Hirdetés
Hirdetés

Ami még nem volt Magyarországon: egy bankfiók, ami egyik bankhoz sem tartozik

2017. november 12., 08:55

Megnyílt Magyarország első bankfüggetlen pénzügyi szolgáltatói fiókja, melyben egy BitCoin ATM készülék is elérhetővé válik mindenki számára.

Ugyanazon épületben, amelyben Mosonmagyaróvár első bankfiókját 1972. december 18-án megnyitotta az Országos Takarékpénztár, megnyitotta kapuit a VirPAY Pénzügyi Pont, a VirPAY Pénzforgalmi Szolgáltató Kft. első fiókja. A mosonmagyaróvári cég úttörőként kihasználva a törvényeink által már 2013 óta biztosított lehetőséget, miszerint nemcsak hitelintézetek (kereskedelmi bankok), hanem úgynevezett pénzforgalmi szolgáltatók is vezethetnek bankszámlákat, elsőként nyitott olyan fiókot, ahol személyes ügyintézést biztosít.

A VirPAY elsődlegesen egy netbank. A szombaton is nyitva tartó VirPAY Pénzügyi Pont (a készpénz be- és kifizetést lehetővé tevő pénztárak mellett) éjjel-nappal nyitva tartó ATM-mel is áll az ügyfelek rendelkezésére.

Hirdetés

Bankkártyájuk és bankkártya-elfogadásuk is lesz

Vizi Tamás ügyvezető azt mondta a VirPayről: "Ugyanúgy a GIRO és a SWIFT tagja vagyunk, ugyanúgy a minket auditáló Magyar Nemzeti Banknál tartjuk ügyfeleink pénzét, mint a nagybankok. A népszerű banki szolgáltatások közül mindenre van megoldásunk, vagy saját jogon, vagy egy szerződött partnerünk révén, például így tudunk majd MasterCard bankkártyákat adni ügyfeleinknek és így nyújtjuk havi díj nélküli, 1% jutalékkal működő bankkártya-elfogadó terminál (POS, VPOS) szolgáltatásunkat is. Betétgyűjtéssel, hitelezéssel, bankgaranciákkal viszont nem foglalkozunk. "

Nincs betét - nincs betétvédelem

A leendő ügyfeleknek azt nem árt tudni, hogy mivel betétet nem gyűjthet a VirPay, az Országos Betétbiztosítási Alap garanciája sem vonatkozhat számláik egyenlegére. "Azonban mivel nem foglalkozunk hitelezéssel, a ti kockázatotok még így is jelentősen kisebb a betéteiket továbbhitelező bankhoz képest" - vélekedik a kérdésről a társaság honlapján.

Mindenesetre ettől eltekintve a társaság ugyanolyan típusú bankszámlákat vezet, mint a többi nagybank, erre is kaphatjuk a munkabérünket és erről is kifizethetjük közüzemi számláinkat.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hány évig kell gürizni egy átlagos lakásért?

Hány évig kell gürizni egy átlagos lakásért?

Egy friss elemzés arra kereste a választ, hogy az egyes megyékre jellemző nettó átlagfizetések alapján hány havi keresetre van szükség egy átlagos 100 négyzetméteres családi ház vagy egy 50 négyzetméteres lakás megvásárlásához. Hiába a fővárosban a legmagasabb a nettó fizetés, mégis itt kell a legtöbbet dolgozni egy 50 négyzetméteres lakásért: 113 havi, azaz közel 10 évi fizetés kell hozzá.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?