásoktól sem volt mentes.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?