Hirdetés
Hirdetés

Óriásit sikkasztottak Szegeden – így csalják el az uniós milliókat

2017. június 23., 10:44

Játszótérépítésre kértek pénzt, épp csak ötször annyit, mint amennyi kellett.

A Csongrád Megyei Főügyészség közleménye szerint elfogták azt a régóta szökésben lévő férfit, aki a Szegedi Vadaspark területén akart játszóteret építeni, de az intézménytől függetlenül kért ehhez uniós támogatást. Az ügyészség szóvivője, Serfőző Katalin elmondása szerint a projektre még 2013-ban igényeltek és vettek igénybe 185 millió forint hazai és uniós támogatást, a projekt tényleges bekerülési értéke azonban a támogatási szerződésben szereplő költségeknek csak 15-20 százaléka volt.

A gyanú szerint a bűncselekményből származó pénz eredetének leplezése érdekében a gyanúsítottak fiktív szerződést kötöttek az eddig szökésben lévő férfi által működtetett liechtensteini gazdasági társasággal. A két gyanúsított letartóztatását már korábban elrendelték, ám a békéscsabai férfi eddig szökésben volt. Most elfogták Lichtensteinben és átadták a magyar hatóságoknak. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás gyanúja miatt indult eljárás.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Tizenegyszeres különbség van egy átlagos budapesti és egy salgótarjáni használt lakóingatlan ára között: előbbi 49,6, utóbbi 4,5 millió forintért kelt el az elmúlt másfél év átlagát tekintve. Hasonlóan nagy a szórás, ha azt vizsgáljuk, hogy mekkora részét fedezi a kiválasztott lakás- vagy lakóház árának a csok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Ajánlatunk

Hirdetés

Utánajártunk

  • BUX35892.62+1.23%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét: